18.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Aluminij

Prva liga Telemach, 9. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ

19. september 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- PCT pogoj

TABOR

Prepoved nastopa: /

Dušan Kosić se je novega trenerskega podviga lotil z veliko vnemo. Prejšnji konec tedna so češnjice pod njegovo taktirko Bravu zadale sploh prvi poraz v sezoni. Res so bile precej boljši tekmec: staremu znancu z drugoligaških zelenic niso pustile dihati, same pa so delovale povsem osveženo. Kosić je tako pustil dober prvi vtis, a je že sredi tedna sledil hladen tuš. Na Stadionu Rajko Štolfa (ta letos ni več srečni talisman rdeče-črnih – prej nasprotno) so Kraševci klonili pred celjsko zasedbo in se že takoj v uvodu poslovili od pokalnega tekmovanja. Zdaj jih čakajo novi prvenstveni izzivi, začenši z Aluminijem. Bodo vendarle prekinili slab domači niz?

Kdo je vroč?

Pa ga je dočakal. Rodrigue Bongongui se je dokopal do prvenca po povratku na Kras. Odločilna je bila 27. minuta dvoboja z Bravom, ko je nizkoraslega napadalca s sijajno podajo v ogenj poslal Marko Krivičić. Kamerunec se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem ter ohranil mirno kri. Za Bongonguija je bil to peti zadetek (in 33. nastop) med slovensko elito. Bo tokrat prišel do številke šest?

Ali ste vedeli?

Pokalni poraz proti Celju je sežanski niz domačih porazov podaljšal na štiri. Najprej so julija na Krasu slavili prav grofi, avgusta pa sta bila boljša še Olimpija in Koper. Če k temu dodamo še zadnji dve tekmi lanske sezone (češnjice so bile za gol slabše od Celjanov in Goričanov), je rdeče-črna statistika še manj laskava. In še nekoliko bolj presenetljiva: Stadion Rajko Štolfa je bil namreč še pred kratkim strah in trepet prvoligašev.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Klemen Bolha

Redkokdo bi pred tokratnim štajerskim dvobojem pomislil, da se bo končal tako, kot se je. Čeprav so gostovanja v Kidričevem vedno zahtevna in čeprav se šumarji te tekme navadno lotijo resneje kot njihovi vijoličasti sosedje. Aluminij je pred srečanjem z Mariborčani namreč zasedal zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici, na svojem računu pa sploh še ni imel zmage. Še več, rdeče-bela podoba vse do nedeljskega srečanja ni bila obetavna. Nato pa so šumarji Rožmanovo četo ugnali s kar 3:0: kaznovali so jo za praktično vsako napako. Ta konec tedna bodo uspeh skušali nadgraditi na obisku pri Taboru, s katerega se v tej sezoni boljše volje praviloma vračajo gostje.

Kdo je vroč?

Ob pogledu na končni izid ni težko uganiti, da so imeli Kidričani preteklo nedeljo na igrišču kar lepo število razigranih posameznikov. V prvi vrsti je bil to Aljaž Krefl. Izkušeni branilec je imel prste vmes že pri prvem zadetku svoje ekipe, ko je z leve strani odlično zaposlil Nika Marinška. Soigralcu se je na seznamu strelcev pridružil ob koncu srečanja, natančen je bil z bele točke. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Aluminij je z nepričakovano zmago proti Mariboru prekinil dolgo sušo. Ta se je, upoštevajoč zgolj uradne tekme, vlekla vse od polovice maja, ko je z enakim rezultatom kot vijoličasti v šumi padel Bravo. Niz se je nato zavlekel globoko v letošnjo sezono: na uvodnih sedmih tekmah so Kidričani poleg treh porazov zabeležili zgolj štiri remije. Kakšno zgodbo bodo Štajerci spisali v nadaljevanju?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2021 | Prva liga Telemach
    Tabor visoko premagal Aluminij
    Nogometna ekipa CB24 Tabor je v Sežani v 9. kroga Prve lige Telemach s 4:0 (1:0) premagala Aluminij iz Kidričevega.

DELI NA