07.04.2022 | 2. SNL
Prenos iz Lendave in Rogaške Slatine, vodilna Gorica v Beltince

S petkovo tekmo Nafte in Fužinarja, ki jo boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba, se pričenja 24. krog 2. SNL. Vodilna Gorica v soboto gostuje v Beltincih, v sobotnem popoldnevu pa se bosta pred kamero NZS pomerili tudi ekipi Rogaške in Krke.

Petek, ob 18.00: NAFTA 1904 - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Kot je že običajno, bo domača preizkušnja Nafte na sporedu že v petkovem večeru. Pod lendavske gorice prihajajo Ravenčani, s katerimi se na skrajni vzhod države vrača tudi Mihael Bukovec, ki je v Lendavi pustil močan pečat kot igralec. Korošci so Prekmurje pred dneva tednoma že zapuščali z zmago, v drugem polčasu dvoboja z Beltinci so dosegli tri zadetke, nazadnje pa so na svoji zelenici remizirali z Jadranom. Tudi modri iz Lendave so v Brežicah osvojili manj od pričakovanega, pri zadnjih Brežičanih so namreč iztržili zgolj točko. Razlika do drugouvrščenega Triglava, ki je po treh zaporednih remijih napolnil mrežo Drave in Nafti znova pobegnil na devet točk razlike. Je to sedem krogov pred koncem sezone že prednost, ki je Lendavčani niso zmožno nadoknaditi?

 

Sobota, ob 14.00: PRIMORJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Ravno drugouvrščeni Kranjčani bodo v Ajdovščini odprli sobotno dogajanje. Primorsko-gorenjski spopad se bo v prestolnici burje pričel ob 14. uri, z boljšo popotnico pa ga pričakujejo nogometaši Triglava. Orli so v minulem krogu še drugič to sezono s šestimi zadetki napolnili mrežo Drave. Pod dva zadetka se je podpisal tudi Tin Matić, ki se je s skupno 18 goli le še utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev. Slabše je šlo Primorcem, saj so rdeče-črni v Velenju ostali brez točk. Rudar je sinovom burje zadal sedmi poraz, enega od njih pa so Ajdovcem zadali tudi Gorenjci. Jesenski obračun v orlovem gnezdu je z dvema goloma odločil že omenjeni Matić.

 

Sobota, ob 16.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - GORICA
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Tarik Bagola (Beltinci) ter Matija Širok (Gorica)

Sneg je Beltinčanom preprečil sobotno gostovanje v prestolnici, ekipa Damjana Gajserja pa je lahko svoje misli že v nedeljo usmerila proti novi domači preizkušnji. Na prekmursko ravnico prihajajo vodilni Goričani, ki so po remiju v Novem mestu pred svojimi gledalci premagali Rogaško. Odpor gostov sta že v uvodu srečanja, v razmaku dveh minut, strla Abel Marc in Žan Leban, ki je z devetim golom sezone na vrhu klubske lestvice strelcev ujel Etiena Velikonjo. Slednji je mrežo Beltincev zatresel konec septembra, ko pa so "žuti" sever Primorske zapuščali s točko. Kaj lahko bi v Novi Gorici osvojili vse tri, a je Uroš Likar zaustavil strel z bele točke.

 

Sobota, ob 16.30: JADRAN DEKANI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Nace Beguš (Ilirija)

Jadran Dekani so v 23. krogu prvenstva še četrtič zapored ostali neporaženi, vnovič pa so na svoj račun vknjižili točko. Četa Alena Šćulca je po Triglavu, Biljah in Brežicah remizirala še s Fužinarjem, na zahtevnem gostovanju na Ravnah je z bele točke zadel Lucas Vranješ. "Pesjani" so s 23 točko ujeli tokratne goste Dekanov, na Primorsko prihaja Ilirija, ki zaradi pobeljene zelenice v Šiški ni odigrala sobotnega srečanja z Beltinčani. Ljubljančani, ki so v pomlad vstopili s skalpoma Krškega in Gorice, se bodo skušali v Dekanih izogniti tretjemu zaporednemu porazu. Zasedba trenerja Marka Babića, nekdanjega člana hrvaške izbrane vrste, še ni v mirni coni, čeprav se trenutno zdi, da bodo Brežičani ali Ptujčani težko nadoknadili izgubljene točke.

 

Sobota, ob 16.30: ROGAŠKA - KRKA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Jan Majcen (Rogaška)
Neposredni prenos: NZS.si

Kamera NZS bo konec tedna prisotna v Rogaški Slatini, kamor prihaja spomladi še neporažena Krka. Novomeščani so si z odličnim vstopom v nadaljevanje sezone zagotovili miren zaključek sezone, saj so se na petih tekmah razveselili 13 od možnih 15 točk. V dvoboju z Dolenjci so kožo izvlekli zgolj vodilni Goričani, v slovenski prestolnici farmacije pa vse glasneje opevajo Josipa Majića. Sedemindvajsetletni Zadarčan se je Krki pridružil pozimi, na petih tekmah pa je v polno meril že šestkrat, nazadnje dvakrat v sosedskem obračunu s Krškim. Dalmatinec, ki je v najmočnejši hrvaški ligi odigral le deset tekem, v drugi ligi južnih sosedov pa je 63 tekmah dosegel osem zadetkov, je s selitvijo v Slovenijo zadel v polno. Ga bodo uspeli zaustaviti Slatinčani? Črno-beli so v Novi Gorici doživeli tesen poraz, a s tremi točkami zaostanka ostajajo za petami tretje Nafte.

 

Nedelja, ob 16.30: KRŠKO - RUDAR VELENJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

V nedeljskem popoldnevu bodo na sporedu še tri srečanja. Zelenica Stadiona Matija Gubec bo gostila nogometaše Krškega in Rudarja. Čeprav Posavci v nadaljevanju sezone še niso slavili zmage, na petih tekmah pa so osvojili zgolj točko, ostajajo nad cono izpadi. Za to so v prvi vrsti zaslužni Ptujčani in sosedje iz Brežic, ki z nadaljevanjem zmagovalnega posta ostajaja na začelju lestvice. Bi se pa lahko Krčani znašli v težavah, če bosta zasledovalca slavila zmago, saj razlike niso velike. Domačo ekipo sodeč po ligaški razpredelnici tudi v nedeljo čaka zahtevna preizkušnja, saj je Rudar uvrščen na peto mesto, nanizal pa je tri zaporedne zmage. Velenjčani so bili z goloma Briana Saramaga in Naceta Koprivnika boljši od Primorja. Prvi od obeh strelcev pa se je s 15. golom sezone utrdil na drugem mestu ligaške lestvice strelcev.

 

Nedelja, ob 16.30: ROLTEK DOB - BREŽICE 1919 TERME ČATEŽ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Filip Sivonjić (Brežice)

Se lahko Brežičani po dveh zaporednih remijih v nedeljo znebijo zadnjega mesta. Posavci za Dravo zaostajajo za dve točki, po remiju v Dekanih pa so v spopadu z Nafto osvojili 14. točko sezone. Je pa zadnjeuvrščena ekipa lige podaljšala niz brez zmage, ki se vleče od zaključka novembra, ko je v Brežicah klonila Ilirija. Tokratni tekmec posavskega drugoligaša bodo Dobljani, ki po nekaj skromnejših rezultatih drsijo po razpredelnici. "Roletarji" so na zadnjih štirih tekmah doživeli tri poraze, po remiju s Triglavom pa so jih na svoji zelenici ugnali Biljenci. Jesensko srečanje v Brežicah je pripadlo gostom, Dob pa je na 11 medsebojnih tekmah v 2. SNL izgubil zgolj enkrat.

 

Nedelja, ob 16.30: DRAVA PTUJ - VITANEST BILJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Tudi ptujska Drava spada med moštva, ki v drugem delu prvenstva še ne poznajo zmage. "Kurenti" so bili v prejšnjem krogu znova brez moči. V Kranju so klonili šestkrat, v letošnji sezoni pa so tekmecem dovolili že 70 zadetkov, v povprečju skoraj tri na tekmo. To ob izjemno mladi igralski zasedbi ne čudi, vseeno pa to ni dober obet pred zaključkom sezone, ko imajo Štajerci še možnost, da se znebijo cone, ki pelje v tretji razred slovenskega nogometa. Tudi nedelja preizkušnja ne bo enostavna, a lahko Ptujčani svoje adute iščejo v dejstvu, da Biljenci dve tretjini svojih točk osvojijo v domači Dolinci. Manj točk kot Primorci, ki so jeseni Ptujčanom nasuli šest golov, so na gostovanjih osvojili zgolj Brežičani.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

DELI NA