01.03.2024 | 1. SFL
Predzadnji krog rednega dela 1. SFL

Pred nami sta še dva kroga rednega dela 1. SFL. Prvi že danes, ko vodilni Siliko gostuje v Ljutomeru, Dobovec doma gosti Dobrepolje, Oplast THE Nutrition Extrem, Sevnica pa KMN Bronx Škofije.

Dvojec Siliko Vrhnika in FK Dobovec ostaja v lovu na 1. mesto po rednem delu, THE Nutrtition Extrem, KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje pa išče pot k obstanku v 1. SFL.

1.SFL, 20. krog, 1.3.
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – Siliko Vrhnika (20.30)

Primorci po točke v Sevnico

Sevničani skrbi za obstanek nimajo, gostje s Škofij pač. Ima pa trener Sevnice Matej Zakšek druge skrbi. „Preden povem kaj o vseh težavah z zdravjem in poškodbami, bi pohvalil mojo ekipo, ki je izvrstno odigrala proti Siliku, ki smo mu dobro kljubovali. Zdaj pa so naše misli pri petku: v četrtek nismo trenirali, da nismo poslabšali stanja poškodb, je pa stanje zahtevno. Kdo bo igral, bo jasno v petek. Se tudi zavedamo, da so gostje v situaciji, ko bodo dali še nekaj več od sebe,“ je domačinom jasno, da bodo gostje odigrali na vse ali nič.

„Torkova tekma in poraz proti Oplastu sta pustila kar nekaj grenka priokusa, kar se je poznalo na sredinem treningu. Časa za smiljenje samemu sebi ni, čaka nas novo težko gostovanje. Tako kot proti Extremu kot tudi proti Oplastu je naš največji problem predstavljala sterilnost v napadu, kar me že malo skrbi. Kljub temu pa verjamem, da bodo tokrat moji igralci dali tisto malo več in na ta način tudi to krizo prebrodili,“ se trener Bronxa Nebojša Vajič nadeja boljšemu izkupičku. Škofjoti so v tej sezoni izgubili obe tekmi proti Sevnici.

Gostje v Posavje prihajajo brez kaznovanih Tilna Cupina, Miloša Cvijića in Tilna Kamenčiča.

Želijo, da točke ostanejo v Posočju

V Kobaridu bo pri prebujenemu Oplastu gostoval THE Nutrition Extrem. „S torkovo tekmo in porazom proti Dobrepolju si nismo naredili usluge, pogovorili smo se, dali glave skupaj in prevzeli odgovornost. Zdaj so misli pri Oplastu, ki se je po menjavi trenerja dvignil. Odhajamo na zahtevno in težko gostovanje,“ se trener Nik Jelič, ki vodi THE Nutrition Extrem, zaveda zahtevnosti tekme. Gostje točke rabijo, da bi se ognili boju za obstanek.

„Čaka nas težka tekma proti dobri gostujoči vrsti. Igramo doma, kjer točk ne podarjamo,“ je kratek, a toliko bolj zgovoren v svoji napoved trener Oplasta Jaka Sovdat. V tej sezoni je eno medsebojno tekmo dobil Oplast, ena se je končala z remijem.

Dobrepolje brez bele zastave

Dobovec, minuli krog je doma izgubil proti KMN Meteorplastu Šic Baru, pričakuje Dobrepolje, ki je v zadnjih dveh tekmah prišlo do šestih pomembnih točk, s katerimi rešujejo svoj prvoligaški status.

Dobovec je bil pred 19. krogom vodilni, zdaj je vnovič na 2. mestu. „Kar smo naredili v torek, je korak nazaj. A verjamem, da smo se iz tega nekaj naučili in da bomo to izkoristili v prihodnje. Gostimo pa Dobrepolje, ki je v zadnjem času povsem druga ekipa kot popreje. To dokazujejo rezultati. Pričakujem maksimalno motiviranost naše ekipe proti moštvu, ki rešuje svoj prvoligaški status,“ v napovedi izpostavi trener Dobovca Kujtim Morina. Dobovec bo zaigral brez kaznovanega Denisa Kneževiča.

Dobrepolje je v zadnjih dveh tekmah navdušilo: ugnali so KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. „Borili se bomo do konca. Nimamo kaj izgubiti. Odhajamo k Dobovcu, ki je odlična ekipa. V torek so izgubili, zato bodo v petek pokazali še za 20 odstotkov več kot bi sicer. Mi smo se sprostili, na krilih tega pa igramo do konca rednega dela. V teh tekmah smo tudi pokazali, da smo celo sezono dobro delali. Zdaj smo končno s treningov to prenesli na tekme,“ se obračuna v Rogaški Slatini veseli Dani Kaljevič, trener Dobrepolja.

Vedo, da jih čaka težko delo

Vrhniški Siliko se je s tekmo proti Sevnici in zmago vrnil na zmagoviti tir, tudi na 1. mesto. Trener Mile Simeunovič si želi, da to potrdijo tudi na gostovanju v Ljutomeru. „Ne bo lahko. Gostujemo pri ekipi, ki je v torek premagala Dobovec, zato je jasno, da so v formi. Ne bom nam lahko proti ekipi, ki je v zadnjem obdobju popravila igro v obrambi. Precej manj golov prejemajo, kot so jih popreje. Zavedam se, da nismo v dobrem stanju, a cilj je jasen: nove tri točke. Tudi če jih ne bo, ne bo to tragedija, saj bo o 1. mestu po rednem delu odločala medsebojna tekma z Dobovcem v zadnjem krogu,“ gostovanje v Ljutomeru napoveduje trener Vrhničanov.

"Zdaj si tekme sledijo brez pavze. Ritem je naporen, ampak za vse je enako. Formo moramo zdaj do končnice stopnjevati. V tekmo proti Vrhničanom gremo brez nekaterih igralcev, ampak nimamo kaj spreminjati. Pristop mora biti podoben kot v Rogaški Slatini. Vsekakor gremo na domačem parketu po nove tri točke,“ nov spektakel v Ljutomeru napove vratar domačinov Klemen Anžel.

Trener Robert Grdović ne bo mogel računati na dvojec Ante Matan&Adrijan Trstenjak.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic Bar 

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA