15.04.2013 | U15
Proti Švici in Hrvaški naigrani

Miloš Kostič in Tomaž Kavčič sta lahko pred prihajajočimi tekmami mladih reprezentanc dobro razpoložena, saj so njuni varovanci ponovno dobro zastopali klubske barve.

Tomaž Kavčič ima pred tekmo mlade reprezentance Slovenije U20 z vrstniki iz Hrvaške sladke skrbi, saj so njegovi mladeniči ta konec tedna postali izkušenejši za zajetne minutaže, večinoma iz najmočnejše slovenske lige.  Kar štirje so se izkazali v dresu Kopra, ki je prepričljivo odpravil Aluminij. Matej Palčič in Miha Blažič sta odigrala celotno tekmo, Matic Črnic na drugi strani pa le nekaj minut manj. Med zmagovalci najdemo še Roka Baskero in Filipa Valenčiča, ki sta prisostvovala novi visoki zmagi Olimpije v Domžalah. Valenčič je ob vrnitvi po poškodbi na igrišču ostal do 79. minute, ko ga je nadomestil prav reprezentačni kolega Baskera. Treh točk se je veselil še Velenjčan Denis Klinar, ki je bil uspešnejši od nogometaša Mure 05 Alena Ploja. Na poti med slovensko klubsko elito je ponovno Marko Roškar, ki je v dresu Zavrča odigral celotno srečanje ob zmagi nad Dravinjo. Aljaž Ivačič pa je še stopnico nižje, v 3. SNL, branil za Rudar Trbovlje in prejel zadetek proti Taboru iz Sežane.

Tudi med selekcijo U21, kjer običajno najdemo tudi nekaj prej omenjenih, leto mlajših fantov, vlada dobro vzdušje. V Italiji sta nase ponovno opozorila Luka Kranjc in Enej Jelenič. Prvi je odigral celo tekmo za mlado ekipo Genove, ki je visoko odpravila Novaro in si prislužil tudi rumeni karton. Drugi pa je ob remiju Padove pri Citadelli v Serie B oddelal 56. minut. V Prvi ligi Telekom Slovenije je največ igral Celjan Blaž Vrhovec, ki pa je moral priznati premoč Mateju Poplatniku iz Kranja.

Izbrana vrsta, ki je v tem ciklusu nastopala kot reprezentanca do 19 let e imela ta vikend sicer nekoliko manj predstavnikov na najvišjem nivoju, ki pa so bili zato izjemno razigrani. Posebno zagrizen je bil Leon Štulac, ki je kar dvakrat zatresel okvir vrat Aluminija v elitni slovenski ligi. Njegov klubski kolega Žiga Smrtnik je tokrat igral za mladince Kopra in že v tretji minuti zatresel mrežo Šampiona. V Prvi ligi Telekom Slovenije je celotno tekmo odigral tudi Klemen Šturm pri Triglavu, Jure Balkovec pa je na igrišču preživel zgolj prvi polčas tekme med Domžalami in Olimpijo, kjer si je prislužil tudi rumeni karton. V 2.SNL je nase opozoril Marko Zalaznik, tako z zadetkom, kot s kartonom rdeče barve.

Miloša Kostiča čaka ta teden gostovanje v Švici, kjer bo lahko računal na kopico razpoloženih nogometašev. Odlični Maks Barišič je tokrat za mlado ekipo Catanije igral le do 43. minute, kar je bilo dovolj, da je sodeloval pri vodilnem zadetku. Njegov bivši soigralec Domen Črnigoj se konstantno uvršča v najmočnejšo enajsterico Kopra, za katero je igral vseh devetdeset minut proti Aluminiju. Z enako minutažo se lahko pohvali še Triglavov Tilen Klemenčič, ki je dobil mesto tudi pri Dušanu Kosiču. Kar štiri gole je v prvi kadetskii ligi dosegel Domžalčan Alen Ožbolt, ki je na ta način prispeval levji delež pri zmagi svoje ekipe z 10:0 nad Jarenino. Med strelci prepoznamo tudi Alena Krajnca, saj je v istem tekmovanju kot Ožbolt zadel za Koper.

V Jarčevi četi U17 sta izstopala Domžalčana, ki sta v mladinski ligi sodelovala pri zmagi nad Jarenino. Jon Gorenc Stankovič je dosegel zadetek, Anže Iglič pa kar dva.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA