Rudar osvojil tudi Novo Gorico

Gorica - Rudar 1:3 (0:0)

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj) in Pospeh (Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Lotrič (48.), 0:2 Glavina (55.), 1:2 Burgić (80./11 m), 1:3 Mary (85.).
* Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Celcer (od 80. Nagode), Kapić (od 59. Humar), Kolenc, Žigon, Kotnik, Arčon, Osuji (od 59. Burgić).
* Rudar: Ristić, Bolha, Grgić, Kašnik, Jahić, Grbić (od 69. Krcić), Babić, Lotrič, Trifković, Glavina (od 86. Vručina), Eterović (od 83. Mary).
* Rumeni kartoni: Arčon; Kašnik, Vručina.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so se z zadnjih treh gostovanj v Novi Gorici vedno vračali poraženi. Tokrat pa so bili predvsem v drugem polčasu konkretnejši tekmec in zasluženo prišli do svoje pete zmage v sezoni, ki jih drži na sedmem mestu. Novogoričani pa so zapravili priložnost za približanje tretjeuvrščenim Domžalam, s šestimi porazi ostajajo peti.

Prvi polčas je minil v rahli prevladi domačih, ki so večkrat poskušali s streli proti vratom, toda praktično niti z enim poskusom niso ogrozili mreže Borivoja Ristića. Na drugi strani tudi Grega Sorčan praktično ni imel dela, Velenjčani so namreč poskusili le dvakrat in obakrat nenatančno.

Zato pa so že v uvodu drugega polčasa povedli Velenjčani. Po akciji Mateja Eterovića je žoga prišla v kazenski prostor do Mitje Lotriča, ki je sprožil, zadel Tineta Kavčiča, od njega pa se je žoga odbila v mrežo.

Že sedem minut pozneje so knapi vodili že z 2:0, potem ko je Dominik Glavina ob slabem posredovanju Grege Sorčana zadel z roba kazenskega prostora. Za Glavino, vodilnega strelca prvenstva, je bil to že deveti zadetek v sezoni.

Trener Gorice Miran Srebrnič je takoj zatem opravil dvojno menjavo, vstopil je tudi Miran Burgić, ki je v 60. minuti zadel vratnico. Isti igralec je v 80. minuti unovčil še enajstmetrovko ter vrnil nekaj upov tokrat ne preveč razpoloženi Gorici. Toda te je kmalu pokopal Rudarjev adut s klopi John Mary, ki je v 85. minuti zadel za 3:1.

Novogoričani bodo v 16. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Velenjčani pa bodo gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Rudar Velenje
    Zadnja tekma 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana na severu Primorske. Rane po pokalnem izpadu bodo celili Novogoričani in Velenjčani, ki se lahko pohvalijo, da so v minulem krogu namučili Maribor oziroma Olimpijo.

DELI NA