08.02.2023 | 1. SŽNL
Radomljanke predstavile še eno novinko

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Moniko Kastelec. Osrednja vezistka je med rumenosrčne prestopila iz vrst Ljubljane.

Štiriindvajsetletnico lahko s 109 nastopi v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje uvrstimo med najizkušenejše igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Dolgoletna igralka Krima je bila v preteklosti članica mladinskih reprezentančnih selekcij, tako s Krimom kot Ljubljano pa je zaigrala v velikem finalu pokalnega tekmovanja.

»Pričakujem, da bom napredovala v vseh segmentih nogometne igre in še bolje izkoriščala svoje prednosti. Hkrati si želim dodati svoj delež in maksimalno pomagati ekipi k doseganju zastavljenih ciljev,« je Monika dejala v uvodnem pogovoru po sklenitvi sodelovanja z Ženskim nogometni klubom Radomlje.

Ljubljančanka se je novim soigralkam pridružila ob začetku priprav, z vključitvijo v novo sredino pa ni imela težav: »Radomlje so klub, ki deluje na zares visokem nivoju. Igralke se lahko ukvarjamo izključno z nogometom in tako je lažje vse usmeriti zgolj v nogomet, v napredek, kar je moj glavni cilj. Dokler igram, si želim biti vsak dan boljša, pridobiti čimveč izkušenj, različnih pogledov in znanj. Pogoji so odlični, vizija kluba je jasna. Poleg tega je v klubu ogromno mladih, talentiranih, tehnično odlično podkovanih nogometašic - z nekaterimi se že poznamo iz Krima -, s katerimi je užitek trenirati in igrati. Kljub temu pa je še ogromno prostora za napredek, kar me zelo veseli!«

Novinka med rumenosrčnimi ne skriva, da ima v dresu Radomelj visoke cilje. »Pričakujem, da gremo po zmago na vsaki tekmi. Želim si, da bodo glave vsake izmed nas spočite, osredotočene in pri stvari, noge pa maksimalno pripravljene na borbo do konca v vsakem trenutku vsake tekme. S takim pristopom bodo rezultati prišli 'sami od sebe'. Potrebno je maksimalno oddelati vsak trening, poleg tega pa maksimalno verjeti v uspeh!« poudarja Monika, ki je na Zdravstveni fakulteti dokončala študij fizioterapije, kot trenerka pa je dodatne izkušnje nabirala v mlajših selekcijah Ilirije in Interblocka.

O drugi zimski novinki je spregovoril tudi Aljaž Gornik. Trener članske zasedbe ŽNK Radomlje Medex je zadovoljen, da ekipa ob kakovosti dobiva še nekaj pomembnih izkušenj: »Monika predstavlja odlično dodano vrednost za našo mlado ekipo. Vsestranska igralka in osebnost, ima veliko nogometnega in življenjskega znanja. Tako na igrišču kot ob njem je izjemno kakovostna mentorica mlajšim dekletom. Hkrati je s svojim profesionalnim odnosom vzor vsem soigralkam, s seboj pa prinaša neverjetno željo in ambicijo po lastnem napredku ter dokazovanju. Gre za igralko, ki dobro 'čuti' nogometno igro in bo s svojimi izkušnjami znala na igrišču dajati pravi ritem in ravnovesje naši igri, ob tem pa prave nasvete mlajšim igralkam.«

Monika Kastelec bo v rumeni opravi igrala s številko 19 na hrbtu.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 14.08.2022 | 1. SŽNL
  Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam
  Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 03.05.2022 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Šest prvoligaških in štiri evropske licence
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2022/23. Šest klubov s prvoligaškimi licencami na prvi stopnji, štirje uspešni tudi z evropsko.
 • 10.03.2022 | 1. SŽNL
  Našli novo golmanko, o derbiju še ne razmišljajo
  V dresu Pomurk pomladni del sezone začenjata dve hrvaški igralki: na boku Janja Čanjevec, ki je prišla namesto Helene Božić, na desnem krilu je novinka njena rojakinja Ivana Kirilenko.
 • 10.03.2022 | 1. SŽNL
  Po 3. mesto in pokalni naslov
  Radomljanke so v času priprav odigrale štiri tekme – s 5:1 so premagale ŽNK Gorico, z 1:3 izgubile proti ŽNK Split s 3:1 pa so bile boljše od madžarske ekipe Haladas, igrale so tudi proti fantovski selekciji NK Bravo U15.
 • 09.03.2022 | 1. SŽNL
  Dokazovanja in učenja željne v 2. del sezone
  »V ligi smo novinci, ki se moramo še marsikaj naučiti. Želim si, da bi v nadaljevanju prvenstva zabijali več golov. Obrambo smo sedaj nekako postavili, zdaj bo treba dosegati gole,« nadaljuje trener Ptujčank, ki so vmes odigrale tudi pripravljalno tekmo. Del priprav so naredile v Dalmaciji, kjer so se pomerili s Hajdukom.
 • 08.03.2022 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija okrepljena nadaljuje prelomno sezono
  V nedeljo, 13. marca, se s tekmami 13. kroga nadaljuje državno prvenstvo članic, v katerem nastopa osem ekip. Na vrhu lestvice je ŽNK Nona Pomurje Beltinci, kjer so zbrali 36 točk, v Olimpiji tri manj, na 3. mestu so Radomljanke, ki imajo 21 točk, pravi toliko tudi četrta ŽNK Ljubljana. Sledijo si: ŽNK Cerklje (15), Primorje Gaia Naturelle (9), ŽNK Doxakey (6) in Krim (0).

DELI NA