03.09.2010 | U21
Reprezentanti iztržili točko

Slovenska reprezentanca do 21 let se je na velenjskem stadionu Ob jezeru  še zadnjič v tem kvalifikacijskem ciklusu predstavila domači publiki. Za deseterico pa je bil to zadnji nastop pred domačimi navijači v selekciji do 21 let. Moštvi sta se razšli brez zmagovalca (2:2), Slovenija pa je tekmo zaključila le z deveterico.

SLOVENIJA:BELGIJA 2:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Mununga (44.), 0:2 Dequevy (60.), 1:2 Mihelič (63./11 m), 2:2 H. Vučkić (81.).

Slovenija: Koprivec, An. Struna, Škarabot, Vidović, Mijatovič, Marčeta (od 42. Balažic), Rep, Plut (od 46. H. Vučkić), Mihelič, Velikonja, Novinić (od 61. Lazarević).
Selektor: Tomaž Kavčič

Belgija: Mignolet, Capon, Van Gijseghem (od 87. Badibanga), Boyata, Odoi, Nainggolan, Mununga, Dequevy (od 77. Buyens), Tembe, Kums, El Ghanassy.

Rumeni kartoni: H. Vučkić; Kums, Boyata.

Rdeči kartoni: Vidović (27.), Nainggolan (41.), Lazarevič (89.).

Nogometna reprezentanca do 21 let je svojo sedmo kvalifikacijsko tekmo za EP na Danskem končala z remijem. Belgiji, ki trenutno vodi v skupini 8, ni uspelo premagati Kavčičevih varovancev. To je prvi neodločen rezultat slovenskih fantov, ki so do sedaj zbrali sedem točk. S tem pa tudi nimajo več možnosti, da bi se prebili na zaključni turnir. Trenutno so z dvema zmagama v šestih krogih zbrali premalo točk, da bi lahko sodelovali na tekmovanju.

Reprezentanco so skozi celoten kvalifikacijski cikel pestile poškodbe, manjkali so ključni nogometaši prve enajsterice, kljub temu pa je selektor zadovoljen s prikazanim. To dokazuje tudi dejstvo, da se je nekaj nogometašev uspešno priključilo članski izbrani vrsti.

Gostitelji so po izključitvah Jovana Vidoviča in Dejana Lazareviča, ki je debitiral za U21, srečanje končali le z deveterico, kljub temu pa niso dovolili, da bi Belgijci prišli do zmage. Natančna sta bila kapetan Rene Mihelič z bele točke in Haris Vučkič.

Prvi so zapretili Slovenci, ko je novopečeni član štajerskega prvaka Rajko Rep žogo poslal proti Mignoletu, ta pa je žogo odbil stran od gola. Kmalu za Repovo ofenzivo je nevarno streljal tudi Vito Plut, a je bil vratar znova na mestu. V 27. minuti je moštvo ostalo brez Vidoviča, ki je skušal zaustaviti Mokulu Temba, pri tem pa mu je glavni sodnik pokazal rdeči karton. Številčne prednosti gostje niso znali iztržiti, kljub nevarnim poizkusom Kumsa, Mununga in Mokula. Jan Koprivec je bil vedno znova na mestu.

Moči so bile znova izenačene malo pred polčasom, ko je po udarcu s komolcem igrišče zapustil še Nainggolan. Ob polčasu so se Belgijcem nevarni poizkusi pred slovenskimi vrati vendarle izplačali in prišli so do vodstva. Etien Velikonja je skušal izenačiti, veselje pa je preprečila prečka.

V drugem delu so bili nevarnejši Slovenci, a so gostje skušali izkoristiti vsako napako Kavčičevih varovancev. V 60. minuti so gostje vodstvo še povečali, natančen je bil Dequevy. Zaostanek je sprva znižal Mihelič, ki je zaradi igre Belgijcev z roko streljal z enajstih metrov, končnih 2:2 pa je v 81. minuti srečanja postavil mlajši od bratov Vučkič.

Minuto pred sodniškim žvižgom se je Lazarevič, po tem, ko je nasprotnemu igralcu vrgel žogo v glavo, šel hladit v garderobo.  V Velenju je tako ostala točka. Izbrance pa sedaj v torek čaka gostovanje v Ukrajini.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA