16.04.2014 | NZS
Prejemniki priznanj na Skupščini NZS

Skupščina Nogometne zveze Slovenije je poleg različnih sklepov podelila tudi priznaja za izjemne zasluge in dosežke v slovenskem nogometu. NZS družina je tako dobila tri nove častne člane, posebno priznanje pa je ob 100. letnici dobil ND Slovan.

Priznanja NZS v letu 2013:

 

Medalja NZS:

Predlagatelj: MNZ Ljubljana

Prejemnik:

Marko Klinc

Dolgoletni predsednik in organizator vseh aktivnosti v Ženskem nogometnem klubu Krka iz Novega mesta.

Predlagatelj: MNZ Ljubljana

Prejemnica:

Tanja Lekič

Bivša igralka in dolgoletna kapetanka ŽNK KRKA, kasneje tudi trenerka in selektorica ženske reprezentance Slovenije.

Predlagatelj: ZNSS

Prejemnik:

Drago Kos

Dolgoletni nogometni sodnik, tudi na mednarodni ravni, sedaj v vlogi mentorja in kontrolorja sojenja.

Plaketa NZS:

Predlagatelj: MNZ Celje

Prejemnik:

Janez Žilnik

Za strokovno in pedagoško delo v nogometu kot dolgoletni igralec, trener in funkcionar.

 

Predlagatelj: MNZ Lendava

Prejemnik:

Franc Čeke

Za dolgoletno aktivno igranje in funkcionarsko delo v klubih NK Dobrovnik in NK Nafta Veterani.    

 

Predlagatelj: MNZ Ljubljana

Prejemnik:

Ivan Potokar

Za dolgoletno delo v nogometu, predvsem v NK Ivančna Gorica in matični medobčinski nogometni zvezi.

 

 

Predlagatelj: MNZ Ljubljana

Prejemnik:

Rado Kreft

Za svoj dolgoletni prispevek v nogometu, kot igralec in funkcionar različnih nogometnih klubov s področja MNZ Ljubljana.

 

 

Predlagatelj: MNZ Murska Sobota

Prejemnik:

Drago Šafer

Za razvoj in popularizacijo nogometa na območju Murske Sobote.

 

Predlagatelj: MNZ Nova Gorica

Prejemnik:

Peter Budin

Za svoje nogometno udejstvovanje v različnih nogometnih organih, na medobčinski in nacionalni ravni in klubsko delo v NK Adria Miren.

Priznanja za nogometne klube:

Predlagatelj: MNZ Lendava

Prejemnik:

Nogometni klub Graničar

Leto ustanovitve: 1963

Plaketa za 50 let delovanja.

 

Predlagatelj: MNZ Maribor

Prejemnik:

Nogometni klub Duplek

Leto ustanovitve: 1963

Plaketa za 50 let delovanja.

Predlagatelj: MNZ Maribor

Prejemnik:

Športno društvo Rogoza

Leto ustanovitve: 1963

Plaketa za 50 let delovanja.

Predlagatelj: MNZ Ptuj

Prejemnik:

Športno društvo Leskovec

Leto ustanovitve: 1963

Plaketa za 50 let delovanja.

 

Predlagatelj: MNZ Celje

Prejemnik:

Nogometni klub Vransko

Leto ustanovitve: 1938

Plaketa za 75 let delovanja.

 

 

Predlagatelj: MNZ Gorenjska

Prejemnik:

Nogometni klub Bled

Leto ustanovitve: 1938

Plaketa NZS z vencem za 75 let delovanja.

 

Predlagatelj: MNZ Koper

Prejemnik:

Nogometni klub Dekani

Leto ustanovitve: 1938

Plaketa NZS z vencem za 75 let delovanja.

Posebno priznanje NZS

Predlagatelj: Izvršni odbor NZS

Prejemnik:

Nogometno društvo Slovan

Leto ustanovitve: 1913

Posebno priznanje NZS ob 100. obletnici ustanovitve nogometnega kluba.

Ljubljanski klub je bil kot SK Slovan ustanovljen že davnega leta 1913. Gre za edini nogometni klub v Sloveniji, ki je – z izjemo časa obeh svetovnih vojn – od začetka do danes deloval pod svojim izvirnim imenom.

Med največje uspehe v članski konkurenci lahko ob dveh naslovih slovenskega prvaka in osvojitvi Pokala štejemo tudi nastopanje v 2. jugoslovanski in medrepubliški ligi. Nogometno društvo Slovan pa je priznano tudi kot valilnica številnih odličnih nogometašev, reprezentantov, trenerjev in nogometnih funkcionarjev. 

Nogometna zveza Slovenije tako za izjemne zasluge pri razvoju nogometa v Sloveniji Nogometnemu društvu SLOVAN podeljuje posebno priznanje ob 100. obletnici delovanja.

Častni član NZS

Predlagatelj: ZNSS

Prejemnik:

Vojislav Simeunovič

Bivši nogometaš, ki je svoje življenje posvetil nogometu tudi kot dolgoletni trener in mentor številnih mlajših generacij.

V svoji 40-letni trenerski karieri je treniral mnogo klubov v Sloveniji, svoj največji pečat pa je nedvomno pustil pri NK Maribor, kjer je člansko moštvo s presledki vodil kar 11 let. Bil je tudi aktivni član v organih trenerske organizacije in v letu 2013 izvoljen za predsednika Sveta zaslužnih trenerjev Slovenije.

Za izjemne zasluge za razvoj nogometa v Republiki Sloveniji prejme priznanje in naziv Častni član NZS Vojislav Simeunović.

 

 

Predlagatelj: MNZ Celje

Prejemnik:

Herman Arlič

V nogometu prisoten že več kot 60 let kot nogometaš, trener in funkcionar.

Dolgoletni aktivni član in bivši predsednik NK Rudar iz Velenja, ustanovitelj in predsednik ženskega nogometnega kluba Škale, član organov matične medobčinske nogometne zveze Celje in NZS. 

Za izjemne zasluge za razvoj nogometa v Republiki Sloveniji prejme torej priznanje in naziv Častni član NZS Herman Arlič.

 

Predlagatelj: MNZ Koper

Prejemnik:

Karlo Emeršič

Dolgoletni nogometni organizator in funkcionar, v letih od 1980 do 1989 predsednik NK Koper, od leta 1991 do 2007 predsednik medobčinske nogometne zveze Koper in član izvršnega odbora NZS. Pri NZS tudi predsednik komisije za objekte in član vodstev nogometnih reprezentanc.

Za izjemne zasluge za razvoj nogometa v Republiki Sloveniji prejme priznanje in naziv Častni član NZS Karlo Emeršič.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa

 

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2024 | NZS
    Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo
    V zadnjem času se je v javnosti pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom. Zato smo na NZS pripravili spodnje odprto pismo.
  • 24.04.2024 | NZS
    NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
    Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
  • 19.04.2024 | NZS
    Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
  • 15.04.2024 | NZS
    Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
  • 21.03.2024 | NZS
    Po 45. seji IO NZS
    Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
  • 20.03.2024 | NZS
    Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
    Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
  • 05.03.2024 | NZS
    Posvet NZS o varnosti na stadionih
    Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
  • 29.02.2024 | NZS
    Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
  • 26.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
    Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
  • 22.02.2024 | NZS
    NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.

DELI NA