11.08.2009 | U15
Preko 1300 minut in dva zadetka

Tokrat so se prvoligaškim mladim reprezentantom, ki se kalijo na slovenskih tleh in so odigrali že štiri kroge nove sezone, pridružili drugoligaši. Štart v drugoligaški nogometni ples je več kot uspel, v 371 minutah so žogobrci dosegli zadetek, eden izmed njih pa je že v uvodnem obračunu porumenel.

V 1. SNL je nastopilo 14 obetavnih nogometašev, ki se občasno odenejo v reprezentančne barve. Še največ jih je dobilo priložnost na zadnji tekmi tega kroga, med Rudarjem iz Velenja in Domžalami. Na strani domačih sta na zelenici vseh 90. minut preživela zvezna igralca reprezentance do 21 let, Nik Omladič in Nikola Tolimir. Slednji je v 60. minuti prejel tudi rumeni karton. Na strani gostov so tekmo začeli Jovan Vidović (U21), Darko Zec (U20) in Alen Vučkič (U19, U21), ki je ob polčasu obsedel na klopi. Tudi tu sta oba obrambna reprezentanta porumenela.

Prvi obračun kroga, med Nafto in Labodom Dravo ni postregel z slovenskimi izbranci, sta pa na derbiju, ki ga je slovenski nogometni prostor po petih letih vendarle pričakal, blestela Rene Mihelič (U21) in Armin Bačinović (U21, A). Prvi je v 90. minutah na zelenici že uvodoma natančno podal do reprezentančnega in klubskega soigralca, ta pa je Maribor popeljal do zmage z 1:0. Ob odlični predstavi v Ljudskem vrtu si je Bačinović priigral vstopnico za člansko selekcijo, kamor ga je vpoklical selektor Kek.

Primorski derbi so dobili Koprčani, ki so v Novo Gorico pripotovali kot vodilni s prvih treh krogov in na vrhu razpredelnice ostali tudi po četrtem dvoboju. Na stadionu Športni Park so svojo priložnost dobili Gregor Balažic (U21) in novopečeni članski reprezentant Etien Velikonja, na strani zmagovalcev je v obrambi uspešno nastopil Andraž Struna (U20).

Nedeljski obračun Interblocka in Celja je zmago ponesel na Štajersko. V ljubljanskem prvoligašu so zaigrali Josip Iličič (U21), ki ga je v 59. minuti zamenjal Matic Fink (U19), ki se v tej sezoni, po zadetku na evropskem prvenstvu, prebija v ospredje ter Luka Majcen (U21), ki ga je kot rezervista trener v igro poslal v 73. minuti. Na strani zmagovalcev je nastopil zgolj obrambni reprezentant do 21 let, Boris Mijatović. Je pa spodbudno to, da se v celjsko vrsto po bolezni že v naslednjem krogu vrača novopečeni kapetan, Rajko Rep, ki kljub kapetanskem traku v tej sezoni še ni zaigral.

V 2. SNL se je peterica podala na lov za prve točke, a so v prvem poizkusu vsi, z izjemo Kurtiča, ki je tresel nasprotnikovo mrežo, ostali praznih rok. Vratar Livarja iz Ivančne Gorice, Pašagič Alen (U20) je moral priznati premoč Gorenjcem, Triglav Gorenjska je z Dejanom Dimitrovim (U19) v drugem delu igre morala priznati premoč Beli Krajini, kjer je Jasmin Kurtič (U21) v 70. minutah na zelenici največ veselja svojemu moštvu prinesel v 25. minuti, ko je zadel za 1:0. Aluminij je v Kidričevem klonil proti Primorju, svojo priložnost pa sta dobila Boban Jovič (U19) in Martin Milec (U19, U21), ki si je v 76. minuti prislužil tudi rumeni karton.

Uspešen začetek drugoligašev in veselje Bačinoviča ob Kekovem zaupanju in možnosti za premierni nastop na sredinem kvalifikacijskem obračunu s San Marinom, sta v tem krogu med mladimi reprezentanti ob zadetku v vsaki ligi dokazala, da je delo z mladimi kvalitetno in da je trdo delo opaženo in se še kako obrestuje.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA