08.05.2024 | 2. SNL
Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci

Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.

Petek, ob 18.00: KRKA – VITANEST BILJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Veron Šalja (Krka); Bruno Župan (Bilje)

Krka je pretekli konec tedna še 15. letos položila orožje. V vlogi krvnika se je tokrat znašlo Grosuplje, nov poraz pa je Novomeščane potisnil proti dnu lestvice. Pred predzadnjim Taborom imajo le točko prednosti, Fužinarju bežijo za tri. Rezultatsko krivuljo bodo navzgor skušali obrniti v petek, ko v uvodnem obračunu kroga gostijo Bilje. Primorci se na Dolenjsko odpravljajo po dveh zaporednih remijih: nazadnje so se brez zadetkov razšli z Dravinjo. Na Portovalu bodo skušali potrditi obstanek, omenimo pa, da Krke na enajstih medsebojnih obračunih niso premagali niti enkrat.

Sobota, ob 17.30: FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS - TABOR SEŽANA
Sodnik: Jakob Narobe
Prepoved igranja: Ibrahim Keita (Tabor)

Fužinar se je pretekli konec tedna iz Ajdovščine vrnil praznih rok. Korošci so nanizali že četrti zaporedni poraz in spomladi ostajajo pri le eni zmagi, ki so jo v 21. krogu vpisali v Dekanih. Vse še ni izgubljeno: do varnega 14. mesta jih ločijo le tri točke. Iz godlje, v kateri so se znašli, se bodo skušali izvleči v soboto, ko gostijo sežanskega konkurenta v boju za obstanek. Tabor si je pred izredno pomembnim sobotnim srečanjem zagotovil za odtenek boljše izhodišče, saj je odtrgal točko Gorici. Se bodo Kraševci vrnili v odličen ritem, ki so ga ujeli spomladi?

Sobota, ob 17.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA – BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Danilo Kacijan
Prepoved igranja: Rok Rozman, Domen Zajšek (Bistrica)

Ker so si Bistričani že bolj kot ne zagotovili sedmo mesto, šesto pa je zdaj že malce predaleč, so bili na gostovanju v Tolminu manj motivirani od gostiteljev, ki so na koncu vpisali visoko zmago s 4:1. Na drugi strani njihov tokratni tekmec ne popušča. Pretekli konec tedna so Grosupeljčani slavili tudi v dolenjskem spopadu s Krko, z novo zmago (spomladi jim vseh treh točk ni uspelo vpisati le dvakrat) pa so se vmešali celo v boj za napredovanje. Lahko četa Gorana Markovića poskrbi za presenečenje?

Sobota, ob 17.30: JADRAN DEKANI – NAFTA 1903
Sodnik: Marko Hafner
Prepoved igranja: /

Dekani svoje nenavdušujoče spomladanske bere niso izboljšali. V drugi polovici sezone ostajajo brez zmage, z le štirimi osvojenimi točkami pa počasi, a zagotovo tonejo vse globlje. Obstanek si lahko kljub vsemu zagotovijo v soboto, če jim uspe presenetiti Nafto. Ta ostaja prvouvrščena ekipa lige, k čemur je prispevala nekoliko izboljšana rezultatska krivulja. Na poraza proti Tolminu in Grosuplju so se Lendavčani odzvali z zmago, remijem in nazadnje še eno pomembno zmago – padel je kranjski Triglav. Bo Nafta na vrhu tudi po 29. krogu?

Nedelja, ob 17.30: DRAVINJA – RUDAR VELENJE
Sodnik: Janko Turk
Prepoved igranja: Žiga Dajčman, Bratislav Djukić, Sandro Zukić (Rudar)

Tudi Dravinja se ne more pohvaliti s spomladanskim izkupičkom. Slasti zmage ni okusila že od 21. kroga, ko je bila boljša od Fužinarja, na naslednjih šestih tekmah pa je trikrat izgubila in prav tolikokrat remizirala. Nazadnje si je točke razdelila z Biljami, statistiko pa bo skušala izboljšati v nedeljo, ko v Slovenskih Konjicah gostuje Rudar. Velenjčani so prejšnji konec tedna prekinili krajši zmagovalni post in trenutno zasedajo osmo mesto, kjer bodo sezono bržkone tudi sklenili. Bodo knapi nadgradili uspeh s Primorske?

Nedelja, ob 17.30: PRIMORJE EMUNDIA – TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Aljoša Besednjak
Prepoved igranja: Morre Makadji (Triglav)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Ni dosti manjkalo, pa bi zadnjeuvrščeni Fužinar spet zmešal ajdovske štrene. Da Primorje še naprej zelo resno naskakuje drugo, morda pa celo prvo mesto, je z edinim golom na tekmi poskrbel Gulić. Ker je Gorica medtem nekoliko presenetljivo remizirala s Taborom, ji Ajdovci zdaj bežijo že za štiri točke, še naprej pa imajo dve točki manj od vodilne Nafte. Vrzel lahko zakrpajo (ali povečajo) v nedeljo, ko na obisk prihaja Triglav. Gorenjci so prejšnji konec tedna priznali premoč Nafti in ne morejo več upati na napredovanje.

Nedelja, ob 17.30: ILIRIJA 1911 – TKK TOLMIN
Sodnik: Jure Zalar
Prepoved igranja: Jon Bartolj (Ilirija)

Potem ko je konec aprila slavila izredno pomembno zmago nad Taborom, je Ilirija še dodatno povečala svoje možnosti za obstanek. Z gostovanja v Beltincih se je presenetljivo vrnila s polnim izkupičkom in skočila iz cone izpada, od katere jo zdaj ločita dve točki. Varnostno razdaljo bo skušala z novo dobro predstavo povečati v nedeljo, ko v prestolnico prihaja tolminski drugoligaš. Ta je na zadnjih petih tekmah neporažen, sendvič treh remijev pa je sklenil z visoko zmago nad Bistrico. Bodo Tolminci po Štajercih mero vzeli še Ljubljančanom?

Nedelja, ob 20.15: GORICA – BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Mihael Zrimec
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V Novi Gorici bomo videli reprizo pokalnega polfinala. Vrtnice ne morejo biti zadovoljne z izkupičkom zadnjih dveh tekem: po domačem porazu proti Primorju, ki jih je stal drugo mesto na lestvici, so dve točki prepustili predzadnjemu Taboru. Vse še ni izgubljeno, a je treba priznati, da je zaostanek za drugim mestom verjetno vendarle prevelik. Tudi beltinške sanje o napredovanju so se po treh zaporednih porazih razblinile: od mest, ki (potencialno) vodijo v prvo ligo, so Prekmurci oddaljeni že šest točk.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.
  • 15.05.2024 | 2. SNL
    Primorje in Nafta v posreden boj za prvo mesto, Bilje, Dravinja, Krka, Ilirija in Tabor pa za obstanek
    Zadnji krog 2. SNL bo dal dokončne odgovore glede tega, kdo se bo razveselil neposrednega napredovanja med elito in kdo se bo od drugoligaške druščine poslovil na nasprotnem koncu lestvice. Prenos tekem med Nafto in Dravinjo ter Taborom in Primorjem si boste lahko ogledali na Sportklubu, kamera NZS pa bo tokrat v Grosupljem, kjer gostuje Ilirija.
  • 13.05.2024 | 2. SNL
    Primorje krog pred koncem skočilo na vrh lestvice
    Nogometaši ajdovskega Primorja so krog oddaljeni od vrnitve med elito slovenskega nogometa. V predzadnjem, 29. krogu 2. SNL so izkoristili spodrsljaj do zdaj vodilne Nafte in se z zmago s 4:0 proti Triglavu zavihteli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.

DELI NA