26.03.2021 | A
Rusija naslednji veliki izziv

Dvoboj s Hrvaško je preteklost, misli so že usmerjene proti jutrišnjemu spopadu z Rusijo, sta na novinarski konferenci pred uradnim treningom poudarila Matjaž Kek in Sandi Lovrić. V slovenskem taboru želijo v Sočiju do novega pozitivnega rezultata.

"Zavedamo se kakovosti nasprotnika, ki nas čaka jutri. Rusija je po Hrvaški naslednji veliki izziv za naše fante. Obe ekipi sta v prvem krogu prišli do pozitivnega rezultata, zato pričakujem kakovostno in zanimivo tekmo. Želimo si, da znova pridemo do pozitivnega rezultata," dan pred jutrišnjo tekmo pravi selektor Matjaž Kek.

Slovenska zasedba je v Soči pripotovala včeraj zvečer, danes ob 15. uri po slovenskem času pa bo opravila uradni trening. Časa za pripravo na drugo tekmo kvalifikacij praktično ni bilo, a Kek izpostavlja, da so tudi gostitelji v podobnem položaju kot reprezentanca Slovenije: "V strnjenem ritmu igranja je težko govoriti o kakovostni pripravi na tekmo. Bolj ali manj gre za regeneracijo. Pot do Sočija je trajala nekaj časa, a je res, da so tudi domačini igrali na Malti. Skušamo narediti vse, da bi jutrišnjo tekmo pričakali najbolje pripravljeni."

Slovenci so do zmage v dvoboju s Hrvaško prišli v praznih Stožicah. Jutri bo drugače, saj so v Rusiji gledalci na tekmah dovoljeni. Olimpijski stadion Fišt lahko sprejme nekaj manj kot 48 tisoč gledalcev, na jutrišnji tekmi bodo lahko gledalci zasedli tretjino kapacitete. "Kaj je prednost in kaj ne? Dobro je, da bomo igrali v pravem nogometnem ambientu. To je lahko za nas samo dodaten motiv in spodbuda, da odigramo dobro tekmo. Kot sem že dejal, se zavedamo kakovosti gostiteljev. Gre še za eno reprezentanco, ki je igrala na zadnjem svetovnem prvenstvu. Čaka nas nova zahtevna tekma," je odgovoril Kek.

Sandi Lovrić, junak sredine tekme s Hrvaško, bo znova eden od adutov Slovenije. Vezist švicarskega Lugana se zaveda moči jutrišnjega nasprotnika: "Vemo, da nas čaka težka tekma. Rusi imajo dobro ekipo, zato moramo dati svoj maksimum, biti kompaktni in osredotočeni. Biti moramo pripravljeni, da se borimo od prve minute."

Rojeni Pirančan je dejal, da so s soigralci že odmislili tekmo s Hrvaško. "Bile so čestitke in lepi občutki, vendar smo zdaj s celotno ekipo že osredotočeni na jutrišnjo tekmo. Kot sem že dejal, biti moramo pripravljeni od prve minute. Kar je bilo na tekmi s Hrvaško, je za nami," poudarja Lovrić, ki se strinja s selektorjem, da so lahko gledalci na stadionu dodatna motivacija tudi za gostujočo ekipo. 

Slovenci bodo na šesti tekmi z Rusijo napadli tretjo zmago, z zadnjo so se leta 2009 prebili na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Obračun na zelenici stadiona Fišt se bo pričel ob 15. uri po slovenskem času, s prenosom na Šport TV. Pravico bo delila italijanska sodniška ekipa na čelu z Marcom Di Bellom. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2021 | A
  Slovenci v mrežo Gibraltarja pospravili šest žog
  Reprezentanca Slovenije je v Kopru dobila drugo junijsko prijateljsko tekmo. V mreži Gibraltarja je končalo šest žog, dvakrat sta bila uspešna Andraž Šporar in Josip Iličić, prvega zadetka v dresu z državnim grbom pa sta se razveselila Jan Mlakar in Jon Gorenc Stankovič.
 • 03.06.2021 | A
  Tudi z mislijo na jesenske preizkušnje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo po torkovem remiju v Skopju proti Severni Makedoniji v petek ob 20.45 v Kopru igrala še eno prijateljsko tekmo. Tekmec bo Gibraltar, selektor Matjaž Kek pa bo najverjetneje dal priložnost kar nekaj tistim, ki je doslej niso dobili.
 • 01.06.2021 | A
  Iz Skopja z neodločenim rezultatom
  Reprezentanca Slovenije je na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo, udeleženko letošnjega evropskega prvenstva, iztržila neodločen rezultat. V Skopju smo videli dva različna polčasa Slovencev, spodbudnemu prvemu polčasu je sledilo skromnejše nadaljevanje, poraz pa je globoko v sodniškem dodatku preprečil Domen Črnigoj.
 • 01.06.2021 | A
  Danes s Severnimi Makedonci
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Skopju igrala prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo. Ta bo ob petkovi tekmi v Kopru proti Gibraltarju služila kot priprava na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022.
 • 31.05.2021 | A
  V Skopju tudi po nove rešitve
  Člansko izbrano vrsto v torek, ob 18. uri, čaka prva od dveh junijskih pripravljalnih tekem. Slovenci se bodo v Skopju pomerili s Severno Makedonijo, ki se pripravlja na krstni nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek bo dvoboj izkoristil za iskanje novih rešitev.
 • 29.05.2021 | A
  Izbrana vrsta odšteva do tekme v Skopju
  Članska reprezentanca Slovenije nadaljuje priprave na junijski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem. Selektor Matjaž Kek bo prijateljski tekmi izkoristil tudi za preizkus novih obrazov, ki jih v razširjenem kadru 26 nogometašev ne manjka.
 • 27.05.2021 | A
  Začela se je predprodaja vstopnic za tekmo z Gibraltarjem
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 4. junija ob 20.45 v Kopru odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Gibraltarja. Člani navijaške skupnosti Biti kot eno si lahko vstopnice že zagotovijo v predprodaji, ki traja do 30. maja do 23.59.
 • 27.05.2021 | A
  Kek: Tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem za vpogled v širši kader
  Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Bledu, kjer je začela priprave na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem 1. in 4. junija. V tej reprezentančni akciji je kar nekaj novih imen, kot je na Gorenjskem pojasnil selektor Matjaž Kek, si želi ti tekmi izkoristiti za vpogled v kakovost tega širšega kadra.
 • 19.05.2021 | A
  Slovenija z udeležencem Eura 2020, Kek objavil seznam
  Slovenska članska reprezentanca bo v junijskem reprezentančnem terminu odigrala dve pripravljalni tekmi, ki bodo selektorju Keku služili kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Slovenci bodo najprej gostovali v Severni Makedoniji pri udeleženki evropskega prvenstva, nekaj dni kasneje pa v Koper prihaja še Gibraltar. Selektor Matjaž Kek je danes že objavil seznam igralcev za junijski tekmi.
 • 17.05.2021 | A
  Bajrić slovaški prvak, Belec se vrača med italijanske prvoligaše
  Sezona se bliža h koncu, med reprezentanti pa smo dobili še enega državnega prvaka. Kenan Bajrić je s Slovanom znova osvojil slovaško prvenstvo, Vid Belec pa je že v začetku tedna potrdil povratek med italijanske prvoligaše.

DELI NA

0