15.09.2023 | 1. SŽNL
Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu

S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.

V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

Jubilejna 30. tekma

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 23 tekem (štirinajst zmag ŽNK Mure Nona, osem Olimpije), ena tekma se je končala z remijem. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile igralke ŽNK Mura Nona, naslednji dve Olimpija (takrat je bila pokalni prvak), zadnjo letos pa spet ŽNK Mura Nona.
 

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.45) (prenos na Sportklubu)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 8

Za krepitev samozavesti

„Čuti se, da je derbi pred nami, komaj že čakamo tekmo,“ pa v imenu ŽNK Mura Nona pove kapetanka Špela Kolbl. „Po prvi evropski tekmi smo bile razočarane, a smo potem dobro odreagirale in zmagale, dosegle smo sedem golov,“ se Špela ozre na zadnji dve evropski tekmi, ko so dosegle manj, kot so načrtovale. Evropa je pozabljena, nova evropska vozovnica pa se gradi na tekmah z Olimpijo, prva že jutri

„Forma je dobra. Igralke, ki so bile poškodovane, so sanirale poškodbe,“ potrdi Špela, ki se ozira proti Olimpiji in sobotni tekmi.

„Olimpija je odlična ekipa, ki ima nekaj dobrih posameznic. Tu bi izpostavila predvsem reprezentantki Saro Makovec in Ano Milović. Naše medsebojne tekme so vedno izenačene. Olimpijo spoštujemo, a komaj čakamo soboto, ko želimo doseči veliko golov in zmagati,“ je jasna kapetanka ŽNK Mure Nona.

„Prva medsebojna tekma je pomembna. Če ne drugače že zaradi samozavesti, ki pride z zmago,“ izpostavi kapetanka, ki se nadeja jutri dobremu obisku na tribunah v Fazaneriji. „Obeta se nam pravi festival nogometa, za našo tekmo igrajo tudi člani,“ zaključi Špela.

Lačne zmage

V ŽNK Olimpija so se dobro pripravili na prvi letošnji derbi. „Imamo pa nekaj težav s poškodbami. Pod vprašajem sta nastopa Urške Bratuša, Maje Dimitrijević, Maše Osojnik nimamo od prve tekme sezone, poškodovana je tudi Zala Omerza. Pred tekmo bo jasno, kdo bo lahko pomagal in kdo ne,“ uvodoma pove trener Olimpije Zlatko Gabor.

„Dekleta delajo dobro in zavzeto. Vidi se jim v očeh, da si želijo te zmage, da so lačne te zmage. Cel mesec treniramo in se pripravljamo za to tekmo,“ nadaljuje Gabor, ki je tudi sam v preteklosti sedel na klopi tekmic, dobro leto pa je že trener Olimpije.

„Iskreno povedano: derbi je tekma, kjer bo prisotno veliko taktike. Mura bo igrala zaprto kot vedno, potem pa skušala prek dolgih žog, saj imajo spredaj hitre igralke,“ Olimpijin trener o tem, kakšna tekma nas čaka in kaj pričakuje od tekmic.

Minimalizirati individualne napake

„ŽNK Mura Nona premore pet tujih igralk, imajo dobro sestavljeno ekipo, ki premore dva čvrsta bloka, ki ju bo zelo težko prebiti. Na tem mestu naj povem, da mi je žal za trenerja Bojana Jančarja in igralke, ker se jim ni uspelo prebiti v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakinj. To je velika škoda za slovenski ženski nogomet,“ še dodaja Gabor, ki pravi, da so sami za odgovor na igro domačink pripravili tri odgovore oz. tri plane igre.

„Kaj pričakujem od tekme? Veliko golov ne bo. Bodo pa odločale individualne napake. V lanski sezoni smo bili spomladanski prvaki, a ko smo izgubljali proti ŽNK Muri Nona so temu botrovale individualne napake. Želim, da to minimaliziramo in naredimo vse, da vzamemo tri točke,“ sklene Zlatko Gabor, ki v pogovoru tudi izpostavi, da ceni in spoštuje tekmice.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA