Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove

Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor. Koper je v četrtkovem popoldnevu izločil Olimpijo, ki brani pokalni naslov, v četrtfinale pa sta se prebila še Mura in Rogaška.

ZASE VIDEM - ILIRIJA 1911 1:2 (0:0)

Strelci: Krajnc (52'); Mlakar (66'), Bustos (83').

Videmčani, ki v 3. SNL vzhod zaostajajo zgolj za vodilno Dravo, so se na domačem igrišču pomerili z Ilirijo, ki je imela v prvem polčasu več od igre, a sta mreži ostali nedotaknjeni. Domači vratar Denis Zajc je sicer dobil soočenje z Dariom Bustosem, Din Gutić je meril preko vrat, ljubljanska vrata pa je najresneje ogrozil David Ferčec.

Drugi polčas so bolje odprli Videmčani, ki so v 52. minuti povedli z golom Sebastjana Krajnca. Domači kapetan je po izgubljeni žogi Daria Bustosa zaključil hiter protinapad gostiteljev in z vrha kazenskega prostora zadel v zgornji levi kot Nejca Dermastije. Ljubljančani so po prejetem golu krenili v lov po preobrat. Zasedba iz prestolnice je z nekaj sreče izenačila v 66. minuti, ko je Tilen Mlakar izvedel prosti strel, žoga pa je zadela živi zid in končala za hrbtom Denisa Zajca.

Le minuto kasneje je priložnost za vodstvo Ilirije zapravil Dejan Maksimović, novo vodstvo Vidma pa je v 74. minuti, ko je Aljaž Ploj meril iz prostega strela, preprečil prečnik. Natančnejši je bil Dario Bustos, ki je v 83. minuti z neposredne bližine zadel za vodstvo Ilirije. Potnik v četrtfinale je bil dokončno potrjen v 89. minuti, ko so gostje dosegli še tretji gol. Po kotu z leve strani igrišča se je ob bližnji vratnici dobro znašel rezervist Filip Lukežič.


PODVINCI - TRIGLAV KRANJ 0:1 (0:0)

Strelec: Okocha (53').

Kot drugi se je v četrtfinale Pokala Pivovarna Union prebil kranjski Triglav. Gorenjci so na gostovanju v Podvincih, kjer se je jeseni opekel sežanski Tabor, upravičili status favorita, a pot do zmage ni bila enostavna. V prvem polčasu so bili gostje podjetnejši, a jim je v zaključkih akcij zmanjkala zadnja poteza.

Odločilni trenutek je prišel po odmoru, ko se je po zmedi v domačem kazenskem prostoru žoga odbila do Gibsona Okoche, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo. Gostitelji so se spustili v lov na izenačenje in pustili nekaj več prostora na svoji polovici. Kakšne četrt ure pred koncem je moral vratar Tibor Cajnko tako posredovati trikrat zapored, v 82. minuti pa so imeli Kranjčani na voljo tudi najstrožjo kazen, a je Mak Varešanović zatresel zgolj prečnik.

Globoko v sodnikovem dodatku so se v domačem taboru že razveselili izenačenja, vendar zadetek Roberta Osterca po odločitvi sodniške ekipe, da gre za prepovedani položaj, ni obveljal.


BELTINCI KLIMA TRATNJEK - AVTO RAJH LJUTOMER 5:0 (3:0)

Strelci: Kralj (16'), Pihler (35'), Rantaša (38'), Černe (65', 68').

Beltinčani so povedli v 16. minuti, ko vratar Marko Lörinc ni najbolje posredoval po predložku, kar je izkoristil Jan Bruno Kralj in zadel z leve strani. V 34. minuti je Prleke reševal okvir gola, leva vratnica je veselje preprečila Henriku Nergutiju. So se pa gostitelji le minuto kasneje veselili povišanja prednosti. Po podaji Marina Rantaše je iz osrčja kazenskega prostora zadel neovirani Luka Pihler. Gostitelji so kmalu zatem zadeli še tretjič, po predložku Luke Pihlerja je Marka Lörinca je premagal Marin Rantaša. Damjan Gajser je pred drugim polčasom v igro poslal kar štiri novince, tudi Gašperja Černeta, ki je v 65. minuti zadel iz prostega strela, le tri minute kasneje pa je po podaji Henrika Nergutija dosegel še drugi gol. Dvakratni strelec je tekmo po poškodbi sklenil predčasno, že pred tem so z zelenice na nosilih odnesli tudi Tarika Bagolo, tako so Beltinci tekmo končali zgolj z deveterico.


SIJ ACRONI JESENICE - GORICA 1:3 (1:2)

Strelci: Klarić (37'); Lejsak (12'), Baruca (24'), Hrka (47').

Goričani so v tekmo krenili odločneje in si že v začetku priigrali nekaj priložnosti, ki pa jih niso uspeli zaključiti. V 12. minuti so sinje modri izpeljali hiter protinapad. Na nasprotnikovi polovici se je sam znašel Luka Baruca, ki je na desni strani kazenskega prostora lepo našel Sebastiana Lesjaka, slednji je izigral domačo obrambo in zadel za vodstvo Primorcev. Gostje so v 24. minuti podvojili vodstvo, za kar sta bila ponovno zaslužna akterja pri prvem zadetku, a tokrat v obratnih vlogah. Jeseničani so na lastni polovici izgubili žogo, Sebastian Lesjak jo je z glavo podaljšal v kazenski prostor domačih, tam pa se je lepo znašel Luka Baruca, ki je po levi strani preigral vratarja in zadel za 0:2. V 31. minuti so do priložnosti prišli Jeseničani, a Andraž Rant ni izkoristil priložnosti, saj je Alen Jurca njegov strel odbil preko vrat. Že v naslednjem napadu pa so Gorenjci prepolovili zaostanek. Andraž Rant, ki je nekaj sekund pred tem poskušal sam, je izvedel kot, v kazenskem prostoru gostov pa je bil najvišji Mateo Klarić, ki je žogo z glavo poslal v mrežo gostov. Goričani so v drugi polčas krenili odločno in vodstvo znova povišali v 47. minuti, ko so izvedli prosti strel, eden od domačih branilcev je žogo poslal v prečko, ta pa se je odbila do Darka Hrke, ki jo je z glavo poslal v mrežo.


MARIBOR - KALCER RADOMLJE 1:2 (1:0)

Strelci: Soudani (44'); Vokić (79'/11m), Da Cruz (93')

Zadnja sredina tekma osmine finala Pokala Pivovarna Union je postregla s presenečenjem. Pod Kalvarijo so se po preobratu globoko v sodnikovem dodatku napredovanja razveselili Radomljani. Prvi polčas je minil v znamenju vijoličaste prevlade, a ne na eni ne na drugi strani nismo videli pravih priložnosti. Vse do 44. minute, ko je znova udaril Hilal Soudani. Alžirski veteran je v gostujočo mrežo preusmeril strel kapetana Martina Milca. Ta je proti rumeno-črnim vratom spet nevarno sprožil čez nekaj trenutkov, a mu je veselje preprečil vratar Luka Baš, ki je bil na mestu tudi v 63. minuti, ob novem poskusu Hilala Soudanija. Na drugi strani se je vmes izkazal tudi Menno Bergsen, ki je zaustavil strel Nina Kukovca, nato pa se je v 79. minuti izid poravnal. Po prekršku Menna Bergsena nad Andrejem Pogačarjem je najstrožjo kazen izvedel Dejan Vokić, ki je nizozemskega čuvaja mreže prelisičil s t.i. panenko. Menno Bergsen je nato drugič klonil še v 93. minuti, ko Caio da Cruz izvedel prosti strel z desne strani igrišča in z zahtevnega položaja v visokem loku zadel v oddaljenejši kot ter svoji ekipi priigral četrtfinale.


OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER 2:4 (2:2)

Strelci: Brest (14'), Posavec (24'); Jelenič (20'), Sule (31'), Nkada (49'), Marsetič (87').

Olimpija je na zelenici Športnega parka Šiška povedla v 15. minuti, ko je Marko Brest zadel z roba kazenskega prostora. Koprčani so izid poravnali v 20. minuti srečanja, strelec je bil Enej Jelenič, ki je po posredovanju Denisa Pintola prišel do odbite žoge in zadel z desne strani. Zeleno-beli so štiri minute zatem povedli še drugič na tekmi, z glavo pa je bil uspešen Ivan Posavec. Isti nogometaš je minuto pred koncem zatresel še vratnico. Ljubljančani tudi v drugo niso vodili prav dolgo, saj je v 31. minuti žogo pod prečnik z leve strani poslal Wisdom Sule. Timothe Nkada je Koprčanom v peti minuti drugega polčasa po strelu z bližine priigral prvo vodstvo na tekmi, pot Koprčanov med pokalno osmerico pa je v 87. minuti potrdil Enej Marsetič, ki je bil uspešen po podaji iz kota.


ČARDA MARTJANCI - MURA 0:3 (0:2)

Strelci: Jovićević (37'), Proleta (45'), Korpič (62'/AG).

Sosedski dvoboj Čarde in Mure je ob igrišče v Martjancih zvabil kar 1200 gledalcev, številčno občinstvo pa je ob hladnem vetru dočakalo tri zadetke. Domačini, ki so jeseni dobili kar deset od skupno 11 tekem Pomurske nogometne lige, so se večji del prvega polčasa dobro upirali gostom iz Murske Sobote, ki so odpor tekmeca strli v 37. minuti. Po predložku Žige Kousa je s prvim stikom z žogo zadel rezervist Nikola Jovićević. Borna Proleta je tik pred odmorom izkoristil podajo Ivana Šarića in zadel z glavo ter postavil izid prvega polčasa. V nadaljevanju dvoboja so črno-beli najprej zapravili najstrožjo kazen, v 62. minuti pa je Martin Korpič v lastno mrežo preusmeril predložek Žige Kousa.  


NAFTA 1903 - ROGAŠKA 1:2 (0:0, 0:0)*

Strelci: Oštrek (112'); Kregar (110'), Thalisson (121').
* po podaljšku

Redni del srečanja ni ponudil veliko priložnosti, nevarnejši pa so bili Slatinčani. V deseti minuti je z velike razdalje sprožil Marko Prenkpalaj, gostitelji pa so se ob posredovanju vratarja Ervina Nemetha rešili tudi s pomočjo okvirja gola. V 67. minuti so Slatinčani še enkrat zatresli vratnico, z 18 metrov je poskušal Oliver Kregar. Nogometaši Rogaške so bili uspešnejši v 110. minuti, ko je Oliver Kregar po podaji z desne strani igrišča med dvema domačima branilcema sprožil s petih metrov in Rogaško popeljal v vodstvo. Le dve minuti kasneje je izenačil Stjepan Oštrek, ki je po preigravanju na robu kazenskega prostora sijajno zadel v zgornji desni kot Ajdina Mulalića. Ko je že dišalo po izvajanju enajstmetrovk, so gostje v 121. minuti dosegli še drugi zadetek. Oliver Kregar je podal z leve, z vrha kazenskega prostora pa je sprožil Thalisson, žoga je zadela Josipa Vuico in Rogaško je napredovala med četrtfinaliste Pokala Slovenije.

Tekst: PDo/VBi/LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA