Prvi obračun dneva dobili Andaluzijci

Prvi obračun dneva je pripadel Andaluzijcem. Mladinci Seville so četo trenerjo Muamerja Vugdalića ugnali z minimalno prednostjo, potem ko je Tiborja Cajnka v 30. minuti srečanja ugnal Flueras.

UEFA Mladinska liga prvakov, drugi krog:

SEVILLA FC U19 - MARIBOR U19 1:0 (1:0)

Stadion: Ramon Cisneros Palacios, Sevilla.
Sodniki: J. Maae, D. Rasmussen, V. Skytte.
Strelci: Flueras (30')
Rumeni kartoni: /.
Rdeči kartoni: /.

Sevilla: Morilla, Fattore, Vazquez, Genaro (89' Carmona Garcia), Enrique Rios, Espinar, Calderon (83' Manuel), Viedma, Flueras (81' Fernandez Suero), Mena, Charaf. Trener: Agustin Lopez.
Maribor: Cajnko, Hodžić, Pirtovšek, Koblar, Kolmanič, Žugelj (64' N. H. Horvat), Grajfoner (79' Štusej), Ogrinec, T. Horvat (82' Verhovčak), Matko, Kukovec. Trener: Muamer Vugdalić.

Uvodne minute srečanja niso prinesle pretiranih pretresov. Gostitelji so imeli žogo več v svoji posesti, a so prvi nekoliko resneje zapretili Štajerci. V deveti minuti je nenatančno zaključil Nino Kukovec, ki je v primerjavi s tekmo v Lendavi zamenjal poškodovanega Štora. Ob koncu 18. minute je bilo vroče pred mariborskim golom. Po predložku z leve strani igrišča je atraktivno poizkušal Flueras, a mu je veselje preprečila enajstmetrovka. Domača četa je zahtevala tudi najstrožjo kazen, saj je žogo neposredno po predložku v roko zadela enega od vijoličastih branilcev. Na odgovor Mariborčanov je bilo potrebno počakati do 22. minute. Varovanci trenerja Vugdaliča so z iznajdljivo akcijo po desni strani kazenskega prostora izigrali domačo obrambo, a je Horvat zadel zgolj zunanji del mreže.

V 27. minuti so novo nevarno akcijo izpeljali Andaluzijci. Ob levi stranski črti je prodrl Vazquez, a je po podaji pred mariborska vrata pred Fluerasom pravočasno posredoval Koblar in žoga je končala v naročju Cajnka. Slednji je klonil tri minute kasneje, ko so Seviljčani izpeljali novo akcijo po levi strani igrišča, s strelom iz obrata pa jo je zaključil prav Flueras in s strelom v desni kot zadel za domače vodstvo. Mariborčani so po domačem vodstvu prevzeli pobudo in bili najnevarnejši za domača vrata v 40. minuti. Tomi Horvat je izvedel prosti strel z razdalje 27 metrov, meril pod prečnik, a je Morilla žogo preusmeril preko svojih vrat.

V drugem polčasu so najprej zapretili Mariborčani, a je Morilla odbil strel Kolmaniča. Tudi Španci niso bili brez priložnosti. V 57. minuti je po kotu streljal Flueras, a je Cajnko žogo odbil, Calderon pa je okroglo usnje poslal za gol. Že v naslednji minuti so bili nevarni tudi Štajerci, a Kukovec po predložku z desne strani igrišča ni zadel žoge, Ogrinec pa jo je poslal v naročje domačega vratarja. V 63. minuti je bilo vnovič vroče pred golom Maribora, a je povišanje domače prednosti na gol črti preprečil Hodžić, drugi poizkus Špancev pa je Cajnko preusmeril v kot.

Po krajšem obdobju brez nevarnejših poskusov se je v 72. minuti izkazal Cajnko, ki je nevaren udarec Viedme preusmeril mimo desne vratnice. Sledilo je še eno obdobje brez priložnosti, v 86. minuti, po kotu z leve strani, pa so bili po daljšem času nevarni tudi vijoličasti, vendar je Morilla pravičasno zapustil svoja vrata in blokiral udarec Nicka Hanika Horvata. Zgolj minuto kasneje je po natančnem predložku Kolmaniča pred Matkom posredoval eden od domačih nogometašev in preprečil zaključni udarec.

Po dveh krogih skupinskega dela UEFA Mladinske lige prvakov imajo prav vse štiri ekipe na svojem računu po tri točke, saj je Spartak že popoldne z 2:1 ugnal upe Liverpoola.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

DELI NA