11.08.2022 | 2. SNL
Ranjeni Kranjčani pri letos še neporaženi Krki

Po dveh krogih 2. SNL najbolje kaže Beltincem, ki bodo novo zmago lovili v Dobu. Sosedski dvoboj Rogaške in Aluminija bo pospremila kamera NZS, na Sportklubu pa si boste lahko ogledali nedeljski obračun Krke in Triglava, ki se pobira po dveh porazih.

Petek, ob 18.00: KRŠKO - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Že v petek se drugoligaško dogajanje pričenja v Krškem, Posavci bodo na zelenici Stadiona Matija Gubec gostili lendavsko Nafto. Prekmurci bodo ob Savi pogrešali glavnega trenerja Gaborja Boera, ki se je hitro nabral dve rumeni opozorili, sta se pa modrim v tem tednu pridružila dva novinca. Marko Josip Čavara je v preteklosti igral za mladinske selekcije Dinama, Barnabas Feher, ki je nazadnje nosil dres ZTE-ja. Lendavčani bodo skušali v Krškem podaljšati niz neporaženosti, saj so sezono odprli z zmago v Ajdovščini, pred dnevi pa so doma remizirali s Krko. Krčani še čakajo na prvo zmago, po uvodni ničli proti Aluminiju pa so se s točko vrnili z gostovanja v Grosupljem.

 

Sobota, ob 17.30: ROGAŠKA - ALUMINIJ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V soboto bodo odigrana štiri srečanja, v sosedskem obračunu se bodo za točke udarili Slatinčani in Kidričani. Rdeči se bodo v Rogaški Slatini prvič srečali z Oskarjem Drobnetom, zdajšnjim strategom Rogaške, ki ga je spomladi na klopi Aluminija nasledil Robert Pevnik. Slednji je po izpadu iz Prve lige Telemach v roke dobil povsem prenovljeno moštvo, ki je sezono odprla s štirimi točkami. Aluminij je v prvem krogu slavil v Krškem, prva domača tekma proti Iliriji pa ni postregla z zadetki. Sobotni gostitelji še čakajo na prvo zmago sezone, a drži tudi to, da so za zdaj še neporaženi. Po točki v Šiški so se z remijem vrnili tudi iz Velenja, s kakšnim razpletom pa bo postregla prva domača tekma?

 

Sobota, ob 17.30: PRIMORJE - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Prestolnica burje bo gostila primorsko-koroški spodad Ajdovcev in Ravenčanov. Tekmeca se v srečanje podajata s podobnim izhodiščem, saj sta po uvodnem porazu vknjižila zmago v drugem krogu prvenstva. Nogometaši Primorja so v Kranju z goloma Marka Guliča in Eliana Demirovića presenetili Triglav, Fužinar pa je s petimi zadetki odpravil Bilje. S tremi zadetki v mreži gostov s Primorske se je izkazal Faris Zubanović, ki je v polno meril že v uvodnem krogu sezone in je trenutno najboljši strelec lige. V ajdovskem klubu veliko zadetkov pričakujejo od najnovejše pridobitve, saj se je rdeče-črnim pridružil Marko Nunić. Otrok Olimpije se je nekaj let dokazoval na tujem, v 2. SNL pa je že dosegel 33 zadetkov.

 

Sobota, ob 17.30: VITANEST BILJE - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Biljenci so v sezono vstopili s skalpom kranjskega Triglava, Primorci pa so uvodno vtis pokvarili s kar petimi prejetimi zadetki na Koroškem. Črno-bela obramba ni znala zaustaviti Farisa Zubanovića in Chrisa Cenerja, četa Dominika Beršnjaka pa se bo skušala svojim pristašem odkupiti na domačem igrišču. V Dolinci bodo v soboto gostovali Bistričani, ki so se v 2. SNL predstavili z zmago in remijem. Najprej je v Dekanih padel Jadran, četa trenerja Franca Fridla pa je na prvi domači tekmi točko odščipnila še Dobu. Štajerci so v tem tednu s podpisom potrdili sodelovanje s celjskim prvoligašem, ki je že pred sezono na kaljenje pod Pohorje poslal nekaj mladih nogometašev. Med njimi je tudi Tai Matea Panić, v minuli sezoni najboljši strelec mladinskega prvenstva se je drugoligaškega prvenca veselil na tekmi z Dobom.

