27.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Koper

Prva liga Telemach, 7. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KOPER

28. avgust 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Radomeljsko-sežanski spopad v nogometnem smislu ni ponudil veliko. Ob Kamniški Bistrici smo gledali »uspavanko« v pravem smislu besede – vse do zadnjih minut srečanja. Budnica se je začela z enajstmetrovko v sežansko korist, že nekaj trenutkov zatem pa je sodnik Sagrković znova pokazal na najstrožjo kazen. Tokrat na drugi strani igrišča, odgovornost pa je prevzel nekoliko manj zbran izvajalec: izid na semaforju je ostal nespremenjen in tri točke so odšle Kras. Poln izkupiček bo nekoliko obnovil po dveh ničlah načeto rdeče-črno samozavest, kljub temu pa bodo češnje vlogo favorita ta konec tedna prepustile nasprotniku. Na obisk namreč prihaja vodilni Koper ...

Kdo je vroč?

Jan Koprivec se bo na zelenico domžalskega športnega parka vračal rade volje. Zakaj? Že drugič v tej sezoni jo je namreč zapustil nepremagan z bele točke. Prvič se je ob Kamniški Bistrici izkazal v začetku meseca, ko je s sijajno obrambo preprečil domžalsko zmago, tokrat pa mu za tri točke ni bilo treba niti treniti: Anže Pišek je žogo poslal čez prečko. Kakšna bo tokrat vloga izkušenega čuvaja mreže?

Ali ste vedeli?

Sežančani imajo v svojih vrstah članskega reprezentanta. Fahd Ndzengue je znova prejel vpoklic v izbrano vrsto Gabona, s katero se bo v kvalifikacijah za mondial spoprijel z reprezentancama Libije (1. september) in Egipta (5. september). Gabon z omenjenima severnoafriškima predstavnikoma ter z Angolo tvori skupino F, za napredovanje pa mora osvojiti prvo mesto.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Boljšega začetka nove sezone si na Obali ne bi mogli želeti. Sprva, takoj po tistem uvodnem remiju brez golov v Kidričevem, je sicer kazalo, da se Koprčani vendarle niso otresli sivine, ki jim je visokoleteče načrte pokvarila že lani. Nato pa so na kolena najprej spravili aktualne prvake, sledil je knežji skalp, zmaga proti Olimpiji in nazadnje proti Mariboru. Štajerci so na Bonifiki resda imeli več od igre, a so domačini pravim pristopom svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, na drugi strani pa dvakrat zatresli vijoličasto. Poleg Brava so kanarčki edini prvoligaš, ki še ni okusil grenkobe poraza, in s tekmo manj zasedajo sam vrh lestvice. Bodo tam tudi v soboto zvečer?

Kdo je vroč?

Vijoličasto mrežo je v soboto načel Karlo Bručić. Prelomna je bila 2. minuta, ko se je Hrvat po slabem izbijanju Martina Milca znašel na pravem mestu in okroglo usnje pospravil za hrbet Ažbeta Juga. Za Bručića je bil to prvenec v dresu Kopra, ki si ga je nadel poleti. Pred tem je nastope zbiral za grški Smyrnis, sicer pa je 29-letnik otrok zagrebškega Dinama. Izkušnje je nabiral še v Izraelu, na Japonskem, v Litvi in v Belorusiji.

Ali ste vedeli?

Nogometaši tokratnih tekmecev so pritegnili pozornost selektorjev mlajših selekcij slovenske reprezentance. Boštjan Cesar je v Sežano poslal vabilo Tomu Kljunu, ki bo svojo državo zastopal na prijateljskem turnirju, Milenko Ačimović pa si je iz koprskih vrst izposodil Luko Vešnerja Tičića. Z mlado izbrano vrsto ga čakata kvalifikacijski tekmi proti Češki (2. september) in Andori (6. september).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.08.2021 | Prva liga Telemach
    Koprčani vztrajajo na vrhu
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 7. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:0).

DELI NA