08.08.2022 | Prva liga Telemach
Primorski derbi dobil Koper

Gorica - Koper 1:2 (0:1)

* Športni park, sodniki: Vinčić, Praprotnik, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Novoselec (39.), 1:1 Mevlja (52.), 1:2 Jašaragić (80.).
* Gorica: Likar, Urbančič, Širok, Leban (od 85. Andrejašič), Ahmetaj (od 85. Baruca), Hrka, Mevlja, Vekić (od 73. Ankrah), Cerovec, Jukić (od 73. Bešir), Krajnc (od 85. Marinič).
* Koper: Golubović, Šimčak, Kambič, Žužek, Novoselec, Correia (od 85. Mittendorfer), Vešner Tičić (od 92. Benedičič), Kotnik (od 71. Krajinović), Osuji (od 85. Šušnjara), Parris, Kolobarić (od 71. Jašaragić).
* Rumena kartona: Vešner Tičić, Krajinović.
* Rdeči karton: /.

Primorski obračun je postregel z izenačeno predstavo, v kateri je boljši vtis večji del tekme pustila domača zasedba Mirana Srebrniča, toda na koncu so se veselili Koprčani. Ti so zdaj s tremi zmagami na drugem mestu lestvice, Gorica pa ima ob zmagi tri poraze in je v družbi še treh klubov v spodnjem delu lestvice.

Novogoričani so pogumno vstopili v boj s podprvaki in pokalnimi prvaki, nenazadnje je že v tretji minuti Jošt urbančič zaposlil koprskega vratarja Adnana Golubovića. Sicer sta bili ekipi bolj ali manj enakovredni, za odtenek konkretnejši Novogoričani so grozili pred vrati še v 15. minuti, v 24. pa je Žan Leban, ki je zgrešil tudi ob koncu polčasa, s strelom z desne strani iz bližine zadel prečko.

Prečko pa so zatresli tudi gosti po zaslugi Kaheema Parrisa, ki je sprožil malce izven kazenskega prostora v 12. minuti, že pred tem je isti igralec v četrti minuti prvič streljal, takrat pa je Uroš Likar žogo ujel. V 39. minuti pa so izbranci Zorana Zeljkovića povedli. Po podaji Luke Vešnerja Tičića iz kota z leve strani je Žan Žužek z glavo žogo podaljšal na drugo vratnico, tam pa jo je v mrežo pospravil Ivan Novoselec.

V 51. minuti je nase opozoril najboljši igralec dosedanjega dela prvenstva Andrej Kotnik, ki je sprožil malce z desne, Likar pa je bil pripravljen. Le minuto pozneje pa so domači izenačili, pred vrati se je najbolje znašel Nejc Mevlja, ki je preusmeril žogo v mrežo po podaji Alena Krajnca. V 57. minuti je poskusil še Denis Cerovec z glavo, Golubović pa je odlično posredoval.

Gorica, pri kateri je manjkal Etien Velikonja, je še naprej grozila, med drugim je še enkrat neuspešno poskusil Urbančič, v 69. minuti pa je nase na drugi strani opozoril tudi ne posebej razpoloženi Omar Correia, ko je streljal od daleč, Likar pa je žogo z nekaj težavami ukrotil. Slednji je posredoval tudi v 80. minuti po prostem strelu Nikole Krajinovića.

Je pa Likar spet klonil v 80. minuti, ko je z lepim diagonalnim strelom z leve strani kazenskega prostora zadel Anis Jašaragić, ki je zadel "malo mrežico" za 2:1. Leon Marinič je imel v 87. minuti priložnost za izenačenje, a mu je veselje po močnem strelu z roba kazenskega prostora preprečil Golubović. Vroče je bilo tudi v 93. minuti, ko so Koprčani "preživeli" še dva goriška poskusa Mariniča in Luke Baruce.

Že v 97. minuti pa je Slavko Vinčić pokazal na belo piko po domnevnem igranju Maja Mittendorferja z roko. Odločitev pa je nato spremenil po ogledu posnetka, tako da je ostalo pri zmagi Kopra.

Gorica bo v 5. krogu prihodnji ponedeljek gostovala pri Olimpiji, Koper pa bo dva dni prej gostil Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Koper
    Primorski derbi Gorice in Kopra bo zadnje dejanje četrtega kroga Prve lige Telemach. Kanarčki na sever Primorske prihajajo s skalpom Maribora, vrtnice so pred dnevi izgubile z Radomljami.

DELI NA