25.09.2021 | Futsal U21
Prepričljivo boljši od Slovaške

Slovenska futsal reprezentanca do 21 let je v Novigradu prišla do prve zmage na svoji prvi prijateljski tekmi v tem ciklusu. Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so z navdahnjeno igro porazili vrstnike s Slovaške, 8:2 je bilo.

Kapetan Tilen Gajser in Marko Mohorič sta dosegla po dva gola.

Jutri se bo Slovenija pomerila še s Francijo.

Prijateljska tekma, 25.9.
Slovenija – Slovaška 8:2 (3:2)
1:0 Osredkar (5.), 1:1 Đurić (8./AG), 2:1 Gajser (11.), 2:2 Keszei (16.), 3:2 Gajser (16.). 4:2 Vesel (23.), 5:2 Bjelčevič (24.), 6:2 Mohorič (27.), 7:2 Florjančič (29.), 8:2 Mohorič (33.).

26.9.
Slovenija U21 – Francija U21 (15.30) (POVEZAVA ZA SPLETNI PRENOS)

Selektor Slovenije Mile Simeunovič si je želel, da ekipa pokaže več in boljše kot proti Franciji junija. Po videnem v Novigradu je selektorju, predvsem pa je ekipi uspelo. Slovenija se je izkazala, bila je boljši in tudi učinkovitejši tekmec. Svojo premoč pa je potrdila v 2. polčasu z navdahnjeno igro v napadu.

Tekmo je Slovenija začela v postavi Jure Vetrih, Tod Ciuha, Max Vesel, Marko Mohorič, Tilen Gajser, slednji je nosil kapetanski trak.

Slovaki so prvič resno zapretili v 4. minuti, Slovenija pa je bila nagrajena za trud v 5. minuti. Marko Bjelčević je priboril avt, potem pa našel Patricka Osredkarja, ki je zadel za 1:0. Ni trajalo dolgo, tudi s pomočjo nesrečnega avtogola, je Slovaška izenačila. Kot da ji je to izenačenje dalo krila, so imeli Slovaki pobudo, a je bil vsakič na svojem mestu sigurni golman Jure Vetrih.

V 11. minuti je slovaški okvir vrat stresel Marko Mohorič,  v naslednjem napadu pa je Tilen Gajser zadel za 2:1. Slovaki so hitro poravnali na 2:2. Za vodstvo 3:2 pa je s pravim evrologom s kakih 12-13 metrov poskrbel spet Gajser, ki je postavil rezultat polčasa.

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na parketu ni menjalo. Slovenija je bila razigrana v napadu, Slovakom pa kot da so pošle moči, vedno znova so bili korak ali dva prekratki za razigrano Slovenijo. 

Max Vesel je zabil za 4:2, na 5:2 je s samostojnem prodorom povišal Bjelčevič, pod 6:2 in 8:2 se je podpisal Marko Mohorič, vmes je gol zabil še Vanč Florjančič. Selektor Simeunovič je izkoristil in v igro poslal vse igralce, priložnost je dobil tudi golman Nik Plestenjak.

Izjavi po tekmi:

Mile Simeunovič, selektor Slovenije:
»Ekipa je odigrala dobro tekmo, fantje so pokazali kvaliteto in nivo, ki mu Slovaška ni mogla slediti. Izgledali smo kot prava reprezentanca do 21 let. Kaj me je navdušilo? Zagotovo pristop, ki pač mora biti. Ob tem pa me je navdušila še ena četvorka, saj vsi vemo, katera. Vedel sem, da so dobri, a ne da tako. Zdaj bomo videli, a je šlo to za enkraten prikaz moči, ali nekaj več. Upam, da to ponovijo že jutri, ko nas čaka zahtevna tekma.«

Tilen Gajser, kapetan Slovenije:
»To je dobra izkušnja za nas. Slovaška je malce slabši tekmec kot Francija, a smo zato lahko preizkusili določene zadeve. Veseli smo te zmage. Igrali smo dobro, a je še vedno veliko nepotrebnih napak. Jutri sledi Francija, s katerimi smo odigrali že veliko tekem, vidi se, da veliko delajo. Treba se je odpočiti in pripraviti na tekmo.«

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.12.2021 | Futsal U21
  Po turnirju v Franciji pogleduje v novo generacijo
  »Skoraj polovica te reprezentance končuje v reprezentanci U21, pred njimi je lepa prihodnost. Če bodo le dobro in pridno trenirali. Prihajajo novi igralci, delali bomo z letnikoma 2002 in 2003. Ustvarjamo dalje. S Tomijem Horvatom in Damirjem Pertičem in trenerskim odborom nadaljujemo z delom, delamo podobno, vse pa z jasno željo, da gre tole vse skupaj naprej,« sklene Mile Simeunovič, selektor reprezentance U21.
 • 18.12.2021 | Futsal U21
  Kljub porazu navdušili
  Slovenska futsal reprezentanca je z minimalnim porazom 4:3 sklenila turnir v Franciji, kjer je na koncu priznala premoč domačinu, ki je gol dosegel v prvem od dveh podaljškov in na koncu slavil na dobro organiziranem dogodku. Za Slovenijo je Marko Mohorič dosegel dva gola, enega je dodal Marko Bjelčevič.
 • 18.12.2021 | Futsal U21
  Po zmagi proti Čehom še Francija
  Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so se to pot izkazali. »Tekma je bila taka, kot smo jo pričakovali. Odigrali smo vsaj 90% tako, kot smo se domenili. Na koncu nam je uspelo do zmage, ob koncu tekme smo se branili do zadnjih atomov moči in uspeli. Fantje so pustili srce na parketu,« pove selektor.
 • 15.12.2021 | Futsal U21
  Nocoj trening, v Francijo po rezultat
  Danes se bo zbrala futsal reprezentanca do 21 let, ki jutri potuje v Francijo, kjer bo v petek in soboto odigrali dve močni prijateljski tekmi. »Vsi igralci so potrdil svoj prihod, ni bilo odpovedi. To že nekaj pomeni. Fantje se zavedajo, kako pomembno je to, vsak bi rad bil poleg. Kaže tudi to, da so resni in da jih to zanima,« pred začetkom akcije razmišlja selektor Mile Simeunovič.
 • 03.12.2021 | Futsal U21
  Uvodoma proti Češki
  Pred futsal reprezentanco Slovenije U21 je še zadnja preizkušnja. Čez nekaj dni se odpravljajo na mednarodni futsal turnir (Denain, Francija) kjer bodo ob naši reprezentanci nastopale še reprezentance Francije, Češke in Slovaške.
 • 26.09.2021 | Futsal U21
  Igra boljša kot rezultat
  Futsal reprezentanca do 21 let je s porazom proti Franciji (2:6) sklenila nastop na turnirju v Novigradu. Gola za Slovenijo sta prispevala Tilen Gajser in Timotej Debeljak.
 • 21.09.2021 | Futsal U21
  Po pripravah misli pri Franciji in Slovaški
  Minuli vikend se je zbrala reprezentanca do 21 let, ki je v Spodnjem Dupleku opravila štiri treninge, konec tega tedna pa jo čakata tekmi proti Franciji in Slovaški.
 • 10.09.2021 | Futsal U21
  Na priprave in tekmi tudi reprezentanca do 21 let
  Pred futsal reprezentanco Slovenije U21 je nova preizkušnja. Konec meseca septembra se bodo v Novigradu na Hrvaškem v prijateljskem srečanju pomerili z vrstniki Slovaške (25.09.2021) in Francije.(26.09.2021). Predhodno pa bo izbrana vrsta selektorja Mileta Simeunoviča opravila priprave.
 • 23.06.2021 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Franciji
  Futsal reprezentanca do 21 let je s tekmo proti Franciji končala sezono. Po torkovi zmagi s 5:4 je danes zmaga pripadla gostom, ki so zmagali s 3:1. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aljaž Ruis.

DELI NA