08.04.2023 | Prva liga Telemach
Radomljani ugnali Gorico

Kalcer Radomlje - Gorica 2:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič, Mežnar.
* Strelec: 1:0 Nuhanović (35.), 2:0 Nuhanović (72.).
* Radomlje: Velić, Marković, Dobrovoljc, Korun, Ševelj, Hrvoj, Nuhanović, Ouro (od 78. F. Čuić), N'Landu (od 93. Pogačar), M. Čuić (od 75. Sever), Sokler (od 93. Tahiraj).
* Gorica: Dajčar, Brekalo (od 64. Mlakar), Mevlja, Agić (od 81. Širok), Petrović, Hrka, Ankrah, Baruca (od 81. Jukić), Juncaj (od 64. Karrica), Krajnc (od 74. Vekić), Iličić.
* Rumeni kartoni: N'Landu; Juncaj, Dajčar.
* Rdeči karton: /.

V pomembni tekmi v boju za obstanek sta se v Domžalah srečali oslabljeni zasedbi Radomelj in Gorice. Predvsem slednja je pogrešala kar nekaj pomembnih igralcev, tudi Luko Stankovskega in Daria Kolobarića, zaradi bolezni je bil odsoten tudi trener Edoardo Reja. Njegovo vlogo je opravljal Sergio Porrini.

Na koncu so se veselili Radomljani, oba zadetka je prispeval Sandi Nuhanović, zdaj imajo mlinarji, ki so neporaženi zadnjih pet krogov, 30 točk in so se vsaj začasno prebili na sedmo mesto. Tako jim zelo dobro kaže v boju za obstanek, v katerem najslabše kaže Taboru, ki ima 21 točk, ter prav Gorici, ki ima po tretjem zaporednem porazu le točko več.

Po mirnem uvodu tekme so po 15 minutah domači zahtevali enajstmetrovko po prekršku nad Esterjem Soklerjem, vendar je niso dobili. Tudi v nadaljevanju ekipi nista prikazali posebej razburljive predstave, pravih priložnosti ni bilo, v 33. minuti pa so domači prišli do enajstmetrovke.

Takrat je gostujoči vratar Matevž Dajčar preveč čakal ob oddaji žoge, na koncu je do njega pritekel Sokler, goriški čuvaj mreže pa je nato ob izbijanju naredil prekršek. Enajstmetrovko je v 35. minuti izvedel Nuhanović, ki je zanesljivo zadel z 1:0.

Ob koncu polčasa so domači zahtevali še eno enajstmetrovko, saj je žoga v roko zadela Ahmeda Ankraha, vendar se sodniki niso odločili za nov strel z bele pike.

V drugem polčasu tekma sprva tudi ni bila posebej razburljiva, je pa v 63. minuti goriški napadalec Miroslav Iličić zadel vratnico, v 63. minuti pa je zgrešil Steven Juncaj.

So pa v 72. minuti Radomljani podvojili prednost. Najprej je z glavo poskusil Gaber Dobrovoljc, Dajčar je njegov poskus obranil, odbito žogo pa je v mrežo iz bližine pospravil Nuhanović.

Primorci so se tako znašli v resnih težavah, iz njih jih ni izvlekel niti prosti strel Tilna Mlakarja v 77. minuti, ki ga je obranil Emil Velić. V 86. minuti bi lahko Filip Čuić dokončno odločil tekmo, ko je stekel proti vratom gostov, a na koncu želel podati Soklerju, a je to storil slabo.

Radomlje bodo v 31. krogu prihodnjo soboto gostovale pri Muri, Gorica pa dan prej pri Kopru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Gorica
    Sobotno popoldne prinaša dvoboj spodnjega dela lestvice. Kako se bo razpletel?

DELI NA