14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Prvič med elitno pokalno četverico

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

KMN Miklavž in Oplast

Dobrepolje je na poti do polfinala najprej v osmini finala s 3:4 slavilo proti KMN Miklavžu TBS Teamu 24, v 40. minuti je za zmago zadel Alen Blatnik. V četrtfinalu je Dobrepolje dvakrat porazilo Oplast, 4:1 in 5:1. Anej Kmetič pa je s petimi goli prvi strelec Dobrepolja v pokalu.

„Sanje so se uresničile. Letos smo dosegli tisto, kar smo včasih želeli in upali, da se morda kaj podobnega zgodi. Sedaj pa to imamo, to je naša realnost. Zelo smo ponosni, a se tu ne ustavljamo. Gremo dalje. To smo dokazali tudi na zadnji tekmi 1. SFL, ko smo vztrajali do zadnje sekunde. Proti Mlinšam smo pokazali, da sta naši prioriteti 1. SFL in pokal Terme Olimia. Je pa v zadnjih mesecih jasno, da smo dozoreli kot ekipa. Vemo, zakaj se borimo. Z zmagami rastejo tudi apetiti,“ pove trener Dani Kaljevič.

„Veseli smo, ker smo na finalnem turnirju. V tej sezoni je bilo prvič, da smo dobili realno premagljive tekmece. Dosedaj smo se dvakrat merili z Dobovcem, enkrat s Silikom prej še z Benediktom. Letos smo se najprej pomerili z ekipo KMN Miklavž TBS Team 24. Po uspehu smo prvič uvrstili v četrtfinale, kjer smo dobili Oplast. Takrat smo si rekli, škoda, ker nismo dobili Kixov, ki so malce bolj primerljivi z nami. A smo proti Oplastu smo fantastično reagirali. V pravem trenutku smo bili pravi. S to tekmo so dejansko začeli s serijo naših dobrih tekem,“ nadaljuje glavni trener, ki se zaveda, da jih v polfinalu čaka vse prej kot lahko delo.

Ekipi Dobrepolja in Bronxa sta se v tej sezoni 1. SFL pomerili dvakrat: na Škofijah je s 5:1 slavil Bronx, v Dobrepolju s 6:5 Dobrepoljci.

Prekinitve in Nik Zajc

„V polfinalu pokala je bilo tako, da so vsi želeli igrati proti nam, mi pa proti KMN Bronxu. A kot sem že večkrat povedal: Bronx je fantastična ekipa, ki jo vodi odličen trener Damir Pertič. Će želimo v finale, bomo morali odigrati najboljšo tekmo sezone. Bronx je dober, organiziran, krasi ga kvalitetna obramba. Sistem dela in igre, ki ga goji Damir Pertič, pa je tisto, po čemer se zgledujemo mi, mlajša generacija futsal trenerjev. V sami igri velja izpostaviti vedno odličnega Nika Zajca,“ dodaja Kaljevič.

Priprava na petkovo tekmo še poteka, pretiranih skrivnosti pa med ekipama ni.
„Bronxi so zelo nevarni iz prekinitev. Mi pa bomo morali odigrati najboljše možno v obrambi. Rekel bi, da imajo tekmeci individualno boljše posameznike, mi pa so močnejši kot ekipa,“ meni Kaljevič, ki se nadeja podpore s tribun. Z ekipo pa v Obsotelje potuje tudi maskota Lisko. Zavoljo rdečega kartona pa bo manjkal kaznovani Matevž Sodič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA