Regionalni obračun v Velenju

Hervis pokal Slovenije počasi prehaja v sklepno fazo. Jutri bodo na sporedu prve tekme 4. kroga oziroma četrtfinala tekmovanja. Pokukali smo v tabore osmih najboljših in preverili kakšno je razpoloženje pred prvimi četrtfinalnimi dvoboji.

Interblock – Nafta Lendava

Nafto pri želenem preboju v polfinale čaka navidez najtežje delo.  Za uvrstitev med štiri najboljše bodo morali Lendavčani preskočiti dvakratne zaporedne pokalne prvake. Veliko dela bi Vučičevićevi varovanci naredili že z dobrim rezultatom v Ljubljani. Tega se zaveda tudi kapetan Nafta, Damjan Ošlaj, ki pa zaradi poškodbe na zadnjem prvenstvenem obračunu v prestolnici ne bo mogel nastopiti: “Lepo bi bilo ne izgubiti, doseči kakšen zadetek, še krasnje pa zmagati.  Tekma v Ljubljani je seveda pomembna, toda potnika med štiri najboljše bo odločil dvoboj v Lendavi. Na njem si bomo na vsak način skušali zagotoviti pot v polfinale.”

Načrti nogometašev Interblocka so kajpak drugačni. Že na prvi tekmi si želijo priigrati rezultat, ki bi jim omogočil relativno mirno pot v Prekmurje. “Prvenstvenega zmaga v Velenju nas je napolnila s samozavestjo, tako da pričakujemo pokalni dvoboj optimistični. Upamo, da se bo vse skupaj zasukalo v naš prid,” razmišlja Interblockov napadalec in strelec zadetka v Velenju Robert Berič.

Maribor – Triglav Gorenjska

Aktualni državni prvaki, ne glede na vrsto tekmovanja, ciljajo k najboljšemu. Tako bo tudi v pokalnem tekmovanju, kjer imajo iz zadnjih let kar nekaj neporavnanih računov.  “Maksimalno smo motivirani in na prvi tekmi si želimo pred povratnim dvobojem pripraviti dobro izhodišče. Po uspešnem začetku v spomladanskem delu prvenstva je stanje v moštvu izjemno dobro,” pred prvim četrtfinalnim srečanjem razmišlja trener Maribora, Darko Milanič, ki noče niti slišati o kakšni preračunljivosti pred jutrišnjim dvobojem: “Pokalna tekmovanja so po svetu prinesla že veliko senzacij, zato taktiziranje ne pride v upoštev. Gremo na polno.”

Drugoligaš Triglav ima navidez med osmerico najboljših najmanj možnosti za napredovanje. Toda presenečenja so možna in nanj po tihem upajo tudi na Gorenjskem. “Zgodovina pokalnih tekmovanj je polna zanimivih rezultatov. Vsak naš zadetek bi bil uspeh in obenem tudi povabilo na povratni obračun čez teden dni,” so pred potjo na Štajersko med drugim zapisali na uradni spletni strani kranjskega drugoligaša.

Domžale – HiT Gorica

Nogometaše Domžal pred jutrišnjim dvobojem z Gorico upravičeno tarejo skrbi.  Tri zaporedne zmage gostov, pregovorna uspešnost “kockarjev”  v domžalskem Športen parku in ne preveč dobra forma, so dejavniki, ki strategu Domžal Darku Birjukovu povzročajo sive lase. “Prva tekma ne bo odločilna, toda vseeno moramo odigrati pametno.  Fantje znajo stopiti na žogo, ko je potrebno, in upam, da bodo v sredo uspešni. Naredil bom vse, da jih bom dobro pripravil,” razmišlja Birjukov, ki si dan pred dvobojem z Goričani ni upal napovedati zamenjav v moštvu.

Rudar Velenje – CM Celje

“Jutri bo drugače. Rudarju bomo poskušali čim prej zabiti zadetek in pripeljati srečanje k varnemu koncu ter si pred povratno tekmo zagotoviti prednost,” se je ozirajoč se na zadnji poraz Celjanov v Velenju pred dobrimi desetimi dnevi, k jutrišnjemu gostovanju obrnil eden najizkušenejših članov moštva, Sebastjan Gobec. Nekdanji kapetan Celjanov se je ob tem vrnil še v Ljubljano, kjer so “grofje”  v soboto zabeležili prvo spomladansko zmago: “Zmaga je prišla ob pravem času. Končno se nam je vse poklopilo in to je dober obeta za prihajajoča srečanja.”

Če gre Celjanom na boljše, pa se v Velenju po porazu z Interblockom ubadajo z novimi težavami. Klub se je sporazumno razšel s trenerjem prvega moštva, Marjanom Pušnikom, člansko moštvo pa je do konca sezone prevzel Franci Oblak.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA