Radomlje še naprej brez zmage

Radomlje - Gorica 2:4 (0:2)

* Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 250, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Povšnar (Zagorje), Švarc (Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Burgić (18., 11-m), 0:2 Nagode (24.), 0:3 Burgić (62., 11-m), 1:3 Šipek (78.), 2:3 Nunić (80.), 2:4 Kapić (83., 11-m).
* Radomlje: Ivačič, Marinšek (od 57. Gajić), Jazbec, Andjelković, Stoiljković, Kovjenić, Barukčić, Šipek, Balić (od 72. Vidmar), Cerar, Osmanaj (od 46. Nunić).
* Gorica: Sorčan, Curk, Boben, Kavčič, Celcer, Nagode (od 86. Osuji), Grudina, Kolenc, Arčon (od 75. Kapić), Burgić (od 79. Kotnik), Žigon.
* Rumeni kartoni: Cerar, Kovjenić, Balić; Burgić, Curk.
* Rdeč karton: Andjelković (83.)

Nogometaši Gorice so na gostovanju pri Radomljah, ki v ligi še naprej čakajo na prvi uspeh, prekinili niz štirih tekem brez zmage. Po njihovem vodstvu s 3:0, do takrat so dva gola dosegli iz enajstmetrovke, je bilo videti, da bodo do zmage prišli zanesljivo, a so se gostitelji z dvema goloma vrnili v tekmo. Toda kmalu potem so naredili novo napako, dovolili protinapad, ki se je končal še s tretjo enajstmetrovko, ki so jo Goričani spremenili v končni izid 4:2.

V uvodu tekme ni kazalo, da bo padlo toliko zadetkov. Do 18. minute se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma, strelov na gol ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Nato pa je izkušeni domači branilec Milan Andjelković, ki je na tekmi praznoval jubilej, saj je 250. nastopil v prvoligaški konkurenci, v svojem kazenskem prostoru nespametno startal na Tilna Nagodeta, sodnik pa je upravičeno pokazal na belo točko. Z nje je bil uspešen Miran Burgić.

Slednji je imel kmalu zatem novo priložnost, a njegov strel z glavo ni imel dovolj moči, zato pa je imel šest minut pozneje dovolj moči strel z glavo Nagodeta, ki je izkoristil lepo podajo Janija Curka z desne strani. Nagode je dosegel svoj prvenec v elitni druščini.

Domači so se prebudili šele po pol ure igre, ko so v treh minutah prišli do treh priložnosti, ki pa jih niso kronali z golom. Najprej je Kristijan Šipek z glavo streljal slabo, s prostega strela je veselje Marka Kovjenića preprečil vratar Gregor Sorčan, Igor Barukčič pa je z obrata streljal mimo gola.

Gostitelji so novo priložnost, da bi se nevarno približali tekmecem, ki so na začetku druga polčasa prek Dejana Žigona dosegli zadetek, a ga sodnik zaradi nedovoljenega položaja ni priznal, zapravili v 59. minuti. Takrat so izvajali dva zaporedna kota, po prvem je Sorčan strel Igorja Barukčića odbil, po drugem pa je bil Josip Balić prav tako z glavo nenatančen.

Za zgrešeni priložnosti so bili kaznovani v 62. minuti, ko je Kovjenić zakrivil novo enajstmetrovko, ki jo je spet uspešno izvedel Burgić.

Goričani so imeli nato priložnost, da tekmeca povsem dotolčejo, še posebno lepo priložnost je zamudil Rok Grudina, ki je bil v protinapadu in napaki domače obrambe preveč sebičen, njegov strel pa je vratar Aljaž Ivačić ubranil. Nato pa se je tekma zapletla.

V 78. minuti je Šipek preigraval na robu kazenskega prostora, sprožil strel, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Le dve minuti pozneje je bilo 2:3, ko je lepo podajo Mihe Vidmarja z leve strani izkoristil Marko Nunić, uspešen je bil z glavo.

Po drugem golu so Radomljani krenili po izenačenje, a dovolili gostom protinapad, Rifet Kapić je sam prišel pred Ivačiča, ga premagal, a je žogi pot v gol preprečil Andjelković. Sodnik je pričakovano dosodil novo najstrožjo kazen, branilcu pa pokazal rdeč karton. Enajstmetrovko je tokrat izvedel Kapić, tudi on je bil natančen.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Gorica
    Po tekmi Radomelj in Gorice se pričenja dvotedenski reprezentančni premor. Bodo prihajajoče oktobrske obveznosti v bolj prešernem razpoloženju pričakali Radomljani ali Goričani?

DELI NA