07.05.2021 | 2. SNL
Radomljani v Lendavi za potrditev naslova

V Radomljah diši po povratku med prvoligaše, vodilna ekipa lige si lahko že v soboto zagotovi naslov prvaka 2. SNL. Rumeno-črni bodo prvoligaško vozovnico potrjevali na zahtevnem gostovanju v Lendavi. Dvoboj Nafte in Radomelj boste lahko spremljali na Sportklubu, kamera NZS bo prisotna na tekmi četrtih Brežic in tretjega Doba.

Sobota, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: Tilen Klobasa (Beltinci)

Sobotno popoldne bo minilo predvsem v znamenju spopadov skupine za obstanek. Trojico na dnu lestvice loči zgolj gol razlika, Brici, Šmarčani in Ajdovci imajo na svojem računu 13 točk. Prav Šmartno in Primorje sta se srečala v zadnjem krogu in si razdelila točkovni plen, v soboto pa moštvo iz Šaleške doline gostuje v Prekmurju. Tudi Beltinčani so med tednom iztržili remi, doslej pa so nabrali 18 točk. Četa trenerja Radovana Karanovića si v dvoboju s Šmartnim nikakor ne sme privoščiti novega poraza, saj bi se z morebitno ničlo kaj hitro znašla v nevarnih vodah. Oktobrski obračun v Beltincih ni postregel z zmagovalcem, kdo bo bližje zmagi v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: /

Dekančani so neporaženi na štirih zaporednih tekmah, z desetimi osvojenimi točkami pa so pobegnili repu lestvice in se nahajajo na vrhu skupine za obstanek. Primorci po remiju v Beltincih - brez zmage so ostali po domačem izenačenju v 85. minuti tekme - pričakujejo zasedbo Fužinarja. Ravenčan za razliko od Jadrana na zadnjih tekmah ne blestijo, saj so izgubili tri od štirih preizkušenj. Nazadnje je v Slovenj Gradcu slavila Drava, vodstvo koroškega drugoligaša pa se je v petek razšlo z Robertom Korenom. Statistika medsebojnih dvobojev sicer ni naklonjena primorski zasedbi, ki na šestih tekmah še ni našla recepta za skalp Korošcev. Jesenski spopad se je končal z izidom 1:1.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - KRŠKO
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Anton Rogina in Fran Šlamberger (Drava) ter Mateo Branilović in Marin Glavaš (Krško)

V najstarejšem slovenskem mestu v soboto gostuje Krško. Za Posavci je še tretja zaporedna tekma z izredno pestro končnico, ki pa še drugič ni bila naklonjena zasedbi s stadiona Matija Gubec. Po Šmarčanih so se v Krškem veselili še Brici, kljub tesnemu porazu pa zeleni ostajajo na varnem desetem mestu. Moštvo Damijana Romiha ima pred mesti, ki vodijo v tretjo ligo, osem točk naskoka. S precej manjšo zalogo se lahko pohvalijo Ptujčani, ki pa so se z dvema zaporednima zmagama vsaj malenkost oddaljili od Brd, Šmartnega in Primorja. Na nesrečo Štajercev točko nabira tudi trojica z začelja ligaške razpredelnice, zato si na Ptuju še ne morejo privoščiti mirnega spanca. Marca so se veselili Krčani, kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

Biljenci po Dobu niso uspeli presenetiti še Radomelj. Vodilna ekipa je bila za črno-belo zasedbo prevelik zalogaj, pa čeprav so Primorci v Radomljah dvakrat vodili. Gostitelji so tehtnico v svojo korist nagnili v drugem polčasu, Bilje pa so se domov vrnile s petimi žogami v svoji mreži. Četa Marina Mikaca, v soboto gosti prvega zasledovalca, ekipo Triglava, pred katerim ima tri točke naskoka. Gorenjci so se avgusta že opekli v Biljah, tokrat pa se na Primorsko odpravljajo s popotnico minimalne zmage v Velenju. Dvoboj lanskoletnih prvoligašev je odločil Luka Brkić, Kranjčani, ki bodo v kratkem dobili novega predsednika kluba, pa so se razveselili osme zmage v letošnjem prvenstvu. Lahko v zaključku sezone splezajo višje po lestvici?

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Brežičani tudi po slovesu Roka Zorka nizajo dobre predstave, saj v skupini za prvaka še ne poznajo poraza. Posavski drugoligaš je na kolena spravil Nafto in Rudar, med tednom pa je z gostovanja v Novem mestu prinesel točko. Prav točka pa Brežice loči do drugega mesta, na katerega bi se zavihteli v primeru sobotne zmage. V Brežice namreč prihaja tretji Dob, ki ima z gostovanji na jugovzhodu države dobre izkušnje. Modri na devetih tekmah z Brežičani še niso izgubili, avgustovski obračun pa so dobili z 1:4. Četa Jerneja Javornika na zadnjih preizkušnjah resda ni blestela, med tednom pa je z remijem zapustila Lendavo. Dobljani so v Prekmurju zaigrali s pošteno oslabljeno zasedbo, kaznovana četverica pa se v soboto vrača v kader. Kaj bodo Brežičani in Dobljani pokazali pred kamero NZS?

