19.08.2023 | Prva liga Telemach
Radomlje do zmage v prekmurju

Mura - Kalcer Radomlje 0:2 (0:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Šabanagić, Kasapović, Burjan.
* Strelca: 0:1 Korun (23.), 0:2 Kukovec (38.).
* Mura: Mihelak, Morris, Maruško (od 85. Cottrell), Proleta, Jurišić, Kous, Kurtović (od 62. Saitoski), Šarić (od 55. Petković), Jovićević (od 55. Kasalo), Shabanhaxhaj (od 62. Tripi), Maroša.
* Radomlje: Baš, Marković (Gorenc Stanković), Ševelj, Korun, Jazbec, Hrvoj, Krolo (od 89. Merdović), Nuhanović, N'Landu, Kukovec (od 69. Gnjatić), Šošić (od 89. Posavac).
* Rumeni kartoni: Proleta; Krolo, Hrvoj.
* Rdeči karton: /.

Mura je Radomljane pričakala v vlogi favorita, med drugim tudi zaradi tega, ker gosti nobene od treh prvoligaških sezon niso slabše začeli - s tremi porazi in brez doseženega gola. Toda to se je hitro spremenilo, saj so že v prvem polčasu zadeli dvakrat, v drugem pa ob dokaj bledi igri Mure lepo prednost tudi zadržali. Na lestvici so točkovno ujelo današnje tekmece iz Prekmurja.

Mura je nekoliko podjetneje začela obračun, a ni bila posebej nevarna, zato pa so bili v 12. minuti blizu vodstvu Radomljani. Sandi Nuhanović je sprožil od daleč, Klemen Mihelak je žogo odbil, a le do Nina Kukovca, ki je bil povsem sam pred vrati, a na začudenje večine žogo poslal mimo vrat.

Tri minute pozneje je Nikola Jovićević prišel do strela v bližini radomeljskih vrat, vendar je svoje delo dobro opravil vratar Luka Baš. V 23. minuti so gosti povedli, potem ko je Nuhanović podal s prostega strela z desne strani, pred vrati pa je bil najvišji Uroš Korun in matiral Mihelaka.

V 32. minuti so bili Radomljani spet nevarni, Madžid Šošić je streljal male izven kazenskega prostora, žoga pa se je od enega Murinih igralcev odbila na prečko in v kot. Šošić je malce zatem prišel še do strela v kazenskem prostoru, vendar bil nenatančen s približno desetih metrov.

V 36. minuti je z glavo na drugi strani za malo zgrešil Amadej Maroša, v 38. pa so Radomljani podvojili prednost, ko je po podaji z leve strani Kukovec zadel iz prve iz bližine za 2:0.

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, je pa domači strateg Darjan Slavec ob dokaj anemični predstavi svojih varovancev hitro posegel po prvih menjavah.

V 63. minuti je še enkrat zadel Kukovec, vendar je bil globoko v prepovedanem položaju, pozneje se je moral še enkrat izkazati Mihelak po strelu Darlyja N'Landuja, Murinih priložnosti pa še naprej ni bilo.

Šele v 88. minuti je moral spet posredovati Baš po strelu Filippa Tripija, pa še ta je bil ne preveč močan in po sredini. Tik pred koncem tekme so Radomljani izpeljali še en protinapad, po katerem se je sam pred Mihelakom znašel N'Landu, a je Murin vratar preprečil še višjo zmago gostov.

Mura bo v 6. krogu v petek gostovala pri Aluminiju, Radomlje pa bodo dva dni pozneje gostile Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Črno-bela krivulja se je v prejšnjem krogu obrnila navzgor, Radomljani pa še čakajo na prve točke. Bodo do njih prišli v Murski Soboti?

DELI NA