18.05.2024 | Prva liga Telemach
Rogaška slavila veliko zmago pri Muri

Mura - Rogaška 1:2 (0:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Bubek, Žunič, T. Jug.
* Strelci: 0:1 Mijić (4.), 0:2 Korošec (44.), 1:2 Maroša (55.).
* Mura: Raduha, Cipot, Pucko (od 46. Ščernjavič), Sadriu, Proleta (od 46. Turudija), Antolin (od 46. Tripi), Kasalo, Trontelj (od 14. Kurtović), Nuhanović, Jovićević (od 71. Domijan), Maroša.
* Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Pirtovšek, Flis, Kambič, Vujčić, Thalisson, Lovrić, Kurež (od 75. Majcenić), Korošec (od 88. Satchwell), Kregar, Mijić.
* Rumeni kartoni: Cipot, Tripi; Pirtovšek, Mulalić, Flis.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Rogaške so v zadnjem krogu rešili težavo, v katero so se spravili sami s serijo slabih rezultatov v preteklih krogih. Z deseto zmago v sezoni oziroma prvo po 10. aprilu ali petih tekmah so si zagotovili osmo mesto ter obstanek med slovensko elito.

Ali bodo Slatinčani v prihodnji sezoni člani Prve lige Telemach, bo znano v prihodnjih tednih, saj zaenkrat še nimajo tekmovalne licence. Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje je namreč v začetku maja zaradi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev zavrnila njihovo vlogo.

Rogaško sicer v petek, 24. maja, v Stožicah čaka še finale pokala Pivovarne Union proti Gorici.

Izbranci trenerja Oskarja Drobneta so v prvem polčasu izkoristili nemotivirano predstavo domačih in z dvema zadetkoma tlakovali pot do zmage. Tekmo so odprli sanjsko; v četrti minuti so prvič zatresli mrežo.

Lepo akcijo in natančni podaji Alena Korošca in Gala Kureša je v gol pretvoril Patrik Mijić.

Domači so v prvem polčasu le dvakrat streljali v okvir vrat (gostje 13-krat). Nevaren je bil predvsem poskus Nikole Jovićevića s "škrajicami", ki ga je vratar Ajdin Mulalić z veliko napora odbil v kot.

V 44. minuti je bilo 2:0. Neodločnost domače obrambe je kaznoval Alen Korošec, ki se je najprej otresel tekmeca, nato pa z natančno odmerjenim strelom premagal še vratarja Florijana Raduha.

V drugem polčasu so se gostje usmerili v branjenje rezultata. Uspešni so bili tako pri zaustavljanju napadov Mure kot zavlačevanju oziroma omrtvičenju ritma igre.

Mura je v 55. minuti sicer znižala zaostanek z zadetkom Amadeja Maroša z glavo, drugih izrazitih priložnosti pa ni imela.

Rogaška bi lahko v 75. minuti še tretjič zadela mrežo, toda po strelu Patrika Mijića s približno desetih metrov je domači vratar žogo preusmeril v kot.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Rogaška
    Pred nami je zadnji krog letošnje izvedbe Prve lige Telemach. Nedelja bo prinesla odločitev o drugem mestu, sobota pa o boju za obstanek. V Prekmurju bomo videli reprizo pokalnega polfinala.

DELI NA