05.11.2019 | 2. SNL
Prekmurski derbi v Lendavi

Drugoligaše do zimskega premora čakajo še tri preizkušnje. V 17. krogu prvenstva bomo priča prekmurskemu derbiju Nafte in Beltincev, vodilni Koper pa bo skušal prednost pred zasledovalci povečati v Goriških Brdih. Obe tekmi boste lahko spremljali v neposrednem prenosu. 

Sobota, ob 14.00: KRKA - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Dejan Vivod

Lahko Ptujčani v 17. krogu 2. SNL prekinejo serijo slabih rezultatov? Drava niza poraze in drsi po lestvici, četo Muamerja Vugdalića je konec prejšnjega tedna premagala še ekipa dekanskega Jadrana. Štajerci so doživeli deveti poraz, tretjega v nizu, na zadnjih sedmih preizkušnjah pa so iztržili le štiri točke. Enajsto mesto je trenutna realnost "kurentov", ki jih v soboto čaka gostovanje v Novem mestu. Krka spada med najbolj neugodne gostitelje, ob remiju z Brežicami pa so dobili tri od zadnjih štirih tekem na domačem Portovalu. Novomeščani, ki so v nedeljo v Kopru prejeli kar štiri zadetke, so z golom Kima dobili tudi poletni dvoboj na Ptuju, bodo vajo ponovili tudi v dolenjski prestolnici?

 

Sobota, ob 14.00: JADRAN DEKANI - ROLTEK DOB
Sodnik: David Šmajc

V Dekanih se bosta za nove točke pomerila soseda na lestvici. Deseti Jadran gosti nogometaše Doba, ki na Primorskem branijo dve točki prednosti. Sobotna nasprotnika sta v zadnjih tednih v dobri formi, Dobljani so dobili zadnja tri srečanja, po Krškem in Rogaški so bili boljši še od Fužinarja. Obračun s Korošci je sredi drugega polčasa odločil Denis Petrovič, ob Tiganju prvi strelec modrih. Po slovesu Erika Kržišnika dobre rezultate nizajo tudi Dekančani, "pesjani" so nazadnje ugriznili še Dravo, gol Antonia Lukanovića je bil dovolj za šesto zmago Primorcev, ki so v zadnjih petih krogih slavili štirikrat. Avgustovski dvoboj je ponudil kar šest zadetkov, ekipi pa sta se razšli z delitvijo točk.

 

Sobota, ob 14.00: FUŽINAR VZAJEMCI - VITANEST BILJE
Sodnik: Dejan Balažič

Z neodločenim izidom so se poleti razšli tudi Ravenčani in Biljenci, ki se bodo v soboto udarili na Koroškem. Po uvodnem krogu druge polovice prvenstva so v nekoliko boljšem položaju šesti Primorci, a Ravenčani s točko zaostanka na osmem mestu dihajo za ovratnik črno-belih. Fužinar je imel že v prejšnjem krogu priložnost, da se zavihti pred tokratnega nasprotnika, a so Ravenčani izgubili v Dobu in končali serijo treh zmag. Za pričakovanji svojih pristašev so zaostali tudi Biljenci, zasedba Sandija Valentinčiča je v Dolinci remizirala z Rogaško. Črno-beli so tako zapravili priložnost, da bi se povsem približali sosedom iz Nove Gorice, ki zasedajo drugo mesto.

 

Sobota, ob 14.00: ROGAŠKA - KRŠKO
Sodnik: Alen Bubek

Krčani se v soboto preko Kozjanskega odpravljajo v dobro uro oddaljeno Rogaško Slatino. Posavci se v zadnjem obdobju ne morejo pohvaliti z najboljšimi rezultati in tako niso več sposobni ponoviti niza zmag z uvoda sezone. Zeleni so tedaj igrali na krilih razigranega Lovra Čirjaka, s 14 goli prvega strelca lige. Hrvatova strelska forma je  v primerjavi z začetkom sezone doživela velik padec, nekdanji član Celja je na zadnjih petih tekmah v polno meril zgolj enkrat. Moč Čirjaka so avgusta dodobra spoznali tudi Slatinčani, saj jim je napadalec Krškega zabil kar štiri zadetke, Posavci pa so slavili s 6:0. To je bil tudi najvišji poraz Rogaške, ki se z 11 točkami nahajajo pred Brežičani in Dravograjčani. Hrvat bo, tako kot Zakrajšek, izpustil tokratno gostovanje, lahko to Slatinčani izkoristijo?

 

Sobota, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Bojan Mertik

Brežičani si bili, potem ko so nekaj tekem gostili v sosednjem Čatežu, že tik pred vrnitvijo na domačo zelenico, a so pred zdajci srečanje z Radomljami prestavili v Kozje. Posavci so v Čatežu poskrbeli za nekaj presenečenj, saj so remizirali z Gorico in Nafto, pod vodstvom novega stratega Simona Sešlarja pa so neporaženi na štirih zaporednih tekmah. Šest točk sicer ni bilo dovolj, da bi se znebili dna lestvice, a je položaj kljub vsemu precej boljši kot je bil konec septembra. Brežice tudi v soboto čaka tekmec z vrha lestvice, v goste pa prihaja še en polfinalist Pokala Slovenije. Radomljani so po pokalnem uspehu prekinili niz porazov v 2. SNL, po treh zaporednih ničlah so jezo stresli nad Krčani. Se bodo "mlinarji" veselili tudi na neugodni zelenici v Kozjem?

 

Sobota, ob 14.00: GORICA - KOROŠKA DRAVOGRAD
Sodnik: Asmir Sagrković

Poraz z Lendavčani je očitno pustil globlje posledice. Goričani so z ničlo v dvoboju z Nafto zapravili priložnost, da bi pobegnili zasledovalcem, po treh tekmah z zgolj eno osvojeno točko pa so se zdaj znašli v zaostanku. Medtem ko je Gorica na treh tekmah vknjižila zgolj točko, so Koprčani v istem času dobili tekmi z Jadranom in Krko. Zasedba z Bonifike si je pridelala pet točk prednosti, Goričani pa so svojo krizo poglebili s porazom v Beltincih. Prekmurci so za razliko od Primorcev izkoristili svoje priložnosti, Goričani pa so bili primorani priznati četrti poraz sezone. Četa Borivoja Lučića bo boleče rane celila v dvoboju z zadnjim Dravogradom. Morebiten spodrsljaj bi pomenil nov hud udarec.

 

Sobota, ob 16.00: NAFTA 1903 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Matej Jug
Neposredni prenos: Sportklub 1

Prekmurski derbi v Lendavi bo vrhunec 17. kroga 2. SNL. Beltinčani po nekaj dobrih rezultatov izzivajo Nafto, ki se je s prekmurskim tekmecem opekal že avgusta. Rumeno-modri so po golu Marka Maučeca slavili minimalno zmago in prve točke v sezoni. Četa Radovana Karanovića je sicer izrazito domača ekipa, saj je z osmih gostovanj prinesla le dve točki. Na domači zelenici, podobno kot lani, blestijo tudi nogometaši Nafto, saj so Lendavo neporaženi zapuščali le Brici. Modri se slabše znajdejo na gostovanjih, kar so nazadnje izkoristili tudi Brežičani, ki so v Čatežu zaustavili nalet lendavske zasedbe. Dvoboj ni postregel z zadetki, Lendavčani pa tretjič to sezono niso uspeli doseči zadetka. Prvič se je to zgodilo prav v Beltincih.

 

Nedelja, ob 14.00: BRDA - KOPER
Sodnik: Rade Obrenović
Neposredni prenos: NZS.si

V Goriških Brdih bo odigrana edina nedeljska tekma, v Vipolžah se bodo spopadli Brici in vodilni Koprčani. Ekipa Mirana Srebrniča je v prejšnjem krogu izkoristila sobotni spodrsljaj Gorice in z nedeljskim festivalom zadetkov - v golu Krke so končale štiri žoge - pobegnila rivalu s severa Primorske. Koprčani bodo skušali v soseščini Nove Gorice vsaj ohraniti prednost petih točk, a bodo Brici tudi zaradi dejstva, da v vrstah rdeče-črnih igra kar nekaj bivših članov Gorice, izredno motivirani. "Vinarji" so Kopru že poleti odščipnili točko, a na zmago čakajo že vse od devetega kroga prvenstva. Se lahko Brici poberejo v spopadu z vodilno ekipo 2. SNL?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA