Rudar po zaostanku prišel do točke

Rudar - Luka Koper 2:2 (2:2)

* Stadion ob jezeru, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Gabrovec (Ptuj).
* Strelca: 0:1 Vekić (3.), 0:2 Vekić (20.), 1:2 Mary (29.), 2:2 Mary (40.).
* Rudar: Ristić, Iharoš, Grgić, Kašnik, Mužek, Bolha, Grbić (od 90. Billong), Trifković (od 83. Lotrič), Glavina, Vručina, Mary (od 90. Bokalič).
* Luka Koper: Antolović, Opara, Paljk (od 81. Sever), Pranjić, Andrejašič, Teijo, Krivičić, Kokorović, Belima, Pekuson, Vekić.
* Rumeni kartoni: Bolha; Belima.
* Rdeči karton:

Velenjčani so tokrat gostili Koprčane, edine ob Radomljanih, ki so jih premagali na svoji zelenici v tej sezoni. Toda uvod tekme tega ni kazal, saj so Primorci hitro povedli z 2:0, a so gostitelji še v prvem polčasu poskrbeli za novo točko na svojem računu. Delitev točk pomeni, da so Koprčani jesenski del končali na šestem, Velenjčani pa na sedmem mestu.

Koprčani so odlično začeli tekmo, saj so povedli že v tretji minuti, ko je po podaji Marka Krivičića za hrbet velenjskih branilcev - malce prenizek je bil Damir Grgić, ki mu z glavo ni uspelo odbiti žoge - zadel Luka Vekić. V sedmi minuti je od daleč streljal Courage Pekuson, a je bil Borivoje Ristić na mestu.

Slednji pa je znova klonil v 20. minuti. Po dolgi podaji je Pekuson prehitel branilce Rudarja in tudi Ristića, ki je stekel iz vrat na svoj desni zgornji vogal kazenskega prostora, od koder je Ganec žogo poslal diagonalno mimo njega in zadel vratnico. Čez golovo črto jo je nato potisnil Vekić za svoj tretji gol sezone in koprsko vodstvo z 2:0.

Devet minut pozneje je John Mary znižal zaostanek, ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo po podaji Dominika Glavine. V 36. minuti je najprej moral posredovati Marijan Antolović po strelu Denisa Grbića z roba kazenskega prostora, malce zatem pa je z glavo zgrešil Mary. Ta pa je v 40. minuti znova poskrbel za izenačenje, ko je zadel iz bližine. To je bil njegov osmi gol v sezoni, tako da še za dva zaostaja za soigralcem, doslej vodilnim strelcem lige Dominikom Glavino.

Ta je v uvodu drugega dela enkrat zgrešil z glavo, enkrat pa z nogo, na drugi strani pa je od daleč sprožil Leandro Teijo, toda Ristić je dobro posredoval, tako kot po prodoru Matica Paljka v 62. minuti. V 66. in 67. minuti sta bila premalo natančna Vekić z glavo in Pekuson od daleč, sledilo je še nekaj strelov na obeh straneh (skupno so jih domači sprožili 14, gosti pa 11), ki pa niso več spremenili izida.

Prvoligaše zdaj čaka zimski premor, v 22. krogu pa bodo Velenjčani konec februarja gostili Domžale, Koprčani pa Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Luka Koper
    Velenjčani so eno od dveh domačih zmag dosegli proti Kopru, ki bo jesenski del letošnjega prvenstva sklenil prav z gostovanjem v Šaleški dolini. Koprčani so v minulem krogu prekinili zmagovalni post, Rudar pa je po pogumni predstavi klonil v Ljudskem vrtu.

DELI NA