Pred tekmo: Triglav Kranj - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

TRIGLAV KRANJ - ANKARAN HRVATINI

23. september 2017, ob 14.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 1.025 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Na Gorenjskem se bosta v uvodnem krogu druge četrtine prvenstva udarila novinca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nogometaši Triglava in Ankaran Hrvatinov še čakajo na krstno zmago sezone, zato bo obračun desetega kroga izjemno pomemben tako za zasedbo trenerja Tončija Žlogarja kot Vlada Badžima. Na lestvici za odtenek bolje kaže Kranjčanom, ki pa so sredi seriještirih zaporednih porazov. Po Goričanih, Kidričanih in Domžalčanih so recept za kranjski skalp našli tudi varovanci velenjskega stratega Marijana Pušnika, ki so za hrbet vratarja Elvisa Džafića pospravili dve žogi. S četrtim porazom v nizu so se Kranjčani že pošteno oddaljili od osmega mesta, ki ga s šestimi točkami prednosti zaseda Celje. Kranjčanom se tako že pošteno kolca po zmagi, ki so jih bili orli vajeni še v pretekli sezoni, ko so pokorili drugoligaško konkurenco. Se lahko Gorenjci v soboto veselijo prvič po povratku med prvoligaše?

Gašper Udovič, vezist Triglava: »Prihajajoča tekma bo posebna zaradi dejstva, ker jo moramo dobiti in vpisati tri točke. Priprave pred dvobojem z Ankaranom so bile sicer bolj kot ne podobne pripravam pred vsemi ostalimi tekmami, tudi sicer pa se ne ukvarjamo toliko s tekmeci, temveč sami s seboj in s svojo igro. Nogometaši vemo, da je to pomembna tekma, zmaga pa nam lahko veliko prinese.«

Kdo je vroč?

Verjetno se kar precej pristašev gorenjskega prvoligaša sprašuje, kdo od nogometašev bo prekinil točkovno sušo Kranjčanov? Matej Poplatnik je s štirimi zadetki tretji strelec prvenstva, a je kar trikrat v polno meril po strelu z bele točke. Za zdaj edinega gola iz igre se je najboljši strelec zadnje sezone 2. SNL razveselil v tekmi drugega kroga, ko so Kranjčani dodobra namučili Maribor, a po štajerskem preobratu ostali brez točk. Pomembno vlogo v kranjskem napadu igra tudi Luka Majcen, ki je v uvodu sezone v statistiko vknjižil gol in dve podaji. Je lahko prav Ljubljančan, ki je tekmo z Rudarjem pričel na klopi, sobotni adut Gorenjcev?

Ali ste vedeli?

Krstni prvoligaški dvoboj Ankaran Hrvatinov in Triglava, s katerim so Primorci in Gorenjci odprli aktualno sezono, ni ponudil odgovora o zmagovalcu. Prav tako v tekmi, ki je bila odigrana za zaprtimi vrati, ni bilo zadetkov. Le-ti so redko padali tudi na drugoligaških tekmah sobotnih nasprotnikov, saj pet od devetih tekem ni postreglo z več kot golom, sta pa bili ekipi strelsko izjemno navdahnjeni v zadnji preizkušnji lanske sezone. V 26. krogu, ko so Ankarančani Triglav gostili na osrednjem igrišču Bonifike, sta se mreži tresli kar šestkrat, a po treh zadetkih v domačem in gostujočem golu ni prišlo do odločitve o zmagi.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Raoul Junior Delgado

Ankaran Hrvatini so prvo četrtino krstne prvoligaške sezone sklenili s tremi točkami na svojem računu. Primorci pravtako še čakajo na zmago, so se pa v deževnem Kidričevem razveselili še tretje točke v Prvi ligi Telekom Slovenije. Prvo so Ankarančani vknjižili prav v tekmi s tokratnimi nasprotniki Kranjčani, v gostujočem taboru pa pred desetim krogom ne skrivajo, da se želijo v Kranju razveseliti tudi prve zmage. Vlado Badžim se po odsluženi kazni vrača na ankaransko klop, na zelenici pa bo pogrešal enega od junakov obračuna z Aluminijem. Na Štajerskem je za pomemben remi zadel Raoul Junior Delgado, a si je Parižan obenem prislužil tudi četrti karton rumene barve. Robustni vezist, ki je svoje moštvo z golom približal na točko do Triglava, je tako ostal brez gostovanja v Kranju, Badžim pa bo moral poiskati novo rešitev. Je lahko prav Francozova zamenjava adut do prve zmage?

Alfred Jermaniš, pomočnik trenerja Ankaran Hrvatinov: »Za nas so vse tekme pomebne, kajti povsod so v igri po tri točke. Dejstvo pa je, da je prav naš naslednji nasprotnik Triglav tista ekipa, ki jo trenutno lovimo. Od ponedeljka dalje so vse misli usmerjene v to tekmo.«

Kdo je vroč?

Tim Vodeb spada med nogometaše, ki so Ankarančanom pomagali do preboja med prvoligaše. Trboveljčan je imel že med pripravljalnim obdobjem težave s poškodbo rame, zato še nismo dočakali zanj značilnega izmeta žoge. Poškodbe vsestranskega nogometaša niso obšle niti po začetku sezone, saj je po golu v Velenju počival do sedmega kroga, v štirih nastopih pa je zbral 59 minut, na debi v začetni enajsterici pa še čaka. Prav Vodeb je eden od Ankarančanov, ki se ga kranjska obramba spominja z najbolj grenkim priokusom, saj je v 2. SNL v gol Gorenjcev pospravil kar tri zadetke, dva v lanski sezoni. Tudi po zaslugi Vodeba so Kranjčani sila neradi gostovali v Ankaranu, kjer so izgubili kar štirikrat zapored.

Ali ste vedeli?

Vlado Badžim je v uvodu letošnje sezone, krstne prvoligaške v zgodovini kluba, precej časa namenil tudi iskanju najboljše kombinacije nogometašev v začetni enajsterici. Tako ne čudi, da si je ankaranski dres v devetih krogih nadelo že 27 nogometašev, nazadnje še Emir Burkić, ki se je s koncem avgusta vrnil v staro gnezdo. Ankarančani so v 810 minutah igre preizkusili največ igralcev, s 26 in 25 različnimi imeni pa sta precej rotirala tudi Darko Milanič in Simon Rožman, ki pa sta bila v to prisiljena tudi zaradi evropskih obveznosti. Najožjemu kadru sta v uvodni četrtini prvenstva zaupala Stipe Balajić in Miran Srebrnič. Stratega Krškega in Gorice sta minutažo porazdelila med 19 nogometašev.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do prve zmage
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Ankaranu Hrvatinom z 1:3 (1:1).

DELI NA