07.05.2021 | 2. SNL
Radomljani v Lendavi za potrditev naslova

V Radomljah diši po povratku med prvoligaše, vodilna ekipa lige si lahko že v soboto zagotovi naslov prvaka 2. SNL. Rumeno-črni bodo prvoligaško vozovnico potrjevali na zahtevnem gostovanju v Lendavi. Dvoboj Nafte in Radomelj boste lahko spremljali na Sportklubu, kamera NZS bo prisotna na tekmi četrtih Brežic in tretjega Doba.

Sobota, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: Tilen Klobasa (Beltinci)

Sobotno popoldne bo minilo predvsem v znamenju spopadov skupine za obstanek. Trojico na dnu lestvice loči zgolj gol razlika, Brici, Šmarčani in Ajdovci imajo na svojem računu 13 točk. Prav Šmartno in Primorje sta se srečala v zadnjem krogu in si razdelila točkovni plen, v soboto pa moštvo iz Šaleške doline gostuje v Prekmurju. Tudi Beltinčani so med tednom iztržili remi, doslej pa so nabrali 18 točk. Četa trenerja Radovana Karanovića si v dvoboju s Šmartnim nikakor ne sme privoščiti novega poraza, saj bi se z morebitno ničlo kaj hitro znašla v nevarnih vodah. Oktobrski obračun v Beltincih ni postregel z zmagovalcem, kdo bo bližje zmagi v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: /

Dekančani so neporaženi na štirih zaporednih tekmah, z desetimi osvojenimi točkami pa so pobegnili repu lestvice in se nahajajo na vrhu skupine za obstanek. Primorci po remiju v Beltincih - brez zmage so ostali po domačem izenačenju v 85. minuti tekme - pričakujejo zasedbo Fužinarja. Ravenčan za razliko od Jadrana na zadnjih tekmah ne blestijo, saj so izgubili tri od štirih preizkušenj. Nazadnje je v Slovenj Gradcu slavila Drava, vodstvo koroškega drugoligaša pa se je v petek razšlo z Robertom Korenom. Statistika medsebojnih dvobojev sicer ni naklonjena primorski zasedbi, ki na šestih tekmah še ni našla recepta za skalp Korošcev. Jesenski spopad se je končal z izidom 1:1.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - KRŠKO
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Anton Rogina in Fran Šlamberger (Drava) ter Mateo Branilović in Marin Glavaš (Krško)

V najstarejšem slovenskem mestu v soboto gostuje Krško. Za Posavci je še tretja zaporedna tekma z izredno pestro končnico, ki pa še drugič ni bila naklonjena zasedbi s stadiona Matija Gubec. Po Šmarčanih so se v Krškem veselili še Brici, kljub tesnemu porazu pa zeleni ostajajo na varnem desetem mestu. Moštvo Damijana Romiha ima pred mesti, ki vodijo v tretjo ligo, osem točk naskoka. S precej manjšo zalogo se lahko pohvalijo Ptujčani, ki pa so se z dvema zaporednima zmagama vsaj malenkost oddaljili od Brd, Šmartnega in Primorja. Na nesrečo Štajercev točko nabira tudi trojica z začelja ligaške razpredelnice, zato si na Ptuju še ne morejo privoščiti mirnega spanca. Marca so se veselili Krčani, kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

Biljenci po Dobu niso uspeli presenetiti še Radomelj. Vodilna ekipa je bila za črno-belo zasedbo prevelik zalogaj, pa čeprav so Primorci v Radomljah dvakrat vodili. Gostitelji so tehtnico v svojo korist nagnili v drugem polčasu, Bilje pa so se domov vrnile s petimi žogami v svoji mreži. Četa Marina Mikaca, v soboto gosti prvega zasledovalca, ekipo Triglava, pred katerim ima tri točke naskoka. Gorenjci so se avgusta že opekli v Biljah, tokrat pa se na Primorsko odpravljajo s popotnico minimalne zmage v Velenju. Dvoboj lanskoletnih prvoligašev je odločil Luka Brkić, Kranjčani, ki bodo v kratkem dobili novega predsednika kluba, pa so se razveselili osme zmage v letošnjem prvenstvu. Lahko v zaključku sezone splezajo višje po lestvici?

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Brežičani tudi po slovesu Roka Zorka nizajo dobre predstave, saj v skupini za prvaka še ne poznajo poraza. Posavski drugoligaš je na kolena spravil Nafto in Rudar, med tednom pa je z gostovanja v Novem mestu prinesel točko. Prav točka pa Brežice loči do drugega mesta, na katerega bi se zavihteli v primeru sobotne zmage. V Brežice namreč prihaja tretji Dob, ki ima z gostovanji na jugovzhodu države dobre izkušnje. Modri na devetih tekmah z Brežičani še niso izgubili, avgustovski obračun pa so dobili z 1:4. Četa Jerneja Javornika na zadnjih preizkušnjah resda ni blestela, med tednom pa je z remijem zapustila Lendavo. Dobljani so v Prekmurju zaigrali s pošteno oslabljeno zasedbo, kaznovana četverica pa se v soboto vrača v kader. Kaj bodo Brežičani in Dobljani pokazali pred kamero NZS?

 

Sobota, ob 20.30: NAFTA 1903 - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Gergö Bolla in Rok Pirtovšek (Nafta) ter Luka Cerar (Radomlje)

Vrhunec 19. kroga 2. SNL bo večerni spopad Lendavčanov in Radomljanov, ki si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na prvem programu Sportkluba. Radomlje bodo brez kaznovanega kapetana Luke Cerarja lovile potrditev povratka med prvoligašev. Vodilna ekipa lige ima pred Krko in Dobom 11 točk naskoka, z novo zmago pa bi potrdila naslov prvaka 2. SNL. Rumeno-črne bi lahko razveselil tudi poraz ali remi, a bi moralo v tem primeru spodrsniti tudi Krki in Dobu. Svojo računico pa imajo tudi Lendavčani, ki v lovu na drugo mesto še niso rekli zadnje. Z remijem v Dobu sicer niso izkoristili priložnosti, da bi se povsem približali želeni poziciji, a imajo modri še vedno lepe možnosti, da se vmešajo v bitko za dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Kaj lahko od Lendavčanov, ki bodo pogrešali tudi poškodovanega Ubochiomo Meshacka, pričakujemo v soboto?

 

Nedelja, ob 17.00: KRKA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Kaheem Parris (Krka) ter Adam Vošnjak (Rudar)

Razplet sobotnih tekem bodo z zanimanjem spremljali tudi v Novem mestu. Dolenjci bodo namreč aktivni dan kasneje, v nedeljo na Portovalu gostujejo Velenjčani. Čeprav so knapi nanizali štiri poraze in so priklenjeni na dno skupine za prvaka, Krko čaka nova zahtevna preizkušnja. Tudi zato, ker bodo “farmacevti” v nedeljski obračun zakorakali brez prvega strelca lige Kaheema Parrisa. Jamajčan je na sredini tekmi z Brežicami prispeval 15. zadetek sezone, a si prislužil tudi četrti rumeni karton. Kdo bo Parrisa zamenjal v napadu? Marko Huč je s sedmimi goli drugi strelec ekipe, Marko Brekalo je prispeval gol manj. Krka in Rudar sta se sicer pomerila že v uvodnem spopadu letošnje sezone, v Novem mestu pa po domačem povratku nismo dočakali zmagovalca.

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Dejan Balažic
Prepoved igranja: Amel Džuzdanović (Primorje)

Pravtako ob 17. uri bo pestro tudi v bitki za obstanek, pomembne točke bodo v medsebojnem obračunu napadli Brici in Ajdovci. Aprila so se na domači zelenici veselili “vinarji”, ki so po preobratu slavili s 3:2. Ajdovsko mrežo je dvakrat zatresel Rok Bužinel, ki je bil dvakrat natančen tudi na sredini tekmi v Krškem, ki jo je v korist Bricev odločil Jure Bužinel (3:4). Sinovi burje so remizirali s Šmarčani, tudi zato pa trojico na dnu lestvice povezuje številka 13. Toliko točk so namreč nabrali osrednji tekmeci za obstanek v 2. SNL. Kdo bo v boljšem položaju po nedeljskem srečanju v Vipolžah?

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Radomlje
    Kdo bo v zadnjih pet tekem letošnje sezone zakorakal z boljšim izhodiščem? Nogometaši Aluminija in Radomelj bodo v Kidričevem odigrali dvoboj začelja lestvice Prve lige Telemach.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 08.04.2024 | Prva liga Telemach
    V Radomljah predstavili novega trenerja, mlinarje bo vodil Darjan Slavic
    Darjan Slavic je novi trener članske ekipe Radomelj. Enainštiridesetletni Prekmurec bo skušal rumeno-črne v zaključku letošnjega prvenstva popeljati do obstanka v Prvi ligi Telemach.
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Oliver Bogatinov je še pred dobrim tednom vodil Radomlje, zdaj pa bo kot trener Kopra nasprotnik svoje nekdanje ekipe. Kdo bo na prvi ligaški tekmi po trenerski rošadi prišel do novih točk?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bogatinov ni več trener Radomelj
    Oliver Bogatinov po sporazumni prekinitvi sodelovanja ni več trener Radomelj, ki jih je vodil od začetka leta 2024. Ekipo bosta do nadaljnjega vodila Luka Žinko in Dragan Čadikovski.
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA