06.09.2021 | A
Reprezentanca trenirala na Poljudu, Kek se veseli izziva

Nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v Splitu igrala proti Hrvaški, kar bo njena šesta tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Slovenci so na prvi medsebojni tekmi Hrvate premagali z 1:0, kljub slabši izvedbi proti Malti pa obljubljajo tudi tokrat boj za točke.

"Dobro se zavedamo težkega gostovanja, na drugi strani pa se veselimo tekme v pravem ambientu, ki bo lepo poln. To bo dodaten izziv. Hrvaška ob vsem tem vodi v skupini skupaj z Rusijo. Želja je, da odigramo dobro tekmo in pridemo do dobrega rezultata," je na novinarski konferenci v Splitu dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

"Vemo, kdo je favorit tekme, tega se zavedamo, toda športno je pričakovati dober izid. Ne moreš dvigniti rok v zrak. O kakovosti ni treba razpravljati. Za obe ekipi pa je to tretja tekma v ciklu, kar je težko. Ampak moramo biti odločni, pogumni, osredotočeni, da bi lahko prišli do dobrega izida. Verjamem v igralce in verjamem, da bo Slovenija igrala dobro tekmo," je dodal Kek.

Ta je dodal, da se pri določenih igralcih pozna utrujenost, vprašljiv je Miha Zajc, po drugi strani pa se vrača Josip Iličić. "Zadovoljen sem z odnosom fantov, seveda bodo še napake, toda moramo stremeti k temu, da smo na vsakem treningu boljši, samozavestni. Ne vem, zakaj ne bi bili, ker smo tretji v skupini za Rusijo in Hrvaško. Da, igramo proti favoritu, ampak to je lahko samo izziv."

Ob tem je slovenski selektor poudaril, da zelo spoštuje hrvaško reprezentanco, igralce in njeno kakovost. "Vedno je nekdo favorit, ampak če nimaš dodatnega izziva, da ga premagaš, potem si že nekaj zgrešil v tem športu. Že po žrebu je bilo jasno, da bo skupina izenačena. Moraš biti osredotočen, da lahko prideš do točk. Je pa dejstvo, da je Hrvaška zame bila in je prvi favorit skupine," je dodal Kek in zaključil: "Jasno je, da bomo morali razmišljati o agresiji, drugi žogi, organiziranosti, zanimati pa nas mora tudi gol. Če ne bomo dali njihove zadnje linije pod pritisk, potem bo težava. Sem pa prepričan, da tudi Hrvati razmišljajo o nas."

Kapetan Jan Oblak, ki je povedal, da je bil prav Poljud drugi njegov "resen stadion" po bežigrajskem, kar zadeva spremljanje nogometa, je poudaril, da si želijo odigrati super tekmo. "Da pokažemo določeno kakovost, ki jo taka tekma potrebuje. Da bomo borbeni, požrtvovalni in samozavestni. To je to, kar želimo narediti. Težko je govoriti o rezultatu, vse pa bomo naredili, da bomo iz Splita odnesli pozitiven izid," je povedal prvi zvezdnik slovenske vrste.

Če je bilo vprašanje na prejšnjih tekmah glede samozavesti, Oblak pravi, da ta pride z dobrimi igrami in izidi. "Kar se tiče igre, proti Slovaški ni bilo slabo, proti Malti pa slabša igra, a boljši izid. Samozavesti ne manjka, pokaže pa se v določenem trenutku nekaj živčnosti. Po zmagi z Malto verjamem, da bo jutri na Poljudu vsak od naših igralcev vstopil v igro z veliko samozavestjo."

Določene spremembe sicer v ekipi napoveduje hrvaški selektor Zlatko Dalić, ki je poudaril, da bo moral razmišljati o tem, potem ko so obe dosedanji septembrski tekmi odigrali Josip Juranović, Borna Sosa, Marcelo Brozović in Mateo Kovačić Kovačić ter da tudi Nikola Vlašić čuti utrujenost.

"Morali bomo razmišljati o spremembah, saj je težko pričakovati, da bodo vsi ti igrali na enaki ravni na vseh treh tekmah v enem tednu," je dejal Dalić. Kot pa dodajajo na Hrvaškem, prevelikih sprememb si selektor vseeno ne sme privoščiti, saj je Slovenija spoštovanja vredna ekipa, Hrvaška, ki bo pogrešala Luko Modrića, pa bi z zmago proti njej naredila velik korak proti mundialu.

Tekmo Hrvaške in Slovenije, ki bo enajsta medsebojna (Slovenija ima le eno zmago ter šest porazov ob treh remijih), bodo sodili Francozi Clement Turpin, Nicolas Danos in Cyril Gringore. Hrvaška je sicer 18. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenija pa 66.

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si, MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 11.10.2021 | A
  Ob povratku v Ljudski vrt tesen poraz, a dobra predstava
  Reprezentanca Slovenije se je po šestih letih vrnila v Ljudski vrt, a v dvoboju z Rusijo ni uspela ponoviti uspeha iz leta 2009. Zmage so se razveselil Rusi, četa Matjaža Keka pa je z dobro predstavo pustila pozitiven pečat, a dokončno izgubila možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2022.
 • 10.10.2021 | A
  Kek: S pomočjo gledalcev do dobrega rezultata
  Slovenska nogometna reprezentanca je pred novim dnevom D v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Potem ko je prvega prestala uspešno z zmago na Malti, jo v ponedeljek ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka še težji izziv v obliki ruske vrste. Čeprav je slednja papirnati favorit, ji selektor Matjaž Kek te vloge v štajerski prestolnici ne priznava.
 • 09.10.2021 | A
  Zmaga nad Malto za samozavest, nad Rusijo skupaj z navijači
  Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala sedem od desetih tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Z zmago na Malti je ostala v igri za prvi dve mesti v skupini H, za katerima pa zaostaja za šest točk. Tako se v slovenskem taboru zavedajo nujnosti še treh zmag v boju za Katar.
 • 08.10.2021 | A
  Pred dvobojem z Rusijo napolnili mrežo Malte
  Izbrana vrsta se z Malte vrača z visoko zmago. Četa Matjaža Keka je v domačo mrežo pospravila štiri žoge in poskrbela za dobro popotnico pred tekmo z Rusijo, s katero se bo v ponedeljek udarila v Ljudskem vrtu.
 • 07.10.2021 | A
  Za Slovenci uradni trening na Malti, kjer štejejo le tri točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v Ta'Qaliju igrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Tekmec bo Malta, zmaga za Slovenijo pa je nujna, če hoče še obstati v boju za prvi dve mesti v skupini H. To sta poudarila tudi selektor Matjaž Kek in branilec Petar Stojanović na zadnji novinarski konferenci pred tekmo.
 • 07.10.2021 | A
  Slovenci prispeli na Malto
  Slovenska nogometna reprezentanca se je danes iz mariborskega letališča Edvarda Rusjana odpravila proti Malti, kjer jo jutri ob 20.45 čaka nova pomembna tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.
 • 06.10.2021 | A
  Balkovec: Potrebno bo izkoristiti vsako priložnost
  Pred četrtkovim odhodom na Malto, kjer so temperature še bolj poletne, slovensko nogometno reprezentanco danes popoldne v drugačnih vremenskih razmerah v Kidričevem čaka še en trening za piljenje forme pred petkovim obračunom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 z Maltežani.
 • 05.10.2021 | A
  Ljudski vrt za nov zagon
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes v mariborskem Ljudskem vrtu opravila drugi trening pred prihajajočima kvalifikacijskima tekmama z Malto in Rusijo. Selektor Matjaž Kek je razpolagal z vsemi nogometaši, ki so odločeni popraviti vtis iz septembrske reprezentančne akcije.
 • 04.10.2021 | A
  Slovenci začenjajo priprave na Malto in Rusijo
  Slovenska nogometna reprezentanca danes v Kidričevem začenja priprave na naslednji preizkušnji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022, ko bo najprej v petek gostovala na Malti, v ponedeljek pa bo v Mariboru gostila Rusijo. Do konca kvalifikacij za Slovenijo štejejo praktično le zmage, na pomoč je prišel tudi povratnik Benjamin Verbič.
 • 01.10.2021 | A
  Vstopnice za Rusijo v redni prodaji
  Slovenska nogometna reprezentanca se 11. oktobra vrača v Ljudski vrt, kjer se bo v okviru kvalifikacij za SP 2022 pomerila z Rusijo. Vstopnice so od danes v redni prodaji na standardnih prodajnih mestih Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA