15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.

Dobovec se bo v petkovem polfinalu pomeril z vrhniškim Silikom. To bo hkrati tudi tekma vodilnih ekip 1. SFL: Dobovec ima po 18. krogu 45 točk, Siliko 44.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

Pohvala za trening

„Treniramo dobro, nekaj stvari smo menjali, povečali smo tudi količino dela. Pohvalil bi igralce za pristop in način dela,“ uvodoma pove Kujtim Morina, trener Dobovca, ki kuje načrt za nov pokalni naslov. Dosedaj so jih osvojili pet - v finalu pa so vrsti premagali Ptuj (6:1, leta 2022), Litijo (1:0, 2021), Oplast (4:0, 2020), FutureNet Maribor (3:1, 2019) in Litijo (2:4, 2018).

„Pred nami je eden od vrhuncev sezone, branimo naslov. Želimo se pokazati v čim boljši luči z jasno željo, da osvojimo nov naslov. Se pa tudi zavedamo, da nas čaka zahtevno delo. Novinca v ekipi sta prinesla potreben impulz, ki je izzval pozitivno spremembo, potrebovali smo to. Mi je pa jasno, da bomo potrebovali tudi čas, da se do konca uigramo,“ nadaljuje Morina, katerega ekipo sta okrepila Brazilec Antônio Lucas Santos Souza Lukinhas ter Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverri - El Churro.

Tri tekme, trije različni rezultati

V polfinalu se bo Dobovec pomerili s Silikom, s katerim so v tej sezoni odigrali tri tekme. Vrhničani so uvodoma na nevtralnem terenu s 4:2 porazili Dobovec in osvojili superpokal. V domači ligi se je prva tekma končala z remijem (0:0), druga pa s tesno zmago Dobovca (3:2). „Dobro se poznamo med sabo. Glede na videno v tej sezoni nas čaka dobra in izenačena tekma. Merili se bomo z ekipo, ki iz sezone v sezono napreduje in zori. Dosegajo veliko golov, dobro izgledajo. Ni naključje, da nam tako sledijo v prvenstvu, kjer imamo točko prednosti pred njimi. V tej sezoni so dodali igralce na mesta, kjer so bili prej deficitarni. Danes je Siliko resna ekipa. Pri njihovi igri velja izpostaviti igro z golmanom ter posameznike Maxa Vesela, Žana Janeža in Jureta Subana, prvega strelca 1. SFL,“ trener Dobovca opozarja na Vrhničane, ki so jih lani tesno z rezultatom 5:6 porazili v polfinalu pokala Terme Olimia.

Vesel Čujčeve vrnitve

„Po drugi strani pa sem prepričan, da imam kvaliteto in da imamo ekipo, ki ima kaj pokazati. Se pa že v polfinalu obeta prava poslastica, ki si jo velja ogledati v živo. Verjamem v moč naše ekipe in to, da so moji igralci motivirani in lačni dokazovanja in osvajanja lovorik. Za nameček imamo tudi precej izkušenj,“ pove Morina, ki je vesel, da je Kristjan Čujec saniral poškodbe in je pripravljen za petkov polfinale. „S Kristjanom dobivamo dimenzijo več v naši ekipi. Srečen sem, ker je spet z nami,“ še sklene Morina.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA