Remi zadostoval za drugi krog

Domžale so se po remiju na povratni tekmi v Luksemburgu prebile v drugi krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Rumeni so ob polčasu zaostajali, po uri igre pa je prednost Swifta izničil Mattias Käit. V torek ob Kamniški Bistrici gostuje finska Honka.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - PRVI KROG

SWIFT - CELJE 1:1 (1:0)

Stade Josy Barthel, sodniki: Davidov, Dojnov, Nikov (vsi Bolgarija).
Strelca: Sene (31.); Jakupović (60.).
Rumeni kartoni: Loua, Zenadji; Pišek.
Rdeči kartoni: /.
Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Käit (od 78. Podlogar), Ibričić, Pišek, Jakupović, Kolobarić (od 90. Markuš).
Swift: Dupire, Pierrard, Schnell, Prempeh, Loua (od 86. Shala), De Sousa (od 86. Electeur), Garos (od 69. Zenadji), Minolien (od 69. Malget), Colella (od 77. Avdušinović), Stolz, Sene.

Domžalčani, pri katerih je trener Dejan Djuranović opravil eno menjavo v prvi enajsterici, so dvoboj odprli precej bolje kot teden dni prej. Že v drugi minuti so zatresli mrežo tekmeca, a je zadetek, ki ga je po podaji Senijada Ibričića z glavo dosegel Mattias Käit, zaradi prepovedanega položaja glavni delivec pravice iz Bolgarije Georgi Davidov s pomočjo stranskih sodnikov razveljavil.

Slovenski predstavnik je prevladoval na igrišču, v osmi minuti pa je po lepi podaji Ibričića slabo streljal Arnel Jakupović. Slednji se je v priložnosti znašel tudi v 16. minuti. Na glavo je dobil podajo Svena Šoštariča Karića z leve strani, žogo pa je eden od luksemburških branilcev nevede poslal prek vrat. V 26. minuti je dlani domačega vratarja Geordana Dupireja iz prostega strela ogrel Ibričić, po posledičnem kotu pa je novo lepo priložnost z glavo zapravil Jakupović in žogo poslal za las mimo leve vratnice.

Gostitelji so bili povsem nenevarni, v 31. minuti pa so izkoristili nepazljivost in slabo posredovanje Damjana Vukliševića. Hamidou Sene je sam stekel proti Ajdinu Mulaliću, ta mu je prvi strel ubranil, odbito žogo pa je nato Sene poslal v prazno mrežo. Zadetek domačih je goste zmedel. V 40. minuti pa je znova po napaki Domžal sam proti vratom stekel Sene. Tokrat pa je zelo slabo sprožil in Mulalić je žogo ujel.

Polčas je za Domžale prišel kot odrešitev, a tudi v drugem delu gosti niso strnili vrst. Še naprej niso bili nevarni, zato pa so zapretili domači, a je žoga po strelu Dominika Stolza v 56. minuti zletela mimo desne Mulalićeve vratnice. V 60. minuti pa so Domžalčani le zadeli, potem ko je lepo podajo Zenija Husmanija v gol pretvoril Käit z diagonalnim strelom z levico.

Zadetek v mreži je presekal domačine, ki niso bili več tako nevarni kot v prve četrt ure drugega dela. Gosti pa bi kaj lahko povedli v 75. minuti, a je po nekaj odbitih žogah z roba kazenskega prostora za las nenatančno meril Jakupović. V zaključku dvoboja se je slovenski predstavnik povlekel v obrambo, domači pa nikakor niso mogli resneje ogroziti domžalskih vrat in ostalo je pri neodločenem izidu.

Domžalčani so pred tednom dni dobili prvo tekmo, takrat z 1:0, potem ko je edini zadetek v drugem polčasu dosegel Andraž Žinič. V drugem krogu kvalifikacij se bodo Domžalčani pomerili proti finskemu predstavniku Honka Espoo, ki je s skupnim izidom 3:1 izločil ferski Runavik.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA