Remi med Celjem in Gorico

Celje - Gorica 1:1 (0:1)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 400, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj) in Praprotnik (Ljubljana).
* Strelca: 0:1 Žigon (41.), 1:1 Volaš (63.).
* Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić, Travner (od 56. Požeg Vancaš), Pungaršek, Pišek, Cvijanović (od 70. I. Hadžić), Podlogar, Čirjak, Volaš.
* Gorica: Sorčan, Gregorič (od 87. Curk), Kavčič, Jogan, Škarabot, Nagode (od 77. Osuji), Grudina, Kolenc, Arčon (od 83. Franciosi), Žigon, Burgić.
* Rumeni kartoni: Pišek, Volaš; Burgić.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so prekinili niz treh porazov na tekmah s Celjani. Na celjski Areni Petrol so po zaslugi razpoloženega Dejana Žigona osvojili točko, kar pomeni da tekmeca na prvenstveni lestvici še naprej tičita skupaj na četrtem in petem mestu s po 27 točkami.

Prvi polčas do bili Novogoričani, čeprav so bili Celjani tisti, ki so bili konkretnejši in napadalnejši. Celjani, ki so prednjačili tudi v posesti žoge, so v prvih 45 minutah sprožili sedem strelov, od tega pet v okvir vrat, toda nobenega posebej nevarnega za Grego Sorčana v novogoriških vratih. Na drugi strani pa so Primorci izkoristili enega od dveh strelov, v 41. minuti je namreč z leve strani v nasprotni kot celjskih vrat zadel prav Žigon.

V uvodu drugega polčasa so Celjani nadaljevali s pobudo, si priigrali nekaj strelov, ki pa spet niso bili dovolj dobri oziroma natančni za izenačenje. V 63. minuti pa so vendarle unovčili pritisk proti vratom gostov, po kotu Lovreta Čirjaka je za 1:1 z glavo zadel Dalibor Volaš. Ta je v nadaljevanju še dvakrat nevarno, a ne dovolj natančno sprožil iz kazenskega prostora, medtem ko je bil pri gostih do konca tekme še najbolj nevaren poskus Mirana Burgića v 88. minuti, žogo po njegovem strelu z glavo je Matic Kotnik odbil.

Celjani bodo v 21. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo gostili Radomljane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Gorica
    Goričani so med tednom prekinili skoraj dvomesečno čakanje na zmago. Srebrničevo četo čaka še zadnje jesensko gostovanje, Primorci odhajajo v knežje mesto, k moštvu, ki je dobilo zadnje tri medsebojne tekme.

DELI NA