18.02.2023 | Prva liga Telemach
Radomlje ostajajo urok za črno-bele

KALCER RADOMLJE - MURA 0:0 (0:0)

* Športni park, sodniki: Antič, Mežnar, Mikača.
* Strelci: /.
* Radomlje: Velić, Marković (od 62. Ivetić), Zulić, Korun, Ševelj, Hrvoj, Sever, M. Čuić (od 77. N'Landu), Nuhanović, Šošić (od 62. Sokler), F. Čuić.
* Mura: Mihelak, K. Cipot, Balažic, Morris, Kous (od 78. Jovićević), Zličić, Tripi (od 58. Šarić), Beganović (od 58. Šroler), Shabanhaxhaj (od 86. Klepač), Petković, Daku.
* Rumeni kartoni: Nuhanović, Sever, M. Čuić; Beganović, Balažic, Shabanhaxhaj, Morris, Jovićević.
* Rdeči karton: /.

Rumeno-črni so si proti belo-črnim želeli prekiniti niz 18 tekem brez zmage, ki traja že več kot 200 dni. Toda v izenačeni tekmi, ki je ponudila malo pravih priložnosti, so se proti favoritom na koncu veselili točke, ki jih je vsaj začasno dvignila na predzadnje mesto. Mura je trenutno peta.

Uvodnih 20 minut tekme v Domžalah ni ponudilo posebej vznemirljive predstave, dotlej najnevarnejši strel je v šesti minuti sprožil Murin napadalec Mirlind Daku, vendar je bil Emil Velić na mestu. Pred tem so enkrat nenatančno streljali Radomljani. Po bolj ali manj enakovredni igri so Sobočani v 36. minuti znova prišli do lepe priložnosti pred Dakuja, vendar so domači preprečili njihovo veselje.

V 50. minuti je Madžid Šošić stekel v protinapad, vendar Klemen Mihelak ni imel posebej težkega dela z njegovim zaključnim strelom, tako kot ne po poskusu Maria Čuića v 63. minuti, saj je v ugodnem položaju v kazenskem prostoru slabo zadel žogo. Le minuto pozneje je Nikola Petković na drugi strani zadel z glavo, toda pred njim je prekršek naredil Daku, tako da je ostalo pri 0:0. To pa je bila tudi zadnja nevarna akcija tekme.

Radomljani bodo v 23. krogu v torek gostovali v Kopru, Mura pa bo gostila Tabor.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomeljski niz brez zmage se nadaljuje. Ga lahko mlinarji prekinejo na tekmi z razočarano Muro?

DELI NA