31.03.2021 | 2. SNL
Rudar do nove zmage

Velenjčani so v zaostalem obračunu z ajdovskim Primorjem podaljšali uspešno serijo in tekmo pred koncem rednega dela prvenstva potrdili uvrstitev v skupino za prvaka. V mreži Ajdovcev sta končali dve žogi.

Primož Bužan je prvič klonil v 13. minuti, ko sta na levi strani igrišča kombinirala Kristijan Barić in Miloš Jovičić. Slednji je žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, sledilo je nespretno posredovanje neoviranega Tilna Nagodeta, darilo pa je izkoristil Nace Koprivnik, ki je žogo z 12 metrov pospravil v zgornji levi kot nemočnega Bužana.

Primorska zasedba, ki je v Šaleški dolini zaigrala brez trenerja Andreja Komca, si je po domačem vodstvu pripravila nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkorišče. Knapi so tri točke dokončno potrdili po protinapadu v 94. minuti tekme. Matej Radan je žogo izbil izpred svojih vrat, večji del naloge pa je s samostojnim prodorom čez celotno igrišče opravil Amadej Vošnjak. Predložek pred vrata je v zadetek pretvoril neovirani Miloš Jovičić.

Rudar je s šesto zmago sezone splezal na sedmo mesto lestvice in lahko mirno pričakuje sobotni obračun z Beltinci. Primorje po šestem zaporednem porazu ostaja v nevarnih vodah.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2021 | 2. SNL
    Velenjčani gostijo Ajdovce
    Sneg pred enajstimi dnevi ni dovolil, da bi Velenjčani in Ajdovci odigrali dvoboj 13. krog 2. SNL. Današnja vremenska napoved je precej ugodnejša za nogometno igro, koliko zadetkov bo padlo v Šaleški dolini?

DELI NA