 

Sobota, ob 20.30: NAFTA 1903 - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Gergö Bolla in Rok Pirtovšek (Nafta) ter Luka Cerar (Radomlje)

Vrhunec 19. kroga 2. SNL bo večerni spopad Lendavčanov in Radomljanov, ki si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na prvem programu Sportkluba. Radomlje bodo brez kaznovanega kapetana Luke Cerarja lovile potrditev povratka med prvoligašev. Vodilna ekipa lige ima pred Krko in Dobom 11 točk naskoka, z novo zmago pa bi potrdila naslov prvaka 2. SNL. Rumeno-črne bi lahko razveselil tudi poraz ali remi, a bi moralo v tem primeru spodrsniti tudi Krki in Dobu. Svojo računico pa imajo tudi Lendavčani, ki v lovu na drugo mesto še niso rekli zadnje. Z remijem v Dobu sicer niso izkoristili priložnosti, da bi se povsem približali želeni poziciji, a imajo modri še vedno lepe možnosti, da se vmešajo v bitko za dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Kaj lahko od Lendavčanov, ki bodo pogrešali tudi poškodovanega Ubochiomo Meshacka, pričakujemo v soboto?

 

Nedelja, ob 17.00: KRKA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Kaheem Parris (Krka) ter Adam Vošnjak (Rudar)

Razplet sobotnih tekem bodo z zanimanjem spremljali tudi v Novem mestu. Dolenjci bodo namreč aktivni dan kasneje, v nedeljo na Portovalu gostujejo Velenjčani. Čeprav so knapi nanizali štiri poraze in so priklenjeni na dno skupine za prvaka, Krko čaka nova zahtevna preizkušnja. Tudi zato, ker bodo “farmacevti” v nedeljski obračun zakorakali brez prvega strelca lige Kaheema Parrisa. Jamajčan je na sredini tekmi z Brežicami prispeval 15. zadetek sezone, a si prislužil tudi četrti rumeni karton. Kdo bo Parrisa zamenjal v napadu? Marko Huč je s sedmimi goli drugi strelec ekipe, Marko Brekalo je prispeval gol manj. Krka in Rudar sta se sicer pomerila že v uvodnem spopadu letošnje sezone, v Novem mestu pa po domačem povratku nismo dočakali zmagovalca.

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Dejan Balažic
Prepoved igranja: Amel Džuzdanović (Primorje)

Pravtako ob 17. uri bo pestro tudi v bitki za obstanek, pomembne točke bodo v medsebojnem obračunu napadli Brici in Ajdovci. Aprila so se na domači zelenici veselili “vinarji”, ki so po preobratu slavili s 3:2. Ajdovsko mrežo je dvakrat zatresel Rok Bužinel, ki je bil dvakrat natančen tudi na sredini tekmi v Krškem, ki jo je v korist Bricev odločil Jure Bužinel (3:4). Sinovi burje so remizirali s Šmarčani, tudi zato pa trojico na dnu lestvice povezuje številka 13. Toliko točk so namreč nabrali osrednji tekmeci za obstanek v 2. SNL. Kdo bo v boljšem položaju po nedeljskem srečanju v Vipolžah?

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Domžalami in Radomljami
    Nogometaši Domžal in Kalcerja Radomelj so se v 35. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 09.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Radomlje
    Domžale po porazu na Obali nimajo več prave motivacije, na drugi strani pa Radomlje krvavo potrebujejo točke. Kako se bo razpletel občinski derbi?
  • 05.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembna zmaga Radomelj proti Rogaški
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v Domžalah v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško z 1:0 (0:0).
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Rogaška
    Radomlje bodo točke v boju za obstanek lovile proti konkurentom iz zdraviliškega mesta. Se lahko položaj na dnu lestvice v nedeljo dodatno zaplete?
  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Bravom in Radomljami
    Nogometaši Brava Kostela in Kalcerja Radomelj so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Radomlje
    Potem ko smo sredi tedna dobili potnika v pokalni finale, se na male ekrane vrača Prva liga Telemach. Uvodno dejanje se bo odvilo v šišenskem športnem parku, ki gosti srečanje Brava in Radomelj.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Radomlje
    Kdo bo v zadnjih pet tekem letošnje sezone zakorakal z boljšim izhodiščem? Nogometaši Aluminija in Radomelj bodo v Kidričevem odigrali dvoboj začelja lestvice Prve lige Telemach.

DELI NA