04.10.2023 | Futsal AA
Proti Špancem po vsaj kakšno točko

Slovenska futsal reprezentanca bo v petek ob 20.15 v Ljubljani igrala tretjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024. Tekmec izbrancev Tomislava Horvata bo Španija, s katero se bodo Slovenci merili še štiri dni pozneje v Jaenu ob 20.00. Kot pravijo v slovenskem taboru, bi bila vsaka točka s teh dveh obračunov dobrodošla.

:: PRODAJA VSTOPNIC ZA TEKMO SLOVENIJA - ŠPANIJA

Kvalifikacije za SP 2024:

Ljubljana, 6.10.
Slovenija – Španija (20.15)

Jaen, 10.10.
Španija – Slovenija (21.00)

Agresivno in disicplinirano

"Španska igra je nekaj najlepšega, kar lahko gledalci vidijo v futsalu, in za nas nekaj najtežjega, s čimer se lahko spoprimemo. Ampak smo pripravljeni. Fantje so motivirani, poskusili bomo igrati agresivno, disciplinirano, enostavno na visoki ravni v vseh prvinah, kjer si želimo biti boljši od njih, da bi lahko izenačili njihovo tehnično premoč in se posledično lahko kosali za dober izid," je pred današnjim treningom v Tivoliju v Ljubljani, kjer bo tudi petkov obračun, dejal selektor Horvat.

Poudaril je, da za zdaj razmišlja le ob petkovem obračunu, ne še o drugem s Španijo. "Futsal je postal neugoden šport, vsaka sekunda odloča. Ko malo popustiš, lahko v trenutku prejmeš zadetek ali dva proti takim ekipam, kot je Španija. Zato moramo biti res maksimalni, da se lahko kosamo z njo," je dodal selektor in se ozrl na zelo močno skupino, v kateri sta še Češka in Italija.

"Zelo izenačena skupina. Španija je obe tekmi dobila, ampak sta bili obe težki, tako s Češko kot z Italijo. Verjamem, da bomo tudi mi blizu v petek. V Italiji smo igrali fantastično in izgubili, proti Češki pa smo bili malo slabši, vendar zmagali. Tudi v petek pričakujem res dobro predstavo s pomočjo občinstva, da nam da potrebno energijo, da se upremo, kot je treba, in odnesemo kakšno točko," je zaključil Horvat.

Ta je moral zaradi poškodb opraviti dve menjavi na začetnem seznamu. Tako sta odpadla Nejc Hozjan (Avelino) in Jure Suban (Siliko), po novem pa sta zraven Tilen Rajter (Meteorplast Šic bar) in Marko Mohorič (Oplast).

Na seznamu so še Teo Turk (Dosson), Jeremy Bukovec (Omiš), Matej Fideršek (Minerva), Marko Peček (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Klemen Duščak (Dobovec), Denis Totošković (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nejc Berzelak (Siliko), Žan Janež (Siliko), Max Vesel (Siliko) in kapetan Igor Osredkar (Cazin).

Ta pred bojem z dvakratnimi svetovnimi in sedemkratnimi evropskimi prvaki poudarja, da je Španija nedvomno izrazit favorit. "Jo bomo še analizirali, ampak vse je na nas. Moramo biti pravi, osredotočeni od prve do zadnje sekunde. Vemo, proti komu igramo, saj smo se z njimi merili že velikokrat," je uvodoma povedal Osredkar.

"Španija goji zelo hiter futsal, je tehnično dovršena ekipa, popolna reprezentanca. Ampak lahko obljubim, da se bomo borili do zadnje kaplje znoja. Komaj čakamo petek v Ljubljani. Pozivam vse gledalce, da nam pomagajo, ker bomo potrebovali energijo in pritisk s tribune," je pristavil.

Tudi on se zaveda, da je skupina zelo močna in da je Španija tista, ki izstopa. "Če si želimo priznati ali ne, že imamo ekipo, ki si je zagotovila prvo mesto, to je Španija. Potem pa je borba treh enakovrednih ekip za drugo mesto. Prve tekme so pokazale, da smo izenačeni. Se pa moramo posvetiti podrobnostim in na tekmah pokazati svoje sposobnosti in kakovost," je še povedal Osredkar.

Dodal je, da bodo na dveh tekmah s Španci poskusili osvojiti vsaj točko. "Smo realni. Po drugi strani pa igramo doma in pokazali smo že, da se lahko borimo z vsakim tekmecem. Potem pa lahko odločata dnevna forma in navdih," je zaključil kapetan.

Zmagovalci skupin (teh je v Evropi pet) se bodo neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA