10.03.2023 | 1. SŽNL
Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah

Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.

Sobotna tekma bo na ogled v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Tudi spomladi pa bo moč tekme spremljati na Planet TV in Sportklubu.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (18.30) (spletni prenos na Nzs.si)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 34
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 21

Kadrovske spremenbe

Obe ekipi, tako Pomurke kot Radomljanke, so doživele nekaj kadrovskih sprememb.

Od ŽNK Mura Nona so se poslovile Noelle Vilčnik (selila se je prav Radomlje), Zala Lucija BalažicEma HorvatTjaša Nemec in Teja Tkalec, novinke v ekipi so Lea Dolinar, Josilene De Jesus Matos, Thalita Silva Ellen Bomfim ter Margita Vasović.

V dresu ŽNK Radomlje Medex so novi obrazi Sajra HandžićMonika Kastelec in Noelle Vilčnik, v člansko ekipo je pridružen tudi trojec Jona JavoričMaja Madon in Ajda Zajc. Dres Radomljank ne bodo več nosile Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Lea Dolinar (odšla je v ŽNK Muro).

„Pred nami je zahtevna in težka tekma, ne glede na rezultat ali lestvico. Začenja se spomladanski del sezone. V tej fazi tekmovanja pa je vsaka tekma težka, pa si ali nisi favorit. Vem pa, da so punce pripravljene, motivirane in željne dokazovanja. Želim si, da na tekmi vidimo tisto, kar smo delali na pripravah,“ napove trener Amir Karič, ki bo vodil ŽNK Muro Nona. Karič je pohvalil tudi vse novinke, ki so se hitro in uspešno vključile v ekipo.

„Želim si, da bi v nadaljevanju sezone imeli v igri hiter pretok žoge, da bi po posesti žoge čim hitreje zaključili akcijo ter da smo agresivni po izgubljeni žogi. Delali smo tudi na učinkovitem zaključevanje akcij,“ pove Amir Karič, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Lara Klopčič&Lea Dolinar. Igralki sta poškodovani, Karič pa meni, da bosta v dveh ali treh tednih nared za tekme.

Pokazati pravi DNK

„Za uvod nas čaka najlepša tekma, igramo proti prvemu v ligi,“ tekmo proti gostjam iz Murske Sobote napove Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex.

„Motiv je na višku, pred nami je zahtevna tekma. Gostimo ŽNK Muro Nono, kjer so še dodatno razširili svoj igralski kader. A to smo naredili tudi mi, obeta se nam odlična tekma. Odkar sem trener, gostjam še nismo vzeli točk. Zato je cilj sedaj, da to tradicijo obrnemo,“ nadaljuje Gornik.

„Želimo si, da spomladi na vsaki tekmi pokažemo svoj DNK. V praksi to pomeni, da punce z vidika samozavesti igrajo „na polno,“ in da si do zadnje sekunde želijo zmage in doseganja golov. S taktične strani gledano pa to pomeni, da v obrambi vršimo pritisk na tekmice s ciljem, da jim vzamemo žogo, da smo boljši v duelih in da po odvzeti žogi iščemo čim krajšo pot do gola! Akcije želimo zaključevati samozavestno, na vsaki tekmi pa izžarevati zdravo tekmovalnost in v skladu z njo tudi delovati,“ dodaja Aljaž Gornik, ki na sobotni tekmi ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Tinkara Testen&Jova Javorič.

Ekipi sta dosedaj odigrali 30 ligaških tekem. Ob 29 zmagah Pomurk se je ena tekma končala z remijem (15.4.2018 – 0:0).

Tekst: D.P.
Foto: T.S./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
 • 22.04.2023 | 1. SŽNL
  Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
  Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 14.08.2022 | 1. SŽNL
  Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam
  Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 03.05.2022 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Šest prvoligaških in štiri evropske licence
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2022/23. Šest klubov s prvoligaškimi licencami na prvi stopnji, štirje uspešni tudi z evropsko.
 • 10.03.2022 | 1. SŽNL
  Našli novo golmanko, o derbiju še ne razmišljajo
  V dresu Pomurk pomladni del sezone začenjata dve hrvaški igralki: na boku Janja Čanjevec, ki je prišla namesto Helene Božić, na desnem krilu je novinka njena rojakinja Ivana Kirilenko.

DELI NA