17.09.2020 | Ženska A
Proti Turčiji korak bližje cilju

Pred žensko člansko reprezentanco je nocoj še uradni trening na štadionu v Kranju, jutri pa sedma tekma po vrsti v kvalifikacijah za Euro 2022.

Kvalifikacije za Euro 2022, Kranj, 18.9.
Slovenija – Turčija (20.00)

„Priprave potekajo dobro, vse skupaj pa krasi odlična atmosfera, ki smo jo ohranili. Komaj smo čakale, da smo spet skupaj, da se zberemo in dobro pripravimo na tekmo,“ je za začetek povedala 20-letna branilka Lana Golob.

„Jasno nam je, da se s storjenim in odigranim v Turčiji ne smemo zadovoljiti,“ Lana takoj opozori, da hočejo še več in boljše, kot je bilo na prvi tekmi proti jutrišnjim tekmicam, ki pa so v minulih mesecih doživele kar nekaj strateških sprememb. Vključno z menjavo na selektorskem mestu.
„Turčija se bo predstavila v drugačni luči, mi pa se moramo zanašati na naše kvalitete in pluse, ki jih premoremo,“ pove Lana.

Tudi prekinitve

V torek in sredo je naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, naredila obilo na področju taktike in postavitev. „Posvetili smo se tudi prekinitvam,“ dodaja Lana Golob, ki je prepričana: „Če bomo odigrali, kot znamo in zmoremo, rezultat ne bo izostal.“

Lana in soigralke z zdravo mero optimizma čakajo nadaljevanje kvalifikacij.
„Naš največji plus je zagotovo ekipni duh, ki ga premoremo. Cela ekipa diha kot eno, fokusirane smo na jasen cilj – da nam uspe priti na evropsko prvenstvo,“ poudari Lana, ki nameni še nekaj besed jutrišnji, petkovi tekmi.

Zbrano in odločno

„Od samega začetka tekme bomo zbrane v obrambi, narekovale bomo tempo, v duelih pa odločno in hrabro, predvsem pa fokusirano. Vemo, da bodo Turkinje poizkušale v hitrih protinapadih ogroziti naš gol. Če bomo slučajno izgubile žogo v napadu, bo zelo pomembna tudi hitra tranzicija, da se postavimo v obrambo,“ še dodaja Lana, ki je to pot ostala v Sloveniji, oblekla je dres ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, vodilne ekipe SŽNL, za katero je v tej sezoni odigrala šest tekem, zadnje štiri vseh 90 minut.

Oktobra Rusija in Estonija

Slovenija je dosedaj odigrala šest tekem v teh kvalifikacijah, zbrala je po tri zmage in tri poraze. Pred njo je tokratna tekma s Turčijo, oktober bo v znamenju gostovanj v Rusiji in Estoniji. Prav Estonija pa za konec kvalifikacij decembra prihaja v Slovenijo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.11.2022 | Ženska A
  Lara Prašnikar za zmago
  Na vrhu v 2. nemški ligi ostaja RB Leipzig s Korino Laro Janež, z branjenjem v močni španski ligi nadaljuje Zala Meršnik, do zmag tudi Split z Luano Zajmi in Laro Ivanuša.
 • 24.11.2022 | Ženska A
  Kapetanka za zgodovino, med strelkami tudi Zajmi in Ivanuša
  V sredo se je liga prvakinj nadaljevala tudi za naše legionarke. Mateja Zver je s St. Pöltnom spisala zgodovino – postali so prva avstrijska ekipa z zmago v rednem delu lige prvakinj. Z 1:0 so slavile v Pragi, Mateja Zver je igrala 90 minut. Na delu tudi ostale legionarke.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  V Kopru premagale Kosovo
  Ženska članska reprezentanca je z zmago na pripravljalni tekmi proti Kosovu sklenila leto 2022. V Kopru so varovanke selektorja Boruta Jarca s 3:1 premagale tekmice. Mateja Zver je dosegla dva gola, enega je ob svojem debiju v dresu članic prispevala še napadalka Rome Zara Kramžar.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec pred kamerami proti Kosovu
  Danes bo ženska članska reprezentanca odigrala zadnjo tekmo v koledarskem letu 2022. V pripravljalni tekmi bodo varovanke selektorja Boruta Jarca v Kopru igrale proti Kosovu, tekma se začne ob 15. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec jeseni še gol kapetanke
  Danes se bo članska reprezentanca pomerila z izbrano vrsto Kosova. Pred prihodom na priprave so naše legionarke opravile z ligaškimi tekmami, čez nekaj dni pa se tekmovanja nadaljujejo. Prednjačijo pokalni obračuni.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Po 4. Uefini konferenci selektorjev ženskih članskih reprezentanc
  V začetku tega meseca je v Angliji na sedežu angleške nogometne zveze potekala že 4. Uefina konferenca za selektorje ženskih članskih reprezentanc. Izobraževanja sta se udeležila tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja pri NZS, in selektor članske ženske reprezentance Borut Jarc.
 • 11.11.2022 | Ženska A
  Leto želijo končati z zmago
  Na slovenski Obali naša ženska članska reprezentanca končuje priprave. Jutri ob 15. uri se bo na koprski Bonifiki pomerila z izbrano vrsto Kosova, prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 07.11.2022 | Ženska A
  Danes zbor, v soboto proti Kosovu
  „Ženska reprezentanca je po koncu kvalifikacij za SP 2023 v fazi doselekcioniranja. Vse to poteka v skladu s planom in načrtom. Za tokratno akcijo smo vpoklicali nekaj mladih igralk, ki bi jih radi videli na delu,“ pred zborom pove selektor Jarc, ki načrtuje, da so prihodnjega poletja doselekcionira izbrano vrsto.
 • 03.11.2022 | Ženska A
  Prihodnje leto začetek ženske nogometne lige narodov
  Tako kot v moški izvedbi lige narodov bodo reprezentance razdeljene v lige glede na uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife. Države bodo razdeljene v tri lige, znotraj vsake pa bodo štiri oziroma tri reprezentance igrale v skupinah, so potrdili pri Uefi.
 • 28.10.2022 | Ženska A
  Nova akcija članic, v Kopru proti Kosovu
  Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo zbrale vnovič 7. novembra. Selektor Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa na akcijo. V sklopu akcije, ki bo potekala na slovenski Obali, bo Slovenija na koprski Bonifiki v soboto, 12.11., odigrala tudi prijateljsko tekmo proti reprezentanci Kosovu.

DELI NA