06.04.2024 | Prva liga Telemach
Radomljani do točke v sodnikovem dodatku

Kalcer Radomlje - Koper 1:1 (0:0)

* Športni park Domžale, sodniki: Vinčić, Kovačič, Flajšman.
* Strelca: 0:1 Nkada (75./11 m), 1:1 Dobrovoljc (90+1.).
* Radomlje: Velić, Posavac (od 70. Hrvoj), Ševelj, Dobrovoljc, Marković, Gnjatić (od 58. Korun), N'Landu (od 70. Krolo), Barnabas, Malenšek (od 64. Vokić), Šošić, Kukovec (od 64. Da Cruz).
* Koper: Koprivec, Bručić, Palčič, Sidibe, Pabai, Lauš, Ankrah, Tomek (od 68. Omladič), Ruedl (od 46. Jelenič), Nkada, Osuji (od 68. Sule).
* Rumeni kartoni: Kukovec, Da Cruz, Vokić; Tomek, Ankrah.
* Rdeči karton: /.

Obračun v Domžalah, kjer igrajo svoje domače tekme Radomljani, je bil pomemben predvsem zanje. V želji po boljših izidih v boju za obstanek so pred dnevi tudi prekinili sodelovanje z Oliverjem Bogatinovom, ki pa je danes vodil tekmeca iz Kopra, kjer je zamenjal Aleksandra Radosavljevića.

Mlinarji pa so tokrat igrali pod vodstvom Luke Žinka in se po zaslugi zadetka v sodniškem dodatku veselili točke. Kljub tej ostajajo na zadnjem mestu, Koper pa je precej trdno v sredini lestvice.

Po mirnem uvodu tekme so v 11. minuti prvi malce resneje zagrozili Radomljani, vendar je Nino Kukovec žogo z glavo poslal čez gol. Nevarnejši je bil Bede Osuji v 20. minuti, ko je iz bližine poskusil z glavo, a tudi on zgrešil cilj.

Madžid Šošić je v 29. minuti poskusil s prostega strela, vendar Jan Koprivec ni imel težkega dela, le nekaj sekund pozneje pa je Darly N'Landu poskusil z 18 metrov, a je zadel vratnico, tudi ob rahlem Koprivčevem posredovanju.

V uvodu drugega polčasa je Matej Malenšek zadel prečko, a je imel ob tem strelu/podaji Koprivec bolj ali manj vse pod nadzorom. Nadaljevanje je bilo spet mirnejše, kar zadeva nevarne akcije, stratega pa sta z menjavami poskusila doseči želeno.

V 73. minuti so se želje začele izpolnjevati Kopru, ko je Slavko Vinčić pokazal na belo piko, ko je Timothe Nkada z volejem v roko zadel Vicka Ševlja. Prav Nkada je nato izvedel enajstmetrovko in bil pri tem uspešen.

Radomljanom tudi po prejetem golu ni uspelo posebej ogroziti tekmečevega vratarja, čeprav so v zadnjih minutah pritisnili in pošiljali številne podaje v kazenski prostor, a te praviloma niso našle pravega naslovnika.

V 91. pa ga ena vendarle je. Dejan Vokić je z desne strani izvedel prosti strel, Gaber Dobrovoljc pa je z glavo zadel za končnih 1:1.

Radomlje bodo v 30. krogu v sredo gostovale pri Olimpiji, Koper pa bo dan pozneje gostil Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Oliver Bogatinov je še pred dobrim tednom vodil Radomlje, zdaj pa bo kot trener Kopra nasprotnik svoje nekdanje ekipe. Kdo bo na prvi ligaški tekmi po trenerski rošadi prišel do novih točk?

DELI NA