19.09.2022 | A
Reprezentanca pričela s pripravami na Norveško

Slovenska nogometna reprezentanca se je danes zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je pričela s pripravami na prihajajoči tekmi Uefa lige narodov proti Norveški in Švedski. Za fanti je že prvi trening v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, ki so ga izpustili Žan Celar, Jan Oblak in David Brekalo. Prvi je zaradi poškodbe že zapustil reprezentančni tabor, medtem ko bosta Oblak in Brekalo prispela na v bazo v večernih urah, saj sta imela še včeraj tekmovalne obveznosti v klubskih sredinah.

Slovenski selektor Matjaž Kek je na reprezentančno akcijo naknadno povabil tudi Jana Mlakarja in Miho Mevljo, ki sta se že pridružila ekipi. Dobre volje nista skrivala niti Jaka Bijol in Sandi Lovrić, ki sta z novim klubom Udinesejem odlično krenila v sezono.

Centralni branilec je v končnici tekme z Interjem dosegel celo ključen zadetek za zmago, potem ko je z glavo premagal nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića. »Zelo lepo je zabiti pred domačimi navijači in polnim stadionom. S Sandijem sva se odlično znašla, pustila dober vtis in upava, da bova tako tudi nadaljevala.«

Bijol je vajen brezkompromisnih dvobojev s spretnimi napadalci v italijanski ligi, tokrat pa ga v reprezentančnem dresu čaka prav poseben izziv, obračun z enim najbolj vročih in najboljših napadalcev na svetu ta hip, Erlingom Haalandom, ki je na zadnjih šestih tekmah za Manchester City zabil kar 11 zadetkov.

»Manchester City je eden najboljših klubov na svetu, Haaland pa nedvomno eden najboljših napadalcev. O njemu se veliko govori, vendar to nima posebnega smisla, saj moramo gledati na Norveško predvsem kot na ekipo. Že na prvi medsebojni tekmi smo dokazali, da ga lahko zaustavimo in verjamem, da bo tako tudi v Stožicah. Če se bomo dobro pripravili na Norveško, potem tudi on ne bo prišel do večjih priložnosti za zadetek,« je odločen Bijol, ki si na zadnji domači tekmi v Uefa ligi narodov želi polnih tribun. »Vsi si želimo dobrega vzdušja in upam, da bomo navijače lahko razveselili, saj si to zaslužijo.«

Njegov reprezentančni kolega in po novem tudi klubski soigralec Sandi Lovrić pred tekmo z Norveško prav tako črpa optimizem iz odličnih predstav pri Udineseju. »Zelo dobro smo začeli sezono, v klubu vlada dobra atmosfera in tudi sam preživljam enega najlepših obdobij v karieri. Zaenkrat gre dobro in upam, da bo tako šlo tudi naprej,« je zadovoljen ofenzivni vezist slovenske reprezentance, ki se zaveda, da bo morala slovenska reprezentanca proti Norveški in Švedski pokazati vse, kar zna.

»Čakata nas dve zelo težki tekmi, ampak pokazali smo, da se lahko z njim enakovredno kosamo. Imamo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo in verjamem, da smo sposobni doseči dobra rezultata,« pravi Lovrić in opozori na skupno karakteristiko obeh slovenskih nasprotnikov. »Obe ekipi sta zelo fizični, kar je po mojem mnenju tudi njihova največja prednost. Potrebno bo biti čvrst v dvobojih in potem bo zagotovo lažje.«

Slovenska nogometna reprezentanca bo v Stožicah gostila Norveško v soboto ob 18.00. Vstopnice hitro pojemajo, preostale pa si lahko zagotovite na standardnih prodajnih mestih Nogometne zveze Slovenije.

View this post on Instagram

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Tekst: MKo
Foto: MAK

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA