19.02.2021 | Ženska A
Prvi test pred kvalifikacijami za SP

Ženska članska nogometna reprezentanca se bo danes zbrala v Mariboru, v torek, 23.2., pa jo čaka še zadnji preizkus v kvalifikacij za EP 2022. „To je naša zadnja tekma v kvalifikacijah za EP 2022, želimo pa jih skleniti z zmago. V teh kvalifikacijah je ekipa naredila ogromen korak naprej. Imamo tudi nekaj odpovedi, svoje so naredile poškodbe, del pa tudi dejstvo, da nekatere igralke niso v tekmovalnem ritmu, zato so ostale v klubu, da delajo dalje. Hkrati pa že razmišljamo o naslednjih kvalifikacijah. Tokratna tekma je tudi prva pripravljalna za kvalifikacije za SP, ki se začnejo septembra letos,“ ob zboru pove selektor Boru Jarc, ki je bil primoran narediti nekaj korekcij prvotnega seznama.

Kvalifikacije za EP 2022, 23.2.
Estonija - Slovenija (17.00)

Sara Agrež je bila poškodovana in okreva, manjkajo tudi Zala Meršnik, Sara Makovec in Kristina Erman, po poškodbi okreva Sara Ketiš, v ZDA je ostala Lana Golob.

Vabljene igralke:
Dominika Čonč (AC Milan ITA), Kaja Eržen (AS Roma ITA), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Lara Ivanuša (Ferencvaroš MAD), Nina Predanič (SK Strum AVT), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Pamela Begić (Sporting de Huelva ŠPA), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Klopčič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Anja Prša (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Šapek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Nika Babnik (San Marino Academy ITA), Maja Zajc (Gintra Universitas LTV), Eva Vodušek (ŽNK Radomlje)

Igralke na čakanju:
Tina Marolt (Lugano ŠVI), Gaja Bizjak (ND Primorje), Korina Lara Janež (NK Krim), Mirjam Kastelec (NK Krim), Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Kim Juršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Nemet (ŽNK Pomurje Beltinci), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), .

Prvič boljša Slovenija

Slovenija in Estonija sta se že pomerili lani decembra v Kopru, 2:0 je bilo za Slovenijo, en gol je dosegla Barbara Kralj, drugega so si tekmice zabile same.

Kdo je že uvrščen?

Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto gostila Anglija, na tekmovanje stare celine pa so poleg Anglije, gostiteljice, uvrščene še izbrane vrste Belgije, Danske, Francije, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Švedske in Islandije, ki si je nastop zagotovila kot ena od treh najboljše rangiranih drugouvrščenih ekip kvalificijskih skupin.

Slovenija 3.

V kvalifikacijski skupini A Slovenija zaseda 3. mesto s 15 točkami, Estonija je 6., zbrala je eno točko. Zmagovalka skupine je Nizozemska (10 tekem, 10 zmag, 30 točk), na 2. mestu bo kvalifikacije sklenila Rusija (10 tekem, 8 zmag, 24 točk).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA