19.11.2022 | 2. SNL
Rogaška dobila dvoboj preobratov z Rudarjem, Kidričani premagali Ilirijo

Predzadnji jesenski krog je postregel s slavjem vodilne trojice. Vodilni Slatinčani so v obračunu preobratov s 5:3 premagali Velenjčane, Krka je bila boljša od Nafte, Kidričani pa so v Ljubljani premagali Ilirijo.

Rogaška pred zadnjim jesenskim krogom, v katerem se bo z Aluminijem udarila za prvo mesto, ostaja na vrhu lestvice. Varovanci trenerja Oskarja Drobneta so niz neporaženosti podaljšali na zadnji domači tekmi pred zimskim premorom, v dvoboju preobratov so bili boljši od Rudarja. Obračun osmih zadetkov so z golom odprli Velenjčani, v 14. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Filip Kosić, a so gostitelji po udarcu Anela Hajrića izenačili že v naslednjem napadu minuto kasneje. V 36. minuti je za vodstvo Rogaška zadel Nejc Gradišar, a šesti gol napadalca ni bil dovolj za vodstvo črno-belih ob polčasu. V 39. in 45. minuti je dvakrat udaril Nik Omladič in Rudar je po polovici srečanja vodil z 2:3. Drugi polčas so precej bolje odprli Slatičani, Nejc Gradišar je izenačil po manj kot dveh minutah igre, Velenjčani pa so se v zaostanku znašli v 62. minuti, ko je še drugič na tekmi udaril Anel Hajrić. Sedem minut zatem se je "hat-tricka" veselil še Nejc Gradišar in Slatinčane z osmim golom sezone obdržal na prvem mestu.


Kidričani ostajajo za petami Slatinčanov, saj so se v prestolnici veselili treh točk. Domača mreža se je prvič zatresla v 20. minuti, ko so rdeči z lepo akcijo izigrali ljubljansko obrambo, v kazenski prostor pa se je prikradel Tomislav Jagić in zadel s sedmih metrov. Čeprav se je v končnici prvega polčasa že zdelo, da bo ostalo pri vodstvu Aluminija, so Ljubljančani v sodniškem dodatku prišli do izenačenja. Po predložku z desne strani igrišča je v polno meril Matej Poplatnik. Štajerci so bolje odprli drugi polčas, znova so vodili v 54. minuti, podajo z leve strani igrišča pa je z bližine v mrežo preusmeril Daniel Skiba. Le štiri minute kasneje je po kotu Nika Marinška zadel še Luka Koblar in rdeči so vodili z 1:3. Ilirija se je približala v 80. minuti, ko je Matej Poplatnik s 13 golom sezone na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Bambo Sussa, a so gostje zadržali gol prednosti in se razveselili nove, 12.  zmage.


Z zmago se je od Ilirije oddaljila tudi Krka, ki je na domačem Portovalu s 5:1 premagala peto Nafto. Prvi so se veselili Lendavčani, ki so v 26. minuti povedli z evrogolom Stjepana Oštreka, ki je povratek v moštvo modrih kronal z natančnim udarcem s 30 metrov. Novomeščani so iznečili še pred odmorom, izid je v 37. minuti poravnal Domen Žur, po predložku z desne je zadel z glavo. Isti igralec je v 56. minuti, po še eni podaji z desne, udaril še drugič in Krki priigral deseto zmago sezone. 


V Dobu je bila odigrana edina sobotna tekma, ki se je končala brez zmagovalca. Z golom Taija Matee Panića so v 17. minuti povedli Bistričani, ki so dobili prvi polčas, Dobljani pa so udarno vstopili v nadaljevanje dvoboja. V 47. minuti je izenačil Gašper Černe. Dob je osvojil 15 točko, Bistrica jih je doslej nabrala šest več.


V nedeljo so bile odigrane še tri tekme. Beltinčani niso končali uroka gostovanj v Dekanih, saj so tudi v četrtem poskusu ostali brez točk. Primorci so se veselili četrte zmage v letošnjem prvenstvu, pot do nje pa je v 24. minuti tlakoval Lucas Vranješ. Prekmurci zatem niso uspeli priti do preobrata, domače slavje pa je potrdil Rok Ljutić. Dekančani so se z 19 točkami povzpeli na 11. mesto lestvice. 


Beltinčani so zdrsnili na sedmo mesto, na šestem pa so zdaj Ajdovci. Sinovi burje so v 17. krogu prvenstva dočakali prvo domačo zmago sezone, sicer pa že tretjo zaporedno, saj so Primorci pred dvema tednoma slavili v Grosupljem, v prejšjem krogu pa še v Lendavi. Kranjčani so na Primorskem klonili kar petkrat, dvakrat v prvem polčasu. V 30. minuti je ajdovsko zasedbo v vodstvo popeljal Artur Sagitov, tik pred odmorom pa je bil uspešen še Leonardo Principe. Artur Sagitov je z novim golom odprl tudi drugi polčas, Gorenjci pa so se v 53. in 65. minuti približali z zadetkoma Tiana Pantelića in Matevža Matka. Primorje se je šest minut zatem spet oddaljilo z golom Marka Nunića, zmago pa je v končnici tekme potrdil Toni Lun Bončina.


Srečanje med Biljenci in Ravenčani ni dalo zmagovalca, še posebej zanimiva pa je bila končnica tekme. V 23. minuti je povedel Fužinar, domačo mrežo je zatresel Dejan Maksimović, gostitelji pa so v zadnji četrtini dvoboja prišli do preobrata. V 71. minuti je izenačil Rok Erniša, dobrih deset minut kasneje pa so Bilje vodile po golu Jana Štruklja. Korošci so se domov kljub vsemu vrnili s točko, saj je v drugi minut sodniškega dodatka izenačil Dejan Maksimović.


Tekma med Krčani in Grosupeljčani je zaradi poplavljenega igrišča prestavljena na 30. november.

Tekst: PDo
Foto: NK Rogaška

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA