15.05.2022 | 2. SNL
Prekmurski derbi Beltincem, v severnoprimorskem slavila Gorica

Beltinčani so v prekmurskem derbiju ugnali Nafto, Krka pa je na zgodovinski tekmi napolnila mrežo Drave. Goričani, ki so si zagotovili povratek med prvoligaše, so v severnoprimorskem derbiju ugnali Primorje, po tekmi pa so pred domačimi navijači dvignili pokal.

Prekmurski spopad so pred 800 gledalci dobili nogometaši Beltincev, ki so Nafti zadali že peti zaporedni poraz. Dvoboj prekmurskih tekmecev ni postregel z veliko priložnostmi, srečanje pa se je razživelo šele v končnici. V 92. minuti je bil pri gostih izključen Gergö Bolla, saj je kot zadnji mož obrambe zaustavil protinapad Adisa Emrulija, ki se je nato zgolj nekaj sekund kasneje najbolje znašel pred lendavskim golom. Robustni napadalec se je veselil prvega zadetka v 2. SNL, od katere se poslavlja beltinski kapetan Patrik Raduha. Kapetan "žutih", v preteklosti pa tudi igralec modrih iz Lendave, je prav na prekmurskem derbiju stotič oblekel dres Beltincev.

Adis Emruli, ND Beltinci: "To je nekaj neverjetnega, uspelo nam je proti Nafti. To je derbi, gledalcev je bilo ogromno, zato sta zmaga in za nameček še prvi zadetek v 2. SNL nekaj nepozabnega. Zdaj nas čaka še gostovanje v Dobu, kjer bo tudi težko."


Srečanje v Novem mestu bo šlo v zgodovino slovenskega nogometa, saj so na tekmi 2. SNL prvič pravico delile tri sodnice, Aleksandri Česen sta pomagali Staša Špur in Helena Buh. Točke so ostale na Dolenjskem, Ptujčani pa so se domov vrnili s petimi žogami v svoji mreži. V 21. minuti jo je načel Josip Majić, izid prvega polčasa pa je tik pred odmorom postavil Matic Marcius. Isti igralec je v 65. minuti povišal prednost Krke, v 78. minuti pa je drugič in skupno že 14. to pomlad udaril Majić. Štiri minute pred zadnjim sodniškim žvižgom je piko na i domači zmagi postavil še Rene Prodanović. 

Mario Carević, NK Krka: "Veseli smo, da so šli fantje resno v tekmo in so to potrdili tudi tekom celotnega srečanja. Prav tako nas veseli, da fantje izpolnjujejo vse zadane naloge, kar ima za posledico 13 zaporednih tekem brez poraza in petič v spomladanskem delu brez prejetega zadetka. Priložnost ponujamo tudi mladinskim igralcem; tako je danes prve minute dočakal mladi perspektivni vratar Aljaž Božič."


Sobota je postregla še z enim derbijem, Goričani so se v severnoprimorskem spopadu pomerili z Ajdovci, ki so ob polčasu zaostajali za dva zadetka. Gostitelji so povedli v 15. minuti tekme, ko je Žan Leban odlično sprejel predložek Jošta Urbančiča in z bližine premagal ajdovskega vratarja Denisa Pintola. Osem minut je minilo, pa se je mreža Primorja tresla še drugič. Modro-bel so vnovič zadeli po predložku v kazenski prostor, tokrat z desne strani, ko je podajo Matije Široka izkoristil osamljeni Luka Vekić. Rdeče-črni so se v igro vrnili v 73. minuti, ko je z natančnim diagonalnim udarcem z vrha kazenskega prostora zadel Rene Šolaja. Izid se v končnici dvoboja ni več spremenil, tisoč gledalcev pa je videlo tesno zmago Goričanov. Četa Mirana Srebrniča je po koncu dvoboja dvignila pokala za prvo mesto v 2. SNL.


Bitka za vrh lestvice je odločena, še vedno pa je vse odprto v boju za obstanek. Krčani in Brežičani bodo v zadnjem krogu obračunali med seboj, razlika med sosedoma pa se v predzadnjem krogu ni spremenila in še vedno znaša tri točke. Nogometaši Krškega so se iz Dekanov vrnili s tesnim porazom, Primorcem je zmago zagotovil Malik Bah, čeprav so Dekančani celoten drugi polčas odigrali brez pordečelega Lucasa Vranješa.


Neuspešne so bile tudi Brežice, ki so na domačem igrišču priznale premoč Biljencev. Primorci so v domači gol pospravili dve žogi, prvo že v četrti minuti, po strelu Luke Batiča. Na dokončno potrditev zmage gostov je bilo potrebno čakati do 94. minute, ko je za končnih 0:2 zadel Faris Zubanović. Posavska drugoligaša se bosta v soboto pomerila v Krškem, jeseni ni bilo zmagovalca. Krčanom zadostuje že točka, Brežičani potrebujejo zmago.


V sobotnem sporedu predzadnjega kroga 2. SNL je največ zadetkov padlo na tekmi v Ljubljani, v Šiški so gostovali Velenjčani in doživeli visok poraz. Nogometaši Ilirije so zadeli trikrat, novo zmago pa so si zagotovili že v prvem polčasu. V 25. minuti je lastno mrežo zatresel Vincent Russell Borden, v 35. in 39. minuti pa je dvakrat udaril Dejan Djermanović.


Slatinčani so se na domači tekmi z Dobom razveselili tretje zaporedne zmage, Dobljane so premagali z izidom 3:1. Gostje je pokopal slab uvod v tekmo, saj so v uvodnih petih minutah klonili kar dvakrat. V tretji minuti je Slatinčane z desetim golom sezone v vodstvo popeljal Nejc Gradišar. Dve minuti kasneje je vodstvo podvojil Antonio Majcenović, gostitelji pa so na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov. Dobljani so v 71. minuti prepolovili zaostanek, z bele točke je bil uspešen Klemen Kunstelj. Končni izid dvoboja 3:1 je v 86. minuti postavil Thalison. Rogaška ima tekmo pred koncem sezone 48 točk, tako kot tudi tretja Krka.


Kranjčani so še tretjič zapored ostali brez zmage, z Raven na Koroškem so se vrnili s točko. Fužinar je z golom Jakova Katuša v 25. minuti tekme dobil prvi polčas, Kranjčani pa so izenačili v 81. minuti, ko je v polno meril Stefan Petrović. Drugouvrščeni Kranjčani so osvojili 61. točko, Fužinar je s 37 točkami deseti.


Zadnji krog sezone se bo pričel v petek.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA