03.05.2010 | A
Predstavljen tudi beli dres slovenske reprezentance

Slovenska nogometna reprezentanca bo to poletje na svetovnem nogometnem prvenstvu v Afriki nastopila kot najmanjša država med 32 moštvi s celega sveta. Slovenija se je na prvenstvo uvrstila z zgodovinsko zmago v dodatnih kvalifikacijah proti Rusiji.

V upanju na nadaljevanje uspehov bo slovenska nogometna reprezentanca na domačih tleh odslej nastopala v novih dresih proizvajalca Nike, ki jih na prsih krasi motiv Triglava, simbola slovenskega naroda in življenjske volje Slovencev.

Novi dres za tekme doma je bele barve, motiv Triglava pa zariše zelena barva na prsih. Poleg upodovitve nacionalnega simbola, zelena barva simbolizira tudi naravo in gozdove, saj je Slovenija glede na pogozdenost na prebivalca v samem vrhu Evrope (na tretjem mestu za Švedsko in Finsko).

Na zadnjem zunanjem delu ovratnika je napis 'Slovenija', na notranjem delu ovratnika pa so krogi, ki simbolizirajo nogometno žogo in so del grba Nogometne zveze Slovenije.

Na srčnem delu notranje strani dresa je grafika z motivacijskim sloganom reprezentance 'SRCE BIJE ZA SLOVENIJO', ki je napisana z ostrim tipom črk, kar simbolizira ostre in ponosne vrhove Triglava.

Številka in ime igralca na hrbtni strani dresa sta iz posebnega luknjičastega materiala, ki naredi dres še bolj zračen in lažji.

Tokratna ekološka inovacija dresa je, da je v celoti iz recikliranega poliestra. Vsak dres je tako narejen iz približno osmih plastičnih steklenic. Dres je bil oblikovan tudi z namenom, da nudi zračnost in večje udobje in tako pripomore k boljši igri nogometaša.

Izboljšan material Nike DRI-FIT je za 13% lažji ter hitro veže na sebe vlago in znoj igralca, kar nogometaša ohranja svežega, medtem ko nova tehnika luknjic ob straneh dresa in na zadnjem delu hlač povečujejo kroženje zraka, kar igralca med igro ohlaja.

Novi dres za tekme doma tvori zaključeno celoto skupaj z belimi hlačami, ki imajo zeleno obrobo ter na zadnjem delu napis 'SLOVENIJA'. Triglav je kot simbol Slovenije upodobljen z zeleno barvo tudi na belih nogavicah.

Nov Nike dres slovenske reprezentance za tekme v gosteh v zeleni različici pa je bil predstavljen že v začetku marca.

SORODNE NOVICE

 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.
 • 20.03.2023 | A
  Šeško in Celar pred začetkom kvalifikacij strelsko dobro razpoložena
  Pred kratkim je selektor slovenske A reprezentance Matjaž Kek objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih obračunih proti Kazahstanu in San Marinu. V tem času so slovenski reprezentanti opravili še zadnje klubske dolžnosti in pretekli konec tedna sta bila v svojih klubih strelsko uspšena Benjamin Šeško in Žan Celar. Jan Oblak je že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.
 • 14.03.2023 | A
  Znan seznam Slovenije za začetek kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca bo konec marca pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2024. Slovenski selektor Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi s Kazahstanom in San Marinom, ki bosta 23. in 26. marca.
 • 13.03.2023 | A
  Lovrić podal za zmago, Vombergar znova med strelci
  Bližajo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v sklopu katerih bo Slovenija v marcu igrali proti Kazahstanu in San Marinu, slovenski reprezentanti pa v svojih klubih nadaljujejo z dobro formo.
 • 06.03.2023 | A
  Šeško zabil hat-trick, med strelci tudi Horvat
  Pretekli konec tedna so bili slovenski reprezentanti v svojih klubih znova v polnem pogonu. Še posebej zanimivo je bilo v Avstriji, kjer je Benjamin Šeško zabil tri gole v razmaku vsega sedmih minut igre, med strelce pa se je vpisal tudi Tomi Horvat. V Turčiji je Miha Zajc za Fenerbahče zabeležil novo asistenco.

DELI NA