10.03.2024 | Prva liga Telemach
Rogaška do pomembnih točk proti Radomljam

Rogaška - Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)

* Športni center Rogaška Slatina, sodniki: Mertik, Herženjak, Špur.
* Strelec: 1:0 Korošec (45.).
* Rogaška: Lorber (od 2. Mulalić), Pirtovšek, Vujčić, Flis, Kambič, Thalisson, Lovrić (od 83. Ruškovački), Prenkpalaj (od 60. Diaby), Kurež (od 83. Satchwell), Korošec, Mijić.
* Kalcer Radomlje: Velić, Hrvoj (od 46. Vokić), Ševelj (od 76. Krolo), Koderman (od 61. Letaj), Dobrovoljc, Korun, Davidović (od 46. Kukovec), Gnjatić, Šošić, Cruz, Barnabas (od 76. Pogačar).
* Rumeni kartoni: Thalisson, Diaby; Korun, Koderman.
* Rdeči karton: Korun (86.).

Uvodna tekma nedeljskega sporeda v Prvi ligi Telemach je ponudila sosedski obračun z dna prvenstvene lestvice. Nogometaši Rogaške so tekmo pred domačimi navijači pričakali v solidni formi, po remiju proti Mariboru so v prejšnjem krogu v gosteh premagali še Koper. Radomljani so medtem po zmagi nad Koprom sredi februarja na zadnjih štirih tekmah vpisali le točko. Remizirali so z Muro, izgubili pa proti Olimpiji, Aluminiju in Bravu.

Oboji so v tekmo krenili tudi z lepo popotnico iz pokalnega tekmovanja. Rogaška je med tednom premagala lendavsko Nafto, Radomljani pa so pripravili presenečenje in izločili Maribor. A po današnjem obračunu bodo boljše volje nogometaši Rogaške, ki so dosegli šesto zmago v sezoni, predvsem pa so se odlepili z dna lestvice, kjer so zdaj Radomlje s točko manj od današnjih tekmecev.

V današnji dvoboj so pogumneje krenili Slatinčani, a si v uvodnih minutah nihče ni pripravil resnejših priložnosti. V osmi minuti so nekoliko nevarnejši postali gostje, ko je po predložku z glavo nenatančno meril Caio Cruz. Tudi za tem je Rogaška še naprej imela več od igre, a so tudi Radomljani v tekmi redkih priložnosti prihajali pred vrata tekmeca.

V 19. minuti je z razdalje poskušal Marko Prenkapalaj, a je bil na pravem mestu gostujoči vratar Emil Velić. V 23. minuti pa je bilo vroče pred domačim golom, ko je v gneči streljal Ognjen Gnjatić, žoga pa se je odbila od vratnice. Dve minuti za tem je polprotinapad Radomelj zaključi Stjepan Davidović, a preslabo, da bi premagal domačega vratarja Ajdina Mulalića.

Prenkpalaj je nato iz prostega strela meril visoko prek vrat. V 39. minuti je po strelu Žana Flisa žoga zletela precej mimo gola. Odločilni trenutki prvega polčasu pa so prišli tik ob koncu. Sprva je Vicko Ševelj streljal od daleč, a je bil Mulalić znova na mestu.

Takoj za tem so na drugi strani udarili domačini. Ti so po napaki iz avta Radomelj izpeljali hiter protinapad, ki ga je v drugo zaključil Alen Korošec. Velić je namreč njegov prvi strel še ubranil, v drugo pa bil premagan za vodstvo Rogaške z 1:0.

Takoj po glavnem odmoru so bili Radomljani nekoliko nevarnejši tekmec, imeli nekaj manjših priložnosti, a je ostalo pri prednosti Rogaške.

V 69. minuti je Patrik Mijić po dolgem času imel novo priložnost, a je strel napadalca Rogaške ubranil Velić. Deset minut zatem je imel Madžid Šošić lepo priložnost za izenačenje, ko je iz voleja sprožil z desne strani izven kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo vratnice.

Zanimivo pa je postalo pet minut pred iztekom rednega dela. Takrat je Uroš Korun storil nespametno potezo in odrinil domačega stratega Oskarja Drobneta ter si tako prislužil rdeči karton. A vseeno so gostje imeli lepo priložnost tudi z igralcem manj, ko se je Šošić sam znašel pred domačo številko ena, a se je Mulalić spet izkazal.

V sodniškem dodatku je imel po napaki gostujoče obrambe Shakeone Satchwell priložnost za potrditev treh točk, a mu je slavje preprečil Velić, vseeno pa je ostalo pri zmagi Rogaške.

Slatinčani bodo v naslednjem krogu v sredo gostovali pri Aluminiju, Radomlje pa bodo doma gostile Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Radomlje
    Pred Rogaško je serija tekem proti neposrednim tekmecem za prvoligaški obstanek, v nedeljo bodo črno-beli gostili devete Radomlje. Nedeljska nasprotnika ločita le dve točki, kakšna bo razlika po tekmi?

DELI NA