10.03.2023 | 1. SŽNL
Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah

Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.

Sobotna tekma bo na ogled v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Tudi spomladi pa bo moč tekme spremljati na Planet TV in Sportklubu.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (18.30) (spletni prenos na Nzs.si)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 34
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 21

Kadrovske spremenbe

Obe ekipi, tako Pomurke kot Radomljanke, so doživele nekaj kadrovskih sprememb.

Od ŽNK Mura Nona so se poslovile Noelle Vilčnik (selila se je prav Radomlje), Zala Lucija BalažicEma HorvatTjaša Nemec in Teja Tkalec, novinke v ekipi so Lea Dolinar, Josilene De Jesus Matos, Thalita Silva Ellen Bomfim ter Margita Vasović.

V dresu ŽNK Radomlje Medex so novi obrazi Sajra HandžićMonika Kastelec in Noelle Vilčnik, v člansko ekipo je pridružen tudi trojec Jona JavoričMaja Madon in Ajda Zajc. Dres Radomljank ne bodo več nosile Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Lea Dolinar (odšla je v ŽNK Muro).

„Pred nami je zahtevna in težka tekma, ne glede na rezultat ali lestvico. Začenja se spomladanski del sezone. V tej fazi tekmovanja pa je vsaka tekma težka, pa si ali nisi favorit. Vem pa, da so punce pripravljene, motivirane in željne dokazovanja. Želim si, da na tekmi vidimo tisto, kar smo delali na pripravah,“ napove trener Amir Karič, ki bo vodil ŽNK Muro Nona. Karič je pohvalil tudi vse novinke, ki so se hitro in uspešno vključile v ekipo.

„Želim si, da bi v nadaljevanju sezone imeli v igri hiter pretok žoge, da bi po posesti žoge čim hitreje zaključili akcijo ter da smo agresivni po izgubljeni žogi. Delali smo tudi na učinkovitem zaključevanje akcij,“ pove Amir Karič, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Lara Klopčič&Lea Dolinar. Igralki sta poškodovani, Karič pa meni, da bosta v dveh ali treh tednih nared za tekme.

Pokazati pravi DNK

„Za uvod nas čaka najlepša tekma, igramo proti prvemu v ligi,“ tekmo proti gostjam iz Murske Sobote napove Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex.

„Motiv je na višku, pred nami je zahtevna tekma. Gostimo ŽNK Muro Nono, kjer so še dodatno razširili svoj igralski kader. A to smo naredili tudi mi, obeta se nam odlična tekma. Odkar sem trener, gostjam še nismo vzeli točk. Zato je cilj sedaj, da to tradicijo obrnemo,“ nadaljuje Gornik.

„Želimo si, da spomladi na vsaki tekmi pokažemo svoj DNK. V praksi to pomeni, da punce z vidika samozavesti igrajo „na polno,“ in da si do zadnje sekunde želijo zmage in doseganja golov. S taktične strani gledano pa to pomeni, da v obrambi vršimo pritisk na tekmice s ciljem, da jim vzamemo žogo, da smo boljši v duelih in da po odvzeti žogi iščemo čim krajšo pot do gola! Akcije želimo zaključevati samozavestno, na vsaki tekmi pa izžarevati zdravo tekmovalnost in v skladu z njo tudi delovati,“ dodaja Aljaž Gornik, ki na sobotni tekmi ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Tinkara Testen&Jova Javorič.

Ekipi sta dosedaj odigrali 30 ligaških tekem. Ob 29 zmagah Pomurk se je ena tekma končala z remijem (15.4.2018 – 0:0).

Tekst: D.P.
Foto: T.S./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
 • 22.04.2023 | 1. SŽNL
  Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
  Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA