08.02.2023 | 1. SŽNL
Radomljanke predstavile še eno novinko

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Moniko Kastelec. Osrednja vezistka je med rumenosrčne prestopila iz vrst Ljubljane.

Štiriindvajsetletnico lahko s 109 nastopi v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje uvrstimo med najizkušenejše igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Dolgoletna igralka Krima je bila v preteklosti članica mladinskih reprezentančnih selekcij, tako s Krimom kot Ljubljano pa je zaigrala v velikem finalu pokalnega tekmovanja.

»Pričakujem, da bom napredovala v vseh segmentih nogometne igre in še bolje izkoriščala svoje prednosti. Hkrati si želim dodati svoj delež in maksimalno pomagati ekipi k doseganju zastavljenih ciljev,« je Monika dejala v uvodnem pogovoru po sklenitvi sodelovanja z Ženskim nogometni klubom Radomlje.

Ljubljančanka se je novim soigralkam pridružila ob začetku priprav, z vključitvijo v novo sredino pa ni imela težav: »Radomlje so klub, ki deluje na zares visokem nivoju. Igralke se lahko ukvarjamo izključno z nogometom in tako je lažje vse usmeriti zgolj v nogomet, v napredek, kar je moj glavni cilj. Dokler igram, si želim biti vsak dan boljša, pridobiti čimveč izkušenj, različnih pogledov in znanj. Pogoji so odlični, vizija kluba je jasna. Poleg tega je v klubu ogromno mladih, talentiranih, tehnično odlično podkovanih nogometašic - z nekaterimi se že poznamo iz Krima -, s katerimi je užitek trenirati in igrati. Kljub temu pa je še ogromno prostora za napredek, kar me zelo veseli!«

Novinka med rumenosrčnimi ne skriva, da ima v dresu Radomelj visoke cilje. »Pričakujem, da gremo po zmago na vsaki tekmi. Želim si, da bodo glave vsake izmed nas spočite, osredotočene in pri stvari, noge pa maksimalno pripravljene na borbo do konca v vsakem trenutku vsake tekme. S takim pristopom bodo rezultati prišli 'sami od sebe'. Potrebno je maksimalno oddelati vsak trening, poleg tega pa maksimalno verjeti v uspeh!« poudarja Monika, ki je na Zdravstveni fakulteti dokončala študij fizioterapije, kot trenerka pa je dodatne izkušnje nabirala v mlajših selekcijah Ilirije in Interblocka.

O drugi zimski novinki je spregovoril tudi Aljaž Gornik. Trener članske zasedbe ŽNK Radomlje Medex je zadovoljen, da ekipa ob kakovosti dobiva še nekaj pomembnih izkušenj: »Monika predstavlja odlično dodano vrednost za našo mlado ekipo. Vsestranska igralka in osebnost, ima veliko nogometnega in življenjskega znanja. Tako na igrišču kot ob njem je izjemno kakovostna mentorica mlajšim dekletom. Hkrati je s svojim profesionalnim odnosom vzor vsem soigralkam, s seboj pa prinaša neverjetno željo in ambicijo po lastnem napredku ter dokazovanju. Gre za igralko, ki dobro 'čuti' nogometno igro in bo s svojimi izkušnjami znala na igrišču dajati pravi ritem in ravnovesje naši igri, ob tem pa prave nasvete mlajšim igralkam.«

Monika Kastelec bo v rumeni opravi igrala s številko 19 na hrbtu.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA