01.09.2022 | Ženska A
Resno in zavzeto od prve sekunde

Še dan loči našo žensko člansko reprezentanco do tekme proti Kazahstanu, s katerim se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile jutri, ob 18. uri v Kranju. To bo deveta tekma naših članic v kvalifikacijski skupini, kjer lovijo končno 2. mesto in preboj v dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Kvalifikacije za SP 2023:

2.9.
Slovenija – Kazahstan (18.00)

6.9.
Wales – Slovenija (20.45)

„Iz treninga v trening gremo v podrobnosti,“ pove izkušeno in pomirjeno Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste. „Menim, da smo dobro pripravljene. Se pa zavedamo pomembnosti tekme. Potrebujemo tri točke proti Kazahstanu, potem se lahko pogovarjamo dalje,“ nadaljuje Mateja.

Ekipa se je zbrala v ponedeljek, zdaj pa iz dneva v dan stopnjujejo delovno vnemo.
„V Kazahstanu smo zmagale. Pričakujem, da odigramo resno in zavzeto. Brez podcenjevanja. Ključno bo, da gremo v tekmo s 100-odstotno miselnostjo. Kar ne bo blizu temu, se nam lahko maščuje in nas stane dragocenih točk. Svež je še spomin na tekmo proti Grčiji, ki nismo bile pri stvari,“ opozarja kapetanka.

„Veselimo se petka. Vemo, da bo to prava tekma. Bomo pa morale biti zbrane v zaključkih akcij. Ne smemo si dovoliti, da pademo na njihov nivo,“ še izvemo od Mateje, ki si želi, da reprezentanci uspe.

„Čuti se, da so to ključni in zelo pomembni dnevi za nas, da naredimo nekaj, o čemer sanjamo že lep čas. Vemo, da smo sposobne, vemo, da zmoremo, da to izpeljemo, kot si želimo in hočemo. Rabile bomo tudi nekaj športne sreče. Da izkoristimo svoje priložnosti in pokažemo vsem, da sodimo v sam vrh ženskega nogometa,“ Mateja Zver o pomembnosti reprezentančne akcije, ki jo je obeležil tudi obisk svetovne skakalne prvakinje Eme Klinec. „Počaščene in vesele smo bile tega obiska,“ poudari Mateja, ki za konec doda še tole: „Celo kariero si želim, da bi zaigrala na velikem tekmovanju. To bi bila krona kariere!“

2:0 v Kazahstanu

Slovenija je v dosedanjih osmih tekmah v kvalifikacijski skupini I zbrala 14 točk, kar je v tem trenutku dovolj za 3. mesto. Za drugouvrščenim Walesom zaostaja za dve točki. Prvo mesto, zasedla ga je Francija (v osmih tekmah prav toliko zmag), vodi neposredno na svetovno prvenstvo, drugouvrščene reprezentance pa se bodo merile v dodatnih kvalifikacijah. Kazahstan v skupini zaseda 6. mesto. V osmih tekmah je izgubil vsakič, na teh tekmah je prejel 30 golov, dosegel pa štiri. Na prvi medsebojni tekmi v Kazahstanu je Slovenija zmagala z 2:0, gola sta prispevali Lara Prašnikar in Kristina Erman.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.11.2022 | Ženska A
  Lara Prašnikar za zmago
  Na vrhu v 2. nemški ligi ostaja RB Leipzig s Korino Laro Janež, z branjenjem v močni španski ligi nadaljuje Zala Meršnik, do zmag tudi Split z Luano Zajmi in Laro Ivanuša.
 • 24.11.2022 | Ženska A
  Kapetanka za zgodovino, med strelkami tudi Zajmi in Ivanuša
  V sredo se je liga prvakinj nadaljevala tudi za naše legionarke. Mateja Zver je s St. Pöltnom spisala zgodovino – postali so prva avstrijska ekipa z zmago v rednem delu lige prvakinj. Z 1:0 so slavile v Pragi, Mateja Zver je igrala 90 minut. Na delu tudi ostale legionarke.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  V Kopru premagale Kosovo
  Ženska članska reprezentanca je z zmago na pripravljalni tekmi proti Kosovu sklenila leto 2022. V Kopru so varovanke selektorja Boruta Jarca s 3:1 premagale tekmice. Mateja Zver je dosegla dva gola, enega je ob svojem debiju v dresu članic prispevala še napadalka Rome Zara Kramžar.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec pred kamerami proti Kosovu
  Danes bo ženska članska reprezentanca odigrala zadnjo tekmo v koledarskem letu 2022. V pripravljalni tekmi bodo varovanke selektorja Boruta Jarca v Kopru igrale proti Kosovu, tekma se začne ob 15. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec jeseni še gol kapetanke
  Danes se bo članska reprezentanca pomerila z izbrano vrsto Kosova. Pred prihodom na priprave so naše legionarke opravile z ligaškimi tekmami, čez nekaj dni pa se tekmovanja nadaljujejo. Prednjačijo pokalni obračuni.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Po 4. Uefini konferenci selektorjev ženskih članskih reprezentanc
  V začetku tega meseca je v Angliji na sedežu angleške nogometne zveze potekala že 4. Uefina konferenca za selektorje ženskih članskih reprezentanc. Izobraževanja sta se udeležila tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja pri NZS, in selektor članske ženske reprezentance Borut Jarc.
 • 11.11.2022 | Ženska A
  Leto želijo končati z zmago
  Na slovenski Obali naša ženska članska reprezentanca končuje priprave. Jutri ob 15. uri se bo na koprski Bonifiki pomerila z izbrano vrsto Kosova, prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 07.11.2022 | Ženska A
  Danes zbor, v soboto proti Kosovu
  „Ženska reprezentanca je po koncu kvalifikacij za SP 2023 v fazi doselekcioniranja. Vse to poteka v skladu s planom in načrtom. Za tokratno akcijo smo vpoklicali nekaj mladih igralk, ki bi jih radi videli na delu,“ pred zborom pove selektor Jarc, ki načrtuje, da so prihodnjega poletja doselekcionira izbrano vrsto.
 • 03.11.2022 | Ženska A
  Prihodnje leto začetek ženske nogometne lige narodov
  Tako kot v moški izvedbi lige narodov bodo reprezentance razdeljene v lige glede na uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife. Države bodo razdeljene v tri lige, znotraj vsake pa bodo štiri oziroma tri reprezentance igrale v skupinah, so potrdili pri Uefi.
 • 28.10.2022 | Ženska A
  Nova akcija članic, v Kopru proti Kosovu
  Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo zbrale vnovič 7. novembra. Selektor Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa na akcijo. V sklopu akcije, ki bo potekala na slovenski Obali, bo Slovenija na koprski Bonifiki v soboto, 12.11., odigrala tudi prijateljsko tekmo proti reprezentanci Kosovu.

DELI NA