28.02.2023 | 2. SNL
Pričenja se spomladanski del 2. SNL

Po zimskem premoru se na nogometne zelenice vračajo tudi drugoligaši. Nogometno pomlad bosta s tekmo pred kamero NZS odprli ekipi Ilirije in Nafte, na Sportklubu pa si boste lahko ogledali petkov obračun Aluminija in Rudarja. Vodilna Rogaška v soboto gosti Brinje.

Četrtek, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - NAFTA 1903
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: Aljaž Lukač (Nafta)
Neposredni prenos: NZS.si

Uvodno dejanje nadaljevanja 2. SNL bo odigrano v Ljubljani, v četrtkovem popoldnevu se bosta za prve spomladanske točke udarili ekipi, ki sta med premorom doživeli nekaj kadrovskih sprememb. Od Nafte so se pozimi poslovili Dominik Drk, Žan Florjanc, Dragan Brkić in Nermin Haljeta, ki ga bo skušala v napadu nadomestiti Stefan Petrović, dosedanji član Triglava. Še več sprememb se je zgodilo v ekipi Ilirije, ki nadaljevanje sezone pričakuje na četrtem mestu lestvice in s štirimi točkami naskoka pred Lendavčani. Trenerja Gorana Stankovića je nasledil Robert Kopčič, ki uspešno vodi tudi mladinsko selekcijo, kar nekaj mladincev pa bi lahko spomladi dobilo še vidnejšo vlogo v članski ekipi. V Ljubljani so uspeli zadržati Dejana Đermanovića, Žana Škofleka in Mateja Poplatnika, ki je prvi strelec 2. SNL, so se pa od Šiške med drugimi poslovili Tilen Mlakar, Lan Piskule, Marko Brkić, Tibor Gorenc Stankovič in Marko Huč. Jeseni so se veselili Prekmurci, kdo bo boljši v četrtkovem obračunu?

 

Petek, ob 16.00: ALUMINIJ - RUDAR VELENJE
Sodnik: Damjan Novarlič
Prepoved igranja: Gal Gorenak in Tomislav Jagić (Aluminij) ter Adriano Bloudek (Rudar)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Kidričani lov na vodilno Rogaško, s katero so se v generalki pred nadaljevanjem prvenstva razšli brez zadetkov, pričenjajo s petkovo tekmo proti Velenjčanom. Knapi so med zimo v svoje vrste zvabili kar trojico jesenskih članov Nafte, zasedba Adnana Zildžovića je močnejša za Žana Florjanca, Stefana Močića in Dragana Brkića. Iz Celja sta se v Šaleško dolino preselila Stian Džumhur in Anej Kujović, Domžalčani so posodili Ranalda Biggsa, konkurenco med vratnicama pa je zaostril Marko Deronja. Nič več pa dresa Rudarja ne bo nosil Nik Omladič, ki je bil jeseni močan adut Velenjčanov, ki se jim je pridružil tudi Sandro Zukić. Gre za nogometaša, ki je jeseni nosil dres petkovih gostiteljev, pri katerih so jesenskih temeljem dodali še nekaj imen. Novinci v zasedbi Roberta Pevnika so Marko Josip Čavara, povratnik Lovro Grajfoner in Danijel Šturm, ki ga je rdečim posodil Maribor. Lahko Aluminij na preostalih 12 tekmah nadoknadi zaostanek za vodilnimi Slatinčani?

 

Petek, ob 17.00: KRKA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

V petek bodo prve spomladanske točke lovili tudi tretjeurščeni Novomeščani. Krko do vodilne Rogaške loči šest točk, Dolenjci pa se bodo s Slatinčani pomerili v predzadnjem krogu sezone. Prvi nasprotnik čete Maria Carevića bodo Ravenčani, ki se bodo na Portovalu predstavili s pošteno prevetreno ekipo. Najbolj zveneča okrepitev Korošcev je Denis Klinar, ki se je pozimi razšel z Gorico s prvoligaškimi izkušnjami pa se lahko pohvali tudi Arian Rener. Posojeni vratar sežanskega Tabora bo na Ravnah nadomestil dolgoletnega vratarja Tilna Marčiča, ki se je, tako kot Andraž Paradiž in Faris Zubanović, preselil k severnim sosedom. Krka je deseto ekipo 2. SNL premagala že v prvem delu sezone, v pomlad pa vstopa s petimi novinci. Kranj je za Novo mesto zamenjal vratar Luka Čadež, na Dolenjsko se je vrnil Josip Majić, ki je v dresu Krke navdušill lansko pomlad, iz Lendave je prišel Dominik Drk, Matic Predanič je nazadnje nosil dres Krškega, Edi Horvat pa je v preteklosti igral za ekipo Fužinarja.

 

Sobota, ob 15.00: PRIMORJE - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Rok Rozman (Bistrica)

Ajdovci in Bistričani so sosedi na lestvici, sinovi burje pa so v jesenskem delu prvenstva zbrali točko več od letošnjih novincev v 2. SNL. Štajerci so z nekaj predstavami navdušili v prvem delu sezone, a so vtis pokvarili v zaključnih jesenskih tednih. Ekipa Franca Fridla je zadnjo zmago vknjižila v 11. krogu sezone, ko je v Lendavi na kolena spravila Nafto, na naslednjih sedmih tekmah pa je osvojila le še štiri točke. Tudi Bistričani se v drugi del prvenstva podajajo s prenovljenim moštvom, v katerem ni več večine jeseni posojenih upov Celja. Tai Mate Panić se je vrnil na Primorsko, v napadu pa ga bo skušal zamenjati Nino Kukovec. Korošec se lahko pohvali z izkušnjami iz Italije, kjer je nastopal tudi Domen Zajšek, ob Anteju Kulišu in Žigi Pesjaku pa sta novinca še posojena člana Aluminija, Tim Ciganović in Tai Kmetec. Sprememb ni manjkalo niti v Ajdovščini. Novinci med rdeče-črnimi so Nathan Messer, Ante Kekez, Jure Žavbi, Michael Herve, Albert Alavedra ter povratnika Edvin Suljanović in Haris Sadiković. Na Primorskem je najbolj odmevala odločitev Amela Džuzdanovića, da nogomet zaradi službenih obveznosti zamenja za futsal.

 

Sobota, ob 15.00: VITANEST BILJE - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Filip Kosi (Beltinci)

Beltinčani se za uvod v pomlad podajajo na enega daljših gostovanj, saj bodo Prekmurci prve točke po tekmovalnem premoru iskali v Biljah. Tudi v tem primeru gre za srečanje sosedov na lestvici, saj so šestouvrščeni Beltinčani nabrali točko več od Biljencev. Črno-beli so se po skromnem nizu sredi jeseni pobrali na štirih zaključnih preizkušnajh, na katerih so ostali neporaženi, Primorci pa želijo v tem ritmu nadaljevati. V četi Dominika Beršnjaka ni bilo večjih premikov, konkurenco pa so zaostrili Sebastian Lesjak, Eldin Kostić in Stefan Ilić. Tudi Beltinčani so zadržali ogrodje jesenskega kadra, epizodo v "žutem" je podaljšal Robert Čakš, ki je zdaj polnopravni član ekipe Damjana Gajserja. pridružili pa so se ji še Denis Prapotnik, Jure Kokol, Vito Štrakl in jamajški napadalec Warner Brown. Lahko Prekmurci maščujejo jesenski poraz na domačem igrišču, ko jim je kar tri zadetke zabil Bamba Suso?

 

Sobota, ob 15.00: ROLTEK DOB - JADRAN DEKANI
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

V Dobu ne morejo biti zadovoljni z jesenskim izkupičkom, saj s 15 točkami tvorijo trojček klubom na dnu lestvice. Modri se v nadaljevanje sezone podajajo z novim trenerjem, drugoligaški status Dobljanov bo reševal Darko Birjukov, ki je dolga leta vodil mladinsko selekcijo Domžal. Birjukov je ob Kamniški Bistrici sodeloval tudi s Tianom Pantelićem in Tiborjem Gorencom Stankovičem, ki sta dva od štirih novincev v dobljanskem moštvu. "Roletarjem" sta se pridružila še Matevž Turkuš in Klemen Justin. Prvi nasprotnik Dobljanov bodo Dekančani, ki so prezimili z 20 točkami, v sobotnem popoldnevu pa bodo skušali še osmič zapored ostati neporaženi. Trenerju Alenu Šćulcu bosta pri tem cilju v pomoč povratnika na Primorsko, Matija Burin in Tai Matea Panić, medtem ko sta dekanske vrste zapustila Lucas Vranješ in Malik Bah.

 

Sobota, ob 15.00: ROGAŠKA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /

Bo vodilna Rogaška spomladi ostala na vrhu drugoligaške lestvice? Slatinčani imajo pred zadnjimi 12 tekmami štiri točke naskoka pred Kidričani, ki so jih ugnali na zadnji jesenski preizkušnji. Moštvo Oskarja Drobneta si je z zmago v dvoboju vrha lestvice zagotovila pomembno prednost, črno-beli pa bodo skušali v drugem delu sezone storiti dokončen korak do preboja med prvoligaše. V luči tega so v Rogaški Slatini moštvu dodali še nekaj dodatnih moči. Nermin Haljeta in Matic Marcius sta stara znanca 2. SNL, za nekaj mednarodnega pridiha pa sta poskrbela Nemec Mike Eberhart in Estonec Nikita Ivanov. Kako močno se bo v igri poslal odhod Marka Musulina? To bo morda pokazala že sobotna tekma, ko bodo nasproti stali okrepljeni Grosupeljčani. Kar trije novinci so se k novincu v 2. SNL pridružili iz Ilirije, to so Marko Brkić, Lan Piskule in Tomaž Kepic. Matevž Matko je nekdanji up Brava, David Šugić je v Prvi ligi Telemach branil mrežo Tabora in Radomelj, Nejca Klašnjo pa so posodili Celjani. Precej drugoligaških izkušenj premore Denis Petrović, za zadeteke pa bosta zadolžena tudi Marcel Kene in Bruno Hajdinjak.

 

Nedelja, ob 15.00: KRŠKO - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Blaž Stopar (Krško) ter Adam Alagić (Triglav)

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano v Krškem, Posavci bodo gostili prenovljeno ekipo Triglava. Kranjčane, ki so nekaj časa zasedali zadnje mesto, bo spomladi vodil Miki Kondić, pa je pozimi izgubil nekaj nosilcev igre, med katere zagotovo spadajo Luka Čadež, Janko Ivetić, Luka Brkić, Matevž Matko, Mark Čeh pa se je pridružil prav Krčanom. Novinci v gorenjskem drugoligašu so v glavnem mladi in dokazovanja željni nogometaši, dva prihajata iz tujine, to sta Youssef El Khattabi in Mario Stankovski. V Krškem so zimo izkoristili za to, da so znova združili moči. V mestu ob Savi zdaj znova razpolagajo z enim članskim moštvom, saj se je Krško združilo s tretjeligašem Posavjem. Na trenerski stolček se je vrnil Rok Zorko, ki je iz tretjeligaša pripeljal še Daria in Filipa Sivonjića, Roka Gorenca, Žigo Jurečiča in Timoteja Resetiča. Na Stadion Matija Gubec se je vrnil tudi Tomaž Zakrajšek, Stevan Nikolić pa v Krško prihaja kot nekdanji član Tabora in Maribora.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA