29.05.2024 | A
Reprezentanco na uvodnem treningu nagovoril predsednik vlade

Slovenska izbrana vrsta je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela s pripravami na Euro 2024. Uvodni trening je zaznamoval visok obisk, saj si ga je od blizu ogledal Dr. Robert Golob, predsednik vlade Republike Slovenije, ki je reprezentanci zaželel srečo na velikem tekmovanju v Nemčiji.

Predsednik vlade je ob obisku poudaril pomen povezovanja gospodarstva, turizma in športa ter napovedal poslovno-investicijski kongres Invest&Connect v Münchnu, ki ga organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport ter Nogometna zveza Slovenije ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

 

V Nemčiji bo naše fante bodrilo rekordno število slovenskih navijačev, česar se neizmerno veselijo vsi člani reprezentance. »Številke so zares visoke in to je lepo videti. Prepričan sem, da bo veliko navijačev odšlo v Nemčijo tudi brez vstopnic,« napoveduje pravo slovensko romanje Jaka Bijol, ki si želi, da bo Slovenija na evropskem prvenstvu pokazala svojo kakovost. »Upam da se bomo predstavili v dobri luči. Rezultat je pomemben, želim pa si tudi dobre igre. Mislim, da smo že v preteklosti dokazali, da znamo dobro igrati in da lahko na tem gradimo.«

Podobnega mnenja je tudi Erik Janža. »Prepričan sem, da bomo v Nemčiji dali vse od sebe in pokazali, da smo zasluženo na evropskem prvenstvu,« pravi bočni branilec slovenske reprezentance, ki ne skriva navdušenja nad slovensko nogometno mrzlico. »Že veliko medijsko zanimanje razkriva, da je pred nami nekaj velikega za celotno Slovenijo. Komaj čakam, da vidim številne slovenske navijače na nemških stadionih, ki pojejo slovensko himno. Že sedaj imam kurjo polt. To nam seveda ne sme biti breme, temveč nas mora še bolj podžgati

Slovenijo čakajo atraktivni in zahtevni nasprotniki v skupini C. Prva tekma bo na sporedu 16. junija proti Danski v Stuttgartu, sledil bo obračun s Srbijo v Münchnu 20. junija, zadnja tekma skupinskega dela pa bo 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Kje iskati priložnost za točke? »Vse reprezentance so zelo kvalitetne z vrhunskimi posamezniki. Bi se pa osredotočil na našo reprezentanco, saj to poudarja selektor in to nas je tudi pripeljalo do sem, kjer smo. Mislim, da si nasprotniki na tako velikem turnirju ne bodo privoščili podcenjevanja Slovenije,« je jasen Jan Mlakar, ki obljublja, da bo s fanti naredil vse za čim boljši rezultat.

Samozavesti, predvsem pa odločnosti ne manjka niti Tomiju Horvatu, ki ima za sabo odlično sezono v graškem Sturmu. »Za mano je fantastična sezona, ki smo jo v klubu kronali z dvema lovorikama. Sedaj pa je čas za reprezentanco, za super turnir, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. Odlično je, da smo sedaj tudi mi zraven in lahko pokažemo, kaj znamo,« zaključi 25-letni Prekmurec.

Tekst: MKo
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2024 | A
  Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
 • 15.06.2024 | A
  Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
  Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.
 • 13.06.2024 | A
  Stojanović bo nared za tekmo z Dansko, , Kurtić poudarja pomen dobrega vzdušja
  Iz Wuppertala sta se oglasila Petar Stojanović, ki bo v nedeljo nared za tekmo z Dansko, in veteran Jasmin Kurtić.
 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.

DELI NA