Remi tudi v Krškem

Krško - Ankaran Hrvatini 2:2 (2:1)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Žganec(Ljubljana), Kovačič (Ljubljana), Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 1:0 Škrbić (8./11-m), 1:1 Kidrič (26.), 2:1 Mujan (29.), 2:2 Klapan (64.)
* Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Diyoke, Krajcer, Škrbić, Mandić (od 87. Gajić), Jakolić, Mujan, Nakić (od 46. Jurina), Kovačič (od 67. Jovanović).
* Ankaran Hrvatini: Papadopoulos, Karamatić, Gliha, Meledje, Badžim, Dautović, Primc, Škvorc, Kidrič (od 90. Pahor), Delgado (od 57. Klapan), Humar (od 76. Matošević).
* Rumeni kartoni: Diyoke; Humar, Meledje, Karamatić, Matošević.
* Rdeč karton: /.

Krško in Ankaran sta odigrala prvo prvoligaško tekmo, ki se je končala z delitvijo točk. Z novo osvojeno točko so nogometaši iz Posavja še naprej največje presenečenje dosedanjega dela Prve lige Telekom Slovenije. Na petih tekmah so namreč zbrali osem točk in so četrti, pred njimi so le Olimpija, Maribor in Domžale, ki pa so zbrali enako število točk kot varovanci Stipeta Balajića.

Ankarančani bo morali še počakati na zgodovinsko prvo zmago med prvoligaši, ki pa so jo danes lovili s četverico novincev, grškim vratarjem Panagiotisem Papadopoulosom, francoskim napadalcem Bradleyjem Meledjejem ter hrvaškima branilcema Dinom Škvorcem in Tinom Karamatićem.

Domača ekipa je že v osmi minuti prišla do prednosti. Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Milijan Škrbić je priigral enajstmetrovko, si nato sam nastavil žogo na belo točko in zanesljivo zadel šestič na peti tekmi.

V 26. minuti je eno redkih priložnosti gostujoče ekipe v prvem polčasu izkoristil Rok Kidrič, ki je prišel do strela z roba kazenskega prostora in žogo spravil za hrbet Marka Zalokarja.

Veselje Ankarana ni trajalo dolgo, že tri minute kasneje so bili Primorci spet v zaostanku. Krčani so ob kotu stisnili gostujočo obrambo v kazenski prostor, Tonči Mujan, ki ga je izvedel, pa je prišel do odbite žoge in s kakšnih 20 metrov z desne strani premagal Papadopoulosa. V zaključku prvega polčasa je Krško prišlo še do dveh strelov, ki pa nista bila posebej nevarna za Papadopoulosa.

V drugem polčasu so izbranci gostujočega trenerja Vlada Badžima več tvegali in napadal, v 64. minuti pa drugič na tekmi izenačili. Gosti so imeli prosti strel, Luka Badžim ga je izvedel, prvi poskus Primorcev je Zalokar odbil, toda žoga je prišla do rezervista Mihovila Klapana, ki je z roba kazenskega prostora zadel gol.

V 73. minuti je Nikola Mandić zatresel mrežo za Krško, toda sodniki so gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili. Nevaren je bil tudi Klemen Šturm v 79. minuti, ko se je odločil za udarec na gol s prostega strela z leve strani, žogo pa je poslal čez gol. V 90. minuti je imelo Krško še zadnjo lepo priložnost. Mujan je bil nevaren s prostega strela, grški vratar se je izkazal z obrambo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Ankaran Hrvatini
    Edina nedeljska preizkušnja bo odigrana v Posavju. Peti krog prvenstva bodo zaključili Krčani in Ankarančani, ki so se v preteklosti že srečevali v drugoligaški konkurenci, v nedeljo pa se bodo prvič udarili še v PLTS.

DELI NA