Remi med Celjem in Koprom

Celje - Luka Koper 1:1 (0:1)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Žganec, Praprotnik (Ljubljana), Kovačič (Preserje).
* Strelca: 0:1 Pučko (21.), 1:1 Rahmanović (71.).
* Celje: Rozman, Pišek, Džinić, Hadžić, Travner, Cvijanović, Pungaršek (od 90. Lovrečič), Podlogar, Požeg Vancaš (od 46. Rahmanović), Čirjak, Volaš (od 78. Vidmajer).
* Luka Koper: Simčič, Horvat (od 87. Andrejašič), Dedić, Sikošek, Pranjić, Teijo (od 82. Pekuson), Biljan, Pučko, Ibričić, Valencia, Muslimović (od 73. Štromajer).
* Rumeni kartoni: Pungaršek, Hadžić, Pišek; Teijo, Pranjić, Biljan.
* Rdeč karton: Pišek (74.).

Koprčani so se na četrti zaporedni tekmi ostali brez zmage. V Celju so bili na dobri poti, da prekinejo črno serijo, saj do 71. minute ni bilo videti, da bi lahko nerazpoloženi Celjani izenačili, a nato se je zgodilo prav to, potem ko je Amer Rahmanović dosegel pravi evrogol, s kakšnih 18 metrov je zadel pod stičišče vratnice in prečke. Neodločen izid pa je vendarle realen pokazatelj tega, kar se je na igrišču dogajalo, saj niso blesteli ne eni ne drugi.

Začetek tekme je napovedoval, da se gledalci ne bodo dolgočasili. Ves čas tekme agilni domači napadalec Dalibor Volaš se je že v drugi minuti znašel sam pred vratarjem, ga tudi preigral, a z žogo zašel preveč v kot, tako da je ni mogel poslati v mrežo. Na odgovor Koprčanov je bilo treba počakati do 16. minute, ko so izvedli lepo akcijo, Danijel Pranjić je žogo z leve strani lepo podal do Joela Valencie, toda ta je slabo streljal.

Koprčani pa so bili bolj natančni v 21. minuti, ko so Celjani podarili žogo Mateju Pučku, koprski napadalec pa je s kakšnih 20 metrov močno in natančno meril. S tem si je Koper zagotovil nadzor nad tekmo, čeprav bi domači še v prvem delu lahko izenačili. V 40. minuti je domači vratar Matjaž Rozman strel Lovra Čirjaka odbil v kot, po katerem je do strela z glavo prišel še Jure Travner, a je streljal čez gol. Le nekaj trenutkov pozneje bi v kazenskem prostoru lahko bolje reagiral Volaš, ki pa žoge ni dobro zadel.

Drugi del je bil nezanimiv vse do izenačenja. Pred njim je bil Senijad Ibričić z prostega strela, Volaš pa se nekaj minut pozneje spet ni dobro znašel pred vratarjem Vasjo Simčičem. V 71. minuti pa so domači kar nekoliko nepričakovano izenačili, ko je res lep zadetek dosegel rezervist Rahmanović.

Štajerci so dobili krila, a jih hitro spet izgubili, saj so v 74. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, zaradi drugega rumenega kartona si je predčasno pot v slačilnico prislužil Janez Pišek. Kljub temu pa so iz prekinitev prišli do dveh priložnosti, vendar sta bila Rahmanović in Elvedin Džinić premalo natančna.

Še najlepšo priložnost za spremembo izida pa so imeli Koprčani, dobro minuto pred iztekom rednega dela je Pučko pritekel sam pred vratarja, poslal žogo čez njega, a je švignila tudi mimo gola. Dvoboj ekip, ki jih vodita hrvaška Igorja, Jovičević, ki je bil tokrat še na tribuni, in Pamić, ki je prvič vodil ekipo Kopra na klopi, se je tako končal brez zmagovalca.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Luka Koper
    Zastor nad 13. krogom Prve lige Telekom Slovenije bo padel po nedeljskem dvoboju na Areni Petrol. Tako Celjani kot Koprčani se bodo predstavili z novima strategoma, na domači klopi bo debitiral Igor Jovićević, goste bo prvič vodil Igor Pamić.

DELI NA