 

Sobota, ob 17.30: ROLTEK DOB - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Napoved sobotnih obračunov zaključujemo v Dobu. Modri bodo pričakali Beltinčane, ki so po dveh krogih prvenstva najlepše presenečenje lige. Poleti močno spremenjena in tudi pomlajena zasedba je v prvem krogu premagala Velenjčane, pred dnevi pa je bila boljša še od Dekančanov. Prekmurci so na dveh domačih tekmah dosegli pet zadetkov, mreža rumenih pa je še nedotaknjena. Bo tako ostalo tudi po prvem gostovanju sezone? Tudi Dob je po dveh krogih še neporažen, domači zmagi v spopadu s Fužinarjem je sledila še točka v Slovenski Bistrici. Jernej Javornik lahko računa na zanimivo mešanico mladostne energičnosti in izkušene zrelosti, še vedno pa na zelenicah vtraja tudi 40-letni Klemen Kunstelj.

 

Sobota, ob 17.30: JADRAN DEKANI - RUDAR VELENJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Nedelja bo postregla še s tremi preizkušnjami, Dekančani bodo prve točke sezone napadali proti Rudarju. Tudi Velenjčani ne morejo biti pretirano zadovoljni z odprtjem sezone, v kateri merijo proti samemu vrhu lestvice. Simon Dvoršak se je na klopi knapov predstavil s porazom v Beltincih, v drugem krogu pa so točko v Šaleški dolini odščipnili Slatinčani. Jadran še čaka na prvo točko, četa Alena Šćulca pa Bistrici in Beltincem še ni zabila zadetka. Kako pa je z medsebojnimi dvoboji v preteklosti. Jadran in Rudar sta se v 2. SNL prvič srečala v sezoni 2020/21, tedaj pa so tesno zmago z izidom 1:0 vknjižili Velenjčani. Šaleški drugoligaš je z minimalno razliko dobil tudi oba dvoboja v minuli sezoni.

 

Nedelja, ob 17.30: ILIRIJA 1911 - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Damjan Novarlič
Prepoved igranja: /

Tudi v prestolnici se bosta srečala kluba, ki po dveh krogih 2. SNL še čakata na prvo zmago. Ilirija po dveh neodločenih izidih - Ljubljančani so remizirali z Rogaško in Aluminijem - lovi tudi prvi zadetek sezone, ob tem pa je mreža Šiškarjev še nedotaknjena. Za zdaj je bolj propustna obramba nedeljskih gostov iz Grosupljega, zadnja vrsta Brinja je na dveh tekmah klonila petkrat. Varovanci trenerja Gorana Markovića so na otvoritveni tekmi na novomeškem Portovalu prejeli štiri zadetke, še enkrat pa so pokleknili na domači tekmi s Krškim, a je bil gol Milana Đajića dovolj za krstno točko v 2. SNL. Izkušeni napadalec je v pred prihodom v Grosuplje nosil dres Ilirije, zato zelenico v prestolnici pozna kot lasten žep. Lahko zatrese tudi mrežo Ljubljančanov?

 

Nedelja, ob 17.30: KRKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Nogometaši Triglava so junija igrali v kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach, vstop v novo sezono 2. SNL pa je bil precej skromnejši. Kranjčani so po porazu v Biljah izgubili še domačo tekmo z Ajdovci, po dveh tekmah s primorskima tekmecema pa je pred Gorenjci nova zahtevna preizkušnja. Četa Safeta Hadžića bo gostovala pri Krki, ki v letu 2022 še ne pozna ligaškega poraza. Dolenjci so na krilih Dina Kapitanovića napolnili gol Grosupeljčanov, celo kožo pa so izvlekli tudi na zahtevnem gostovanju v Lendavi. Obračun z Nafto ni ponudil zadetkov, še nikoli doslej pa se v 2. SNL z začetnim izidom nist razšla Krka in Triglav. Novomeščani in Kranjčani so doslej odigrali že 12 drugoligaških tekem, še nikoli do zdaj pa ni bilo remija. Gorenjcem je pripadlo kar deset medsebojnih tekem.